Trillingen Suzuki V-Strom DL1000

Vick

Rookie
15 aug 2004
2
0
Aarschot
Hoi! Ik ben van plan een Suzuki V-Strom aan te schaffen. Na een testrit met beide versies (650 en 1000) kwam ik tot de conclusie dat de 1000 me het meest beviel. Maar... bij 3000 toeren ondervond ik redelijk wat trillingen in de motor, eens boven de 3500 toeren was dit ongemak wel voorbij. Is dit bij alle V-Stroms het geval of heeft Suzuki dit aangepast bij het model 2004? En zo niet, kan dit dan opgelost worden? Bedankt voor je reactie!
 
eh hoezo verplaatst?
buiten dat had ik verwacht dat je hem in Techniek zou zetten.

ontopic:
hoe erg zijn de trillingen. veel motoren trillen wel enigszins rond dat toerental, maar als heel je motor gaat schudden, is dat wat anders.
houd je stuur eens heeeeel lostjes vast tijdens het rijden, en kijk of je stuur trilt, en hoe erg dat dan is

[edit]
hee joh stiekem verplaatsen terwijl ik een post plaats he :+
[/edit]
 
Laatst bewerkt:
Sommige oudere DL1000 hebben last van een kapot koppelingshuis.
Meer info hierover in het engels:
http://vstrom.info/fom-serve/cache/235.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/vstrom.info/fom-serve/cache/235.html)

Het 2004 model heeft daar geen last van, maar heeft een erg magere afstelling bij dat toerental waardoor je last krijgt van bokkig gedrag.

Op welk bouwjaar heb je gereden?
 
Heb gereden op model 2003... occasie met slechts 6000 Km op de teller. De dealer verklaarde die "trillingen" als "de werking van de zware pistons" en als "normaal" voor een 1000. Maar ik heb al vaker gelezen dat dit probleem zich voordoet bij een V-Strom 1000. De 650 heeft dat probleem niet, maar die voelt nerveuzer aan, heeft minder koppel dan de 1000 en ik denk dat als ik nu voor de 650 ga, ik binnen een jaar of twee misschien al zin ga hebben om over te schakelen naar de 1000. Maar 't zijn die trillingen hè...
 
Terug
Bovenaan Onderaan