Valblokken

Valblokken

 • Zijn nuttig

  Stemmen: 11 91,7%
 • Veroorzaken meer schade dan je lief is

  Stemmen: 1 8,3%
 • Zijn niet nuttig maar ook niet schadelijk

  Stemmen: 0 0,0%

 • Totaal aantal stemmen
  12

~Vincent~

MF veteraan
31 mrt 2003
3.204
0
Hoe zit dat nou met valblokken. Is het nou goed of juist slecht?

Ik weet mensen waarbij het wat schuifschade heeft voorkomen.

Maar ik heb op dit forum van alvast twee mensen gelezen dat ze door de valblokken schade hadden aan kader en motoronderdelen.

Dus?
En waarom geen valbars (zoals op een lesfiets) die wel helpen? Of is dat toch te lelijk?
 

Viccie

MF veteraan
Donateur
8 mrt 2003
45.300
23
40
Breda
Bezoek site
tis een keuze :P

Bij de simpele omvalongelukjes B| scheelt het je een hoop kuipschade. Bij de wat zwaardere schuivers kan het idd extra schade veroorzaken aan frame etc.
 

MegatR1n

Die hard MF'er
29 mei 2003
821
4
44
Den Helder
Bezoek site
tis een keuze :P

Bij de simpele omvalongelukjes B| scheelt het je een hoop kuipschade. Bij de wat zwaardere schuivers kan het idd extra schade veroorzaken aan frame etc.
Precies... Het is net wat Viccie schrijft. Maar mijn mening is dat als je een echte grote schuiver maakt, je motor toch wel goed beschadigt is. Op mijn motor heb ik nu ook valblokken geplaatst, en dit is gedaan omdat ik mijn vorige motor een keertje "gecontroleerd" neer moest leggen :? . Bijna geen schade hoor, alleen aan de onderkant van de kuip een paar kleine krassen. Dit had voorkomen kunnen worden als ik dus valblokken had geplaatst.. (of de motor niet laten omvallen natuurlijk)

Groetjes Willi

** Die dus vanaf die tijd altijd met valblokken rijdt **
 

softwave

MF'er
29 sep 2003
163
0
40
Sterrebeek, België
Bezoek site
valblokken helpen! heb zelf witte framesliders steken... Nooit gedacht dat ze iets zouden uitmaken. Mijn vriendin heeft tijdens het maneuvreren m'n motor laten vallen, tegen lage snelheid weliswaar. Op een piepklein krasje in de uitlaat na is er noppes aan de kuip te zien. Zelfs de valblok op zich heeft niets!

Als je er tegen 120 mee op je snufferd gaat helpt het uiteraard niet
 

eugene

MF veteraan
11 feb 2003
3.630
0
38
kortrijk, belgium
heb er 3 paar op mn mille, en 2 paar op de r6
het ergste wat je kan voorhebben denk is dat er een stuk van de motor wordt geraakt, want dan heb je direkt veel schade(lees veel kosten)
dus ik vind ze zeker nuttig
kan altijd eens voorkomen dat net door de valblokken je stuurafkraakt ofzoiet, maar dan mag je niet denken wat er gebeurd zou zijn zonder die valblokken!!

:]
 

Switch

Banned User
8 mrt 2003
4.442
0
r
Bij deze een fototje van mijn motor nader deze zo'n 3x in de rondte is getold over het grove asvalt van de norssleife .....

need i say more ??? :} :} :}en neej het was niet de andere kant waar die op getold heeft :P
 

Switch

Banned User
8 mrt 2003
4.442
0
r
Ik vind de mijne niet lelijk da's reden 1 dat ik ze heb .. ze doen goed hun werk reden 2 .. en de belangrijkste reden .. ik ken mezelf :X :X
 

T"Genius"J

Die hard MF'er
27 jun 2003
963
0
49
Zwolle
www.v8duo.nl
ligt er maar aan welke of ze lelijk zijn of niet , ik vindt mijn "home made" alu en zwart kunstof der niet echt verkeerd uitzien

(Afbeelding)

(Afbeelding)
Die zien er idd beter uit dan die grote kunststof prullebakken die je er standaard op kan schroeven!! :} (mooi huiswerk!)

en je hebt er de ruimte voor in je kuip, bij mijn VFR moet je er gaten in boren en die heb ik net weer dicht laten maken door de dealert. ;)