Valentino Rossi deel 15 - Io sono pronta...iniziamo???

Status
Niet open voor verdere reacties.

Yopperdepop

MF veteraan
8 aug 2012
4.925
25
Valentino Rossi deel 15 - Io sono pronta...iniziamo???

full


Welkom in het Valentino Rossi topic deel 15.
2013 kende vele 4e plaatsen en 1 overwinning. Drastische maatregelen zijn getroffen, JB geloosd en Galbusera aangetrokken. Een heel jaar op de Yammie is genoeg om te wennen en in de winter is er ongetwijfeld iets aan z'n fiets gesleuteld opdat hij in 2014 beter gaat presteren. Alsof dat niet genoeg is zal ondergetekende voor elke overwinning een sok opeten.

FORZA VALÉ!

_d7t2271_original.jpg

jerezmotogptest61.jpg



Gegevens
Valentino Rossi entered Grand Prix racing in 1996 and his natural skill and charisma quickly made him a huge fan favourite. The nine times World Champion’s remarkable career is defined by record breaking achievements, including being the only rider in history to lift all four World Championship titles: 125cc, 250cc, 500cc and MotoGP, and is the sole premier class winner on 500cc, 990cc and 800cc machinery. The Italian dominated the MotoGP four-stroke series onboard the Honda RC211V, then switched to Yamaha in 2004, making him the second rider ever to win consecutive races for different factories with his win at the opening round. His 2011 move to Ducati was marked by constant challenge as the manufacturer struggled against the Japanese competition. Rossi enters 2012 with the intent to regain his spot amongst the front-runners aboard Ducati’s newest effort, the GP12.

158_tc_portrait.jpg


Geboren: 16 februari 1979, Tavullia, Italie
Gewicht: 67 kilo
Lengte: 182 centimeter
Accent: verschrikkelijk

Statistieken
Eerste Grand Prix: 1996, 125cc
Overwinningen: 106 totaal; 12 125cc; 14 250cc; 80 MotoGP/500cc
Podiumposities: 183 totaal; 15 125cc; 21 250cc; 147 MotoGP/500cc
Pole posities: 59 totaal; 5 125cc; 5 250cc; 49 MotoGP/500cc
Wereldkampioenschappen: 9 totaal; 1 125cc; 1 250cc; 7 MotoGP/500cc

146-12010-+valentino-rossi-nicky-hayden-talk-at-wrooom-2012+2.jpg


De GOAT
Valentino Rossi ontstijgt de MotoGP. Op de paddock staat hij bekend om zijn talent en zijn strijdlust. Maar wereldwijd is hij bekend als de clown van de MotoGP, die overwinningen sinds zijn jeugd al uitbundig viert in gekke scenario's. De statistieken spreken haast voor zich, maar het was Colin Edwards die daar eindelijk een naam aan gaf: GOAT, ofwel Greatest of All Time. Agostini mag dan wel meer race victories op zijn naam hebben staan, in alle andere opzichten is Rossi al jaren het gezicht van de MotoGP. En waarom? Dat zien we in onderstaande races.

Laguna Seca 2008 (video)
Stoner stond op het punt om voor het tweede jaar op rij de koningsklasse te domineren. Hij vormde een prachtige harmonie met de wilde Ducati en werd al snel Rossi's aartsrivaal. De regerend kampioen leek niet te stoppen. Voor Rossi was Laguna Seca '08 dan ook het moment om de aanval te kiezen. Het bochtige circuit bood de Yamaha de kans bij uitstek om Stoner af te stoppen. Wat volgde was misschien wel DE race die niet alleen het seizoen, maar ook de rivaliteit tussen Rossi en Stoner zou bepalen.

Rossi_Stoner_corkscrew.jpg


Barcelona 2009 (video)
Jorge Lorenzo, de leerling binnen de Yamaha garage, was er klaar voor om de meester te ontgroeien. De jonge Spanjaard reed met hetzelfde materiaal, met vergelijkbaar talent en gelijke kansen ten opzichte van Rossi. Maar de Doctor zou zijn titel niet zomaar vergeven. Lorenzo's thuisrace zou het moment zijn om de uitdager een wijze les te leren. Wat volgde was een geweldige strijd die de toon zette voor niet alleen dit seizoen, maar ook voor het volgende seizoen.

244803.jpg


Motegi 2010
Valentino Rossi's blessures en Lorenzo's resultaten zorgden ervoor dat Rossi zijn titel moest afstaan. Na zijn terugkeer wilde hij echter wederom bewijzen zijn teamgenoot te snel af te kunnen zijn. Ondanks dat Lorenzo vocht voor de titel, ontstonden er nog heerlijke gevechten die puur om het ego van de Yamaha coureurs gingen.

2010-motegi-rossi-lorenzo-fairings-touch-motogp.jpg


In 2011 en 2012 zijn er helaas maar weinig races geweest die zulke spanning en sensatie met zich mee brachten, zelfs niet onder andere coureurs. Sterker nog, de twee seizoenen bij Ducati hebben vooral crashes en teleurstellingen gebracht, ondanks verwoede pogingen van het Italiaans huwelijk.

2013 was het jaar van de terugkeer van de GOAT bij Yamaha. Na een sterke opening in Qatar (2e) leek het erop dat Rossi weer helemaal terug was. De daarop volgende races wezen echter anders uit. Na een Bautistaatje op Mugello een glijer op Le Mans en wat vierde plaatsen leek het erop dat winnen niet meer was weggelegd voor nr.46. Tot daar kwam Assen: De eerste overwinning in 46 wedstrijden. Door blessures geteisterde concurrenten konden geen vuist maken en even leek het erop dat de weg naar boven gevonden was, mede door een vermeende betere set up van de voorkant na Barcelona. Sachensing, Laguna Seca, Motorland Aragon en PI brachten nog derde plaatsen maar het beeld van een nummer 4 bleef.

full



Einde 2013 werd JB op onsympathieke wijze geloosd waarna Galbusera het moest overnemen voor 2014 en mogelijk verder. De eerste 6 races gaan de doorslag geven of Rossi doorgaat of niet zo zegt hij zelf.

De fans
Valentino Rossi heeft met zijn vele overwinningen een ongelofelijke schare fans achter zich gewonnen. De grootste groep is de Tifosi, de fans van Rossi. Tijdens de afgelopen twee jaren bij Ducati is deze groep een beetje in slaap gesukkeld, maar zij komen ongetwijfeld terug als Rossi met de M1 zijn mojo hervindt. Daarnaast is er de beruchte Gele Brigade. De Gele Brigade, herkenbaar aan hun geel getinte brillen, staat altijd voor hem klaar, steunt hem net zo fel in mindere jaren en bejubelt hem des te meer tijdens kampioensjaren. Als laatste is er een nieuw groepje fans, dat gepassioneerder is dan de reguliere Tifosi maar minder radicaal dan De Gele Brigade, namelijk de aanhangers van het Rossiisme.

quote:
Rossiïsme is het erkennen van Valentino Rossi als The Greatest of All Time (GOAT), het verheerlijken van zijn kunsten en het volgen van zijn prestaties. Rossiïsten, of Rossi-fundamentalisten genoemd, staan er om bekend op de hoogte te zijn van Valentino Rossi's prestaties als motorcoureur, de grappen en grollen die hij uithaalt voor, tijdens en na de race en zijn prestaties te steunen tot het einde der tijden.

Deze groep, die in 1996 is ontstaan als de Tribù dei Chihuahua, heeft sinds dat moment wereldwijd aan aanhang gewonnen en haar exponentiële groei was vooral te danken aan de prestaties van de Italiaanse motorcoureur op het circuit en zijn karakter naast de baan. Om zich herkenbaar te kunnen manifesteren en ter bevordering van de communicatie met mede Rossi-fundamentalisten is op aanraden van Rossi de kleur geel en het cijfer 46 in het leven geroepen. Dit cijfer is een eerbetoon aan Valentino's vader, Graziano Rossi, die met het racenummer 46 zijn eerste raceoverwinning wist te behalen.

Rossiïsten staan bekend als alledaagse mensen met normale banen, verschillende typen opleidingen en achtergronden maar hebben één belangrijk ding gemeen: hun gedeelde passie voor motorsport en voor hun held, Valentino Rossi. Over het algemeen organiseren Rossiïsten een aantal bijeenkomsten per jaar, bij voorkeur op speciaal daarvoor aangewezen Rossi-tribunes en dost men zich uit in het geel om elkander te kunnen herkennen.

Deze groepering, die in de loop der jaren verschillende vormen heeft aangenomen in getal van aanhangers en de kleur van uitdossing (Yamaha blauw bijvoorbeeld tot Ducati rood), heeft een bijna religieuze verschijningsvorm en hanteert zodoende dan ook enkele levensregels om het leven dragelijk te maken en te houden. In totaal zijn er zesenveertig regels opgesteld, wederom een verwijzing naar het 'heilige getal' van Rossi, 46, maar de tien belangrijksten staan hieronder vermeldt:

1) Een Rossiïst hoort zich in het geel te kleden bij elke bijeenkomst die in het teken staan van Rossi. 2) Zowel Tavullia als Assen zijn voor de Rossiïst heilige plaatsnamen die met respect dienen te worden uitgesproken. 3) Wanneer gij niet wil dat men zich beklaagt, houdt dan uw mond wanneer de pers u Biaggi of Stoner vraagt. 4) Gedurende de week behoort men minstens 46 over Rossi gesproken te hebben, bij voorkeur met onwetenden om hen bewust te maken van zijn grootheid. 5) Races waarin Valentino Rossi geraced heeft behoort men te archiveren en te bestuderen. 6) Eens per jaar dient met een race te bezoeken waarin deze coureur in participeert. 7) Het boek What if I had never tried it dient minimaal 9 keer gelezen te worden, één keer voor elk behaald wereldkampioenschap. 8) In het huis van de Rossiïst bevindt zich minimaal één prullaria, zij het een op schaal gemaakt motorfietsje, een foto of iets anders. 9) U dient 46 belangrijke prestaties uit Rossi's carrière te benoemen zodra iemand u hier naar vraagt. 10) Gedurende Rossi's carrière wordt u verwacht onvoorwaardelijk trouw te blijven aan zijn kunnen.

Ondanks dat Rossi-fundamentalisten zich soms haast religieus kunnen uiten, diens het Rossiïsme niet als religie gezien te worden. Deze mensen zijn wereldwijd bekend als de 'Tifosi' maar manifesteren zich binnen de Nederlandse grenzen voornamelijk op websites als het motor-forum en via sociale netwerksites als Twitter en Facebook


Bron: [J]ori[A]


Overig
Voor de uitgebreide geschiedenis over Valentino Rossi, zijn dagelijkse bezigheden en het gezever waarmee we vorige topics hebben gevuld, zie onderstaande links!

Valentino Rossi deel 14: How history was made!
Valentino Rossi deel 13: Here we go again!
Valentino Rossi deel 12: I'm back, baby!
Valentino Rossi deel 11: Stay or leave?
Wiki van Valentino Rossi
Officiele website
Twitter
Rossi op MotoGP.com
 
Laatst bewerkt:
Ik blijf toch stiekem altijd benieuwd naar juist deze openingsposts. Tijd voor een update, Yoppy. ;-)

- Het kopje Gegevens komt nog van jaren terug, updaten is al voor je gedaan;
- tegenwoordig zijn het 147 MotoGP podiums en dus 183 in totaal tegenwoordig;
- Onder Motegi '10 gaat het nog over het einde van 2012, tijd voor iets nieuws daar, ook;
- Als nieuw supergevecht mag van mij het einde van Qatar '13 er wel bij: de machtige return!

Dik compliment voor de topictitel though! *O*
 
Ik blijf toch stiekem altijd benieuwd naar juist deze openingsposts. Tijd voor een update, Yoppy. ;-)

- Het kopje Gegevens komt nog van jaren terug, updaten is al voor je gedaan;
- tegenwoordig zijn het 147 MotoGP podiums en dus 183 in totaal tegenwoordig;
- Onder Motegi '10 gaat het nog over het einde van 2012, tijd voor iets nieuws daar, ook;
- Als nieuw supergevecht mag van mij het einde van Qatar '13 er wel bij: de machtige return!

Dik compliment voor de topictitel though! *O*


Je lijkt wel een schoolmeester.
 
OOOUUUUDDD!!!!

Lorenzo en Marquez zijn sneller. :P
OOOUUUUDDD!!!!!

Alleen Marquez is sneller jonguh

Po. Name TeamGap First
1MARQUEZ M.Repsol Honda Team2:00.286
2ROSSI V.Yamaha Factory Racing+0.518
3LORENZO J.Yamaha Factory Racing+0.796
4PEDROSA D.Repsol Honda Team+0.930
5BAUTISTA A.GO&FUN Honda Gresini+0.954
6BRADL S.LCR Honda MotoGP+1.034
7ESPARGARO A.NGM Mobile Forward Racing+1.133
8IANNONE A.Pramac Racing+1.252
9ESPARGARO P.Monster Yamaha Tech 3+1.348
10SMITH B.Monster Yamaha Tech 3+1.605
11EDWARDS C.NGM Mobile Forward Racing+2.197
12DOVIZIOSO A.Ducati Team+2.211
13CRUTCHLOW C.Ducati Team+2.574
 
Session 1 as of 18:00 - 04/02/2014 - Local TimePos Rider Team Fastest lap Lead. Gap Prev. Gap Laps Last lap
1 MARQUEZ, Marc Repsol Honda Team 2:00.286 52 / 62 2:08.860
2 ROSSI, Valentino Yamaha Factory Racing 2:00.804 0.518 0.518 58 / 61 1:13.131
3 PEDROSA, Dani Repsol Honda Team 2:00.906 0.620 0.102 73 / 74 1:09.576
4 LORENZO, Jorge Yamaha Factory Racing 2:01.082 0.796 0.176 26 / 47 1:06.182

Wow! Volgens mij heeft Rossi honger en wil hij zo snel mogelijk naar het diner toe. :)
 
Hij gaf op twitter al aan er klaar voor te zijn, tot nu toe zeer veel belovend :)

Dat was ie in 2013 ook in alle practise sessions. Maar tijdens de QF, als iedereen de puntjes op de i zetten, lag ie weer 0,5 tot +1 seconden achter op de top 3.

Maar goed even de andere dagen afwachten..... hopo dat ie mee kan doen voor het podium.
 
Ja jongens niet te vroeg juichen. Vorig jaar met de testen was hij ook elke keer in de top 3 en daarna heeft hij toch wel wat steekjes laten vallen vooral met Qualify.

Maar laten we hopen dat die doc nog steeds weet hoe het moet.

Ik blijf nog steeds dromen over een 10de wereld titel. Dat zou toch het mooiste zijn wat ooit zou kunnen gebeuren? :-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan