Tunen..

Maximum

Banned User
6 sep 2001
5.267
1
Sweet Lake City
Wie heeft er al ervaring met het tunen van zn (of haar :) ) motor? En dan bedoel ik niet een ander uitlaatje, maar het echte werk...zo ja, wat heeft het gekost...en hoeveel merk je :)
Ik rij nou op een R1...is al heeel leuk speelgoed...maar nog meer vermogen is nog leuker :) wou eigenlijk volgend jaar een 2002 R1 kopen...had gehoord dattie veeel meer vermogen moest hebben met zn injectie motor...maar 2 of 3 pk winst vind ik geen 13 rugge bijbetalen waard...voor 13 rugge kan ik hem heel leuk late tunen... :9~
 

poohbeer

MF veteraan
19 mei 2001
7.140
3
Mmm, gebruik jij dat beest z\'n volle vermogen nu al dan? OF zo eens een zeldzame keer op een recht stuk van een circuit? })
Noujah, R1 tunen lijkt mij helemaal over the edge.
 

Maximum

Banned User
6 sep 2001
5.267
1
Sweet Lake City
Het gaat mij om trekkracht...voor bochte ed. heeft ie al meer vermogen als ik,of de normale sterveling zou kunne gebruike...maar ik wil hem tot 250kmph op mn achterwiel houden....(lukt nu tot 200) en koste...tja...niet volledig...maar ja, aan de andere kant, wie wil zo een beest nou wegdoen? :)
 

HELLdesker

MF veteraan
19 mei 2001
5.402
3
Vraag Nitromax.... die weet het nodige van tunen ( lachgas e.d...)

Tunen is 1 van de weinige dingen die ik niet doe aan een motor, dus daar kan ik je niet mee helpen, sorry.
 

Unstable

MF veteraan
5 jun 2001
1.864
0
Mijn fiets..:)
Tsja....eerst maar eens een andere uitlaatsysteem, dan een dyno kitje, of een van dat bedrijf uit haarlem (of ergens daaro), schijnt beter te zijn dan dyno. Daarna of meteen, natuurlijk naalden. Als je dan nog niet genoeg gedaan hebt (+20pk) andere chip, of je kan beginnen aan uithonen, afvlakken, bij-vijlen en uitboren. Andere nokkenassen, cilinders en dergelijke maken ook een goede indruk.. :)
Als je dit allemaal gedaan hebt kom je in de buurt van een GP racer, kwa pk\'s dan. Maar ben je al met al wel een guldentje of 20 tot 30 duizend armer. En of de verzekering dat leuk vindt? das een tweede.
 

Maximum

Banned User
6 sep 2001
5.267
1
Sweet Lake City
hmm...20 a 30 rugge is mij te veel...maar 20 pk is al leuk :) en dynojetkitje enzo...neuh...wil het liever in 1 x echt goed doen...
 

GuZ

MF veteraan
4 jun 2001
12.005
7
WAT NOU! (Amsterdam-Oost)
hmm...20 a 30 rugge is mij te veel...maar 20 pk is al leuk :) en dynojetkitje enzo...neuh...wil het liever in 1 x echt goed doen...
een paar pk winnen is zo gebeurd, maar de kosten nemen kwadratisch toe....
Belangerijker is toch dat ie goed loopt?
Als je hem alleen al goed laat afstellen kan dat vaak een veel levendigere motor opleveren zonder noemenswaardige pk-winst... maar of dat met een R1 nog kan...

Laat anders je blok blue-printen....
 

NitroMax

MF veteraan
9 jun 2001
59.457
2.138
Net niet in het midden van het land
Vraag Nitromax.... die weet het nodige van tunen ( lachgas e.d...)
Lachgas is idd een van de eenvoudigste ( en goedkopere ) aanpassingen aan je motor: instant een aantal pk\'s erbij afhankelijk van de grootte van de sproeiers die je neemt. Belangrijk is wel dat je motor voor het aanbrengen van NOS al goed ademt ( luchtfilters en uitlaat ). Het heeft geen nadelig effect op je motorblok behalve de extra slijtage door het sneller draaien ( zoals hardrijden dat altijd heeft ). Zorg dat je motor van tevoren netjes afgesteld is, monteer de fles, solenoids en de sproeiers en laat hem daarna weer afstellen op een testbank, dat alles kan binnen een dag geregeld zijn. Er zijn in het land diverse Dynobanken, maar ga wel voor iemand die race-ervaring heeft, ik ben zelf wel eens bij iemand geweest waar de bank zo\'n 10 tot 12 PK \"klantvriendelijk\" afgesteld stond.

Ik heb zelf de tuning va de VMax in Lille, Frankrijk laten doen omdat ik hier in Nederland niemand kon vinden die me bevredigende antwoorden kon geven. Van de tuner/dragracer in Lille kreeg ik een hele lijst van aanpassingen met daarbij de prijs, het te verwachten aantal pk\'s en hoelang die bepaalde configuratie heel zou blijven. 1500 cc @ 220+ pk: 1 seizoen :j . 1300 cc hoog compressie 180 pk met lachgas? Hopelijk enkele seizoenen.
Nu moet ik zeggen dat ze in Frankrijk erg veel op hebben met de VMax en dat dat wrschlk wel scheelt. Toch kan het nooit kwaad om goed rond te kijken. 275 km rijden voor een perfecte tuning is zo slecht nog niet :}
Resultaat? :9~ :9~ :9~ :]
 
Laatst bewerkt:

Maximum

Banned User
6 sep 2001
5.267
1
Sweet Lake City
tja...afstand is het probleem niet...maar hoeveel was jij kwijt daaraan? en ik heb al wat gevonden...in duitsland...maar de prijzen ;(
 

NitroMax

MF veteraan
9 jun 2001
59.457
2.138
Net niet in het midden van het land
Kwaliteit gaat boven prijs!!!
Voor weinig laten \"tunen\" en dan pk verlies hebben ( mij een keer gebeurd na het aanschaffen van een bekend merk uitlaat: -5 pk ), of een blok dat in elkaar ( of klote ) loopt weegt niet op tegen een hogere prijs en kwaliteits werk.

Realiseer je ook dat een getuned blok consequenties met zich meebrengt wat betreft \"berijdbaarheid\" van de motor. Mijn VMax met vreselijk koppel en lock-up clutch is voor in de stad nu absoluut minder geschikt. Bij regen is het ook een stuk minder prettig vanwege dat koppel.

Laat je goed voorlichten wat de betreft de modificaties en wat ze netto opbrengen aan de motor.
 

Maximum

Banned User
6 sep 2001
5.267
1
Sweet Lake City
jah, maar wat heeft het jou nou gekost? en ik heb al een goeie gevonden....gaat me zo een 6000 dm kosten...155 pk aan het wiel...is toch 30 pk winst...en ze hebben al in de bekende motorbladen gestaan...ze kunnen zelfs een R1 op 185 pk aan het wiel krijgen...puur motorisch, geen lachgas ed. of een zzr1100 met 188 pk op zn achterwiel...is ok leuk :9~
 

NitroMax

MF veteraan
9 jun 2001
59.457
2.138
Net niet in het midden van het land
Klinkt als een goed adres.
Mijn kosten zijn behoorlijk geweest, maar ik heb dan ook gelijk een andere versnellingsbak erin laten zetten en allerlei aanpassingen aan het frame laten doen ( en gedaan ). Ik ben echt voor een vreselijk sterk blok gegaan dus: Carillo drijfstangen, MegaCycle nokkenassen, JE zuigers. Dan de carburateurs met de speciale inlaatspruitstukken nog.
Enfin, allemaal na te lezen op mijn website.
Die 6000 DM klinkt niet echt verkeerd. Wat \"krijg\" je daar allemaal voor?
Voor wat mijn VMax nu kost kun je een aardige auto rijden, met leren bekleding en airco, maar wie wil dat nu?

En wat let je om na je tuningverhaal alsnog lachgas te monteren? Alleen die fles aan de zijkant staat al cool ( al weet na een tijdje iedereen in de buurt waarvoor die is en moet je steeds verder weg om een fatsoenlijk stukje \"stoplichtracen\" te kunnen doen :) )
 
Laatst bewerkt:

NitroMax

MF veteraan
9 jun 2001
59.457
2.138
Net niet in het midden van het land
AAUWWWWWWWWWWWW.
Ik heb net met een VMaxrijder uit Duitsland gesproken op het VMax weekend in Putte, Belgie en die had z\'n VMax daar ook laten tunen. 15.000DM ( iig meer dan ik en dat zonder andere versnellingsbak bv ) en in de 1000 km die hij ermee gereden was\'ie al 3 keer vast gelopen. Geen garantie en alles laten repareren op eigen kosten. Was allemaal z\'n eigen schuld zeiden ze daar. Oliepomp pompte geen olie op, z\'n eigen schuld?
Ik kende de man (50+) niet maar hij was iig een echte liefhebber en we hebben een hele conversatie gehad over het tuningwerk en de tuners voor de VMax.
Die VMax van Kaizinger ken ik uiteraard en ik was er diep van onder de indruk ( afgezien van het feit dat ik het een vreselijk lelijk ding vindt :r ). Ik neem toch aan dat er ook tevreden klanten moeten zijn, anders kan zo\'n zaak niet bestaan.
Informeer dus goed naar wat er wel en wat er niet onder garantie valt!
 
Laatst bewerkt:

Maximum

Banned User
6 sep 2001
5.267
1
Sweet Lake City
jah...heeft ook in de moto73 gestaan...die r1 van ze...zij ware er heel tevreden over...en heb al meerdere positieve dingen ervan gehoord..maar idd...ff goed de kleine lettertjes lezen....
 

GuZ

MF veteraan
4 jun 2001
12.005
7
WAT NOU! (Amsterdam-Oost)
blueprinten? wat is dat?
wordt je blok helemaal perfect pas gemaakt....

normaal graaien ze wat uit bakjes en plempen zo je blok in elkaar... als je pech hebt werken de toleranties elkaar wat tegen en dat kan vermogen kosten of geluid opleveren...
Bij bleuprinten krijg je dus een blok die perfect passend is gemaakt....
Zo krijg je dus een prachtig lopend blok wat sterker zou moeten zijn....

zo bruut lachgas is, zo subtiel is blue-printen
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan