triumph Daytona 600>>goed/bagger ???

cranium

Die hard MF'er
19 apr 2004
918
0
Ik ben dus op zoek hoe de triumph Daytona 600 bevalt.
Dus NIET hoe hij eruit ziet (ik vind hem leuk en het kan me geen reet schelen wat andere ervan denken), maar hoe de rijd :] , hoe extreem de zit is (hoorde ergens dat je er ook goed mee kom toeren :? ), verbruik, enz.

Dus ik hoop dat er hier mensen zijn die de Daytona al bereden/gekocht hebben.
alvast voor degene die iets nuttigs kan vertellen: :} bedankt

109768
 
Laatst bewerkt:
Ik heb hier nog een circuit-test liggen waar hij samen met de CBR600RR, ZX-6R, R6 en de GSX-R 600 getest wordt.

Er staat bij: "In een rechtstreekse confrontatie met de Japanse motoren komt de Triumph één en ander te kort, behalve dan gewicht en geluid..." (->de motor was uitgerust met een open demper)

Als ik morgen even tijd heb dan scan ik de test even in en stuur ik hem op...
 
Laatst bewerkt:
mmm, soms is vermogen niet zo super belangrijk.

als je hem fijn vindt sturen, en 'm er gaaf vind uitzien, waarom dan moeilijk doen.

daarom, trek je niks aan van anderen en maak je eigen keuze.


een motor is zo persoonlijk
 
mmm, soms is vermogen niet zo super belangrijk.

als je hem fijn vindt sturen, en 'm er gaaf vind uitzien, waarom dan moeilijk doen.

daarom, trek je niks aan van anderen en maak je eigen keuze.


een motor is zo persoonlijk
klopt helemaal, en voordat ik het vollidige vormgen gebruik ben ik oud en misschien wijs. hoe die stuurt, of ik goed op zit, verbruik enzo vind ik veel belangrijker.
 
Ik weet niet hoe goed je Engels is, maar hier een url van een test.

http://www.motorbikestoday.com/reviews/Articles/tri_daytona600.h (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motorbikestoday.com/reviews/Articles/tri_daytona600.h)
 
Volgens verschillende tests die ik gelezen heb, kwam ie er qua stuureigenschappen en remmen heel goed uit.

Ze vonden de afwerking op enkele punten net wat minder. Oh ja, hij kwam wat vermogen te kort.
 
Ok,

Maat van me waar ik wekelijks (met dit weer bijna dagelijks) mee ga toeren heeft een zilvere daytona 600.

Ding ziet er goed uit en de afwerking is ook van een goed niveau. Ding trekt echt wel lekker door.

Heb trouwens in magazine van een aantal maanden geleden een circuittest gelezen van een daytona 600, ducati 749, gsxr 750, yam R6, kawa zx6-r.

De daytona was de "traagste" van het pak (zaten allemaal binnen 3 seconden) maar hij is wel de comfortabelste (naar SS normen) van allemaal.

Je hebt natuurlijk ook een fiets die niet zoveel rond rijdt en je bent dus wel redelijk exclusief. Langs de andere kant is het wel zo dat vervanguitlaten en andere delen niet voor het oprapen liggen.

Bij de fiets krijg je wel gelijk een monoseat bij en dat vind ik dan weer een plus. De prijs die mijn maatje voor deze fiets heeft betaald was iets van een 7.490€ (in belgie) en dat is echt belachelijk laag voor zo'n fiets...
 
Ik heb een speed four. Deze heeft dezelfde motor ware het niet met een ander programma. (iets meer koppel, iets minder piekvermogen). Afgezien van de zitpositie en de fairing is het dezelfde fiets.

Heb er nu 1200 km opzitten en tot dusver rijdt hij erg fijn. Het schakelen en gassen, daar moet je wel aan wennen. Door de injectie moet je de machine echt leren aanvoelen. Hij hangt wel aan het gas maar soms knalt hij er wat plotseling in als je gas geeft. (dit is met name als je je gas los laat en dan weer oppakt)

Het schakelen blijft wennen, om echt soepel te schaken kan je beter zonder koppeling opschakelen. Doe je het met, dan moet je je koppeling een beetje gebruiken (rustig opkomen) om geen klappen te krijgen. Het went wel maar het is zeker niet zo naadloos als een suzuki. Maargoed, je hebt juist een triumph omdat je geen suzuki wilt! ;)

Verder prima fiets met een individueel karakter. In rijd nu een speed four maar over enige tijdje ga ik over op een speed triple of een daytona 955i. Het geluid van de 955 driecilinder is werkelijk fenomenaal en wordt misschien alleen geevenaard door een duc 999. (soms hoor je een monster met andere pijpen ook een echt mooi geluid maken)

Veel plezier, je zult er geen spijt hebben.
 
Laatst bewerkt:
(off topic)
Dinictus,

ik zag net wat berichten van je te lezen op triumphrat.net :) Ik dacht al "die moet uit nl komen :) )

anyway, ik heb een tt600. Zeg maar het oude model van de daytona. En die rijdt prima. Het schakelen zoals hierboven wordt beschreven ken ik niet. Die van mij is echt supersoepel in het schakelen.
Verder herken ik wel de aan uit reactie van de injectie, maar dat is "karakter" denk ik maar *-) Went snel en loopt goed.
Ik heb op een daytona 600 gereden en die heeft 4 PK meer dan de tt600. Rest is vrijwel hetzelfde. Ander tupperware natuurlijk :)
Verbruik is goed. Als ik "normaal" rij, loopt hij 1:16. bij sportief gebruik max 1:12.
Onderhoud is goed betaalbaar. Kleine beurt kost rond de 100 euro.
grote beurt verschilt van wat er moet gebeuren :)

Ook de tripples heb ik wel eens gereden. het stuurt allemaal fantastisch en remt goed. Schakelen van de SprintST die ik heb bereden ging erg zwaar toen die koud was. Maar verder kan ik aaleen maar positief zijn over Triumph. Daarom heb ik er een :+
En als je een proefrit maakt merk je vanzelf wel ook jij het ook lekker vindt rijden.

Succes!
 
Laatst bewerkt:
Ik heb geprobeerd van de test in te scannen, maar de kwaliteit is niet helemaal top, en telkens als ik het probeer te saven dan crasht m'n pc...

Misschien kan je het magazine beter nabestellen? Het is de Motorwereld van Juni 2004.
 
Laatste Kicxstart staat een test in van de 600cc supersports. Moet je die ff lezen.

En volgens mij heeft iemand op het forum een Daytona 600, kan me even niet herinneren wie. Als het me te binnen schiet meld ik het wel ff.
 
Heb het geluk gehad in 2003 de Daytona 600 te mogen rijden in een vergelijkingstest met de 4 Japanners. De Triumph stuurt en remt goed, maar niet béter dan de Japanners, heeft een hele fijne zitpositie, maar komt motorisch beslist te kort. Moest ook een beetje moeite doen om door het middengebied heen te zwoegen, maar dat is mogelijk op te lossen met een open demper en een goede afstelling. Doet het ook altijd lekker voor het geluid, nietwaar? De beste reden om een Triumph aan te schaffen zou zijn omdat het uiterlijk je aanspreekt en zijn zitpositie, die vergeleken met die van de Japanners bijna toeristisch is te noemen. De Triumph is er in ieder geval niet in geslaagd de Japanse concurenten op enig vlak te overtreffen. Dat hij "de mindere" van de Japanners is, wil niet zeggen dat het een slechte motor is. Integendeel! Maar wees er wel van bewust dat als de gaskabels strak komen te staan, je het tegen de Jappen van je maatjes gaat afleggen. (er van uitgaande dat de kwaliteiten van de berijders hetzelfde zijn natuurlijk)
 
Laatst bewerkt:
Volgens mij is je vergelijking niet helemaal eerlijk, want het gaat de topicstarter om de Daytona 600, en niet om de TT600 (ik weet zelf niet of het veel scheelt tussen die 2).
 
(off topic)
Dinictus,

ik zag net wat berichten van je te lezen op triumphrat.net :) Ik dacht al "die moet uit nl komen :) )


lol, toevallig zeg. Helaas ben ik mijn password kwijt geraakt en nu ben ik maar East_clintwood geworden. :( Kom je er ook vaak? Wel super handig als je moet sleutelen denk ik. (nog geen ervaring)

Wat betreft de koppeling, ik heb er nog maar 1200 km opzitten he. Misschien wordt het nog veel soepeler. Rookie, schakel jij zonder koppeling op?
 
Volgens mij is je vergelijking niet helemaal eerlijk, want het gaat de topicstarter om de Daytona 600, en niet om de TT600 (ik weet zelf niet of het veel scheelt tussen die 2).


Foutje van mij. Ik bedoelde dus echt de Daytona. Een gele. Heb mijn bericht al even aangepast. We zijn ergens onderweg ook nog het "brievenbusje" dat onder de koplamp zit verloren....
 
Mustapha>> engels is geen probleem.
BAND!T >> jammer dat het niet lukt, ik ga hem wel nabestellen.
Booh! >> morgen maar ff naar de winkel
Deputy Duc >> was het toeval dat je de brievenbus had verloren, of moet er een vangnet achter de fiets worden gehangen :?

Kan iemand mij vertellen hoe groot de bagageruimte nu is?? Ik heb namelijk 1 test gelezen dat er net een schijfremslot in kan en bij een andre dan je er een 3meter slot + een regenpak XXXXXL in kwijt kan :?
 
Wat betreft de koppeling, ik heb er nog maar 1200 km opzitten he. Misschien wordt het nog veel soepeler. Rookie, schakel jij zonder koppeling op?

Nope,

Ik gebruik gewoon de koppeling. Heb er ondertussen 12000 KM opzitten :)

Wat betreft vermogen in vergelijk met de japanners, ik kan me voorstellen dat de daytona tekort komt op het circuit. Maar ik gebruik mijn motor 99,9% op de openbare weg. En daar komt hij helemaal niets tekort.
Triumph sportdemper komt er binnenkort aan :9~ en die moet idd voor wat meer koppel onderin zorgen. Maar dat schijnt niet zo spectaculair te zijn.
Er zit ook niet veel ruimte onder het zadel nee... Schijfremslot is geen probleem maar regenoveral gaat niet lukken.
 
Van MCN:
There’s no getting away from the fact Triumph’s Daytona 600 is a stunning bike. It has the looks, chassis and running gear to worry any of the present supersports 600s.
If the Daytona had appeared a year ago it would be competing for a podium finish. Put it another way, if Honda hadn’t put out the CBR600RR and was still running the CBR600FS as its primary supersports bike, then the Daytona would have slapped its arse.
It would also have kicked the R6 and GSX-R for being far easier to live with in real world riding.
The Daytona 600 will go down in history as the first British supersport bike to make the grade in this, the most demanding of classes.
The Triumph can stand proud against the competition without any allowances for the British badge.
The fuelling is improved from the old TT600 and does away with any coughs and splutters at low revs.
The Daytona’s motor simply spins up (fast and hard) as you blip the throttle, exactly as it should.
The old bike was acclaimed as arguably the best-handling 600 when it was launched three years ago. The new Daytona chassis is even better with faster handling, greater stability, and better feedback from the front than a Yamaha R6.
 
http://www.motormaniacs.nl/nld/motortest/race_bike/triumph/daytona600/triumph_daytona600.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motormaniacs.nl/nld/motortest/race_bike/triumph/daytona600/triumph_daytona600.htm)
 
ik heb een tt 600 met open demper :} en er komt een bak herrie uit niet normaal(vraag maar aan rookie) en wat de snelheid betreft niets te klagen maar heb wel gehoort van de truimph dealer dat de motor anders is van de daytona 600 dusssss
 
Terug
Bovenaan Onderaan