Verkeer straks 24 uur per dag gecontroleerd

zut

MF veteraan
11 jun 2001
2.160
0
Achterhoek
Bezoek site
Weer een aantal mensen die ik een aantal ziektes toewens :( Vooral vervelend voor RAYF4.

Prachtig is trouwens het systeem waarmee ze kunnen controleren of je je gordel draagt. Daar geloof ik dus helemaal niets van!

\'Verkeer straks 24 uur per dag gecontroleerd\'

WEESP - Het Europese wegennet zal over een aantal jaren zijn voorzien van digitale meetpunten, waarmee verkeersovertredingen dag en nacht automatisch kunnen worden gesignaleerd en bestraft. Ook bij een overtreding in het buitenland, ontvangt de pleger binnen een paar dagen zijn bekeuring thuis op de mat.

Dat voorspellen twee Nederlandse topfunctionarissen van Tispol, het Europese Verkeers Politie Netwerk. Algemeen directeur Ter Meulen van Tispol en Hellemons, bestuurder van Tispol en manager Europese zaken van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Zij verwachten dat een volautomatische verkeersmonitoring internationaal vele duizenden slachtoffers zal schelen.

In Nederland bestaan inmiddels al systemen die grotendeels automatisch bekeuringen uitdelen voor verkeersovertredingen. Nu gebeurt dat veelal nog met videoregistratie langs snelwegen. Aan de hand van zijn kentekengegevens ontvangt hij vervolgens binnen een paar dagen een bekeuring op de mat.

\"In de toekomst worden dergelijke systemen volledig gedigitaliseerd,\" zegt ter Meulen. De meetpunten zijn dan uitgerust met ingenieuze apparatuur die zelfstandig kentekens kan aflezen en tevens geheel volautomatisch overtredingen kan registreren.

Bumperklevers kunnen dan via infrarooddetectie worden gesignaleerd, terwijl intelligente camera\'s vastleggen of iemand zijn gordel draagt. \"Daar komt dan nog amper een politieman aan te pas, al houdt de politie wel de regie,\" aldus Hellemons.

Tispol wil een volautomatische registratie van verkeersovertredingen Europees invoeren. Op termijn moeten daartoe meetpunten worden geïnstalleerd langs alle belangrijke Europese transportroutes. Daarvoor wordt nu druk gelobbyd bij de Europese Unie.

\"Nu is het zo dat veel overtredingen van buitenlanders onbestraft blijven, omdat zij daar in eigen land niet of moeilijk voor gepakt kunnen worden\", zegt Ter Meulen.

Tispol werkt nu aan systemen waardoor een proces-verbaal voor een Nederlander die in Spanje een overtreding heeft begaan automatisch bij de Nederlandse politie belandt.


gejat van www.gelderlander.nl
 
Laatst bewerkt:

Laffie

MF veteraan
29 mei 2001
1.562
0
Dommelen
En hoe willen ze dat doen..via een camera vastleggen of een bestuurder zijn goerdel wel-of niet draagt....?? :?
 

Dinky Toy

MF veteraan
2 nov 2001
6.094
0
41
mmhh tijd om m\'n nummerplaat te verwijderen

:r :r voor het idee van een 24 uurs controle :r :r

:j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j
:j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j
:j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j
:j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j
:j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j
:j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j
:j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j :j
 

BertV

MF veteraan
21 mei 2001
11.489
4
40
Amersfoort
laat ze eerst maar \'es proberen om die gevangenisen 24 uur per dag controleren...

})

Heee Quakkelsteijn, wel je gordel om doen he boefje...
 
Laatst bewerkt:

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
0
Hebben we GVD tientallen jaren een koude oorlog gehad met de Russen met hun onderdrukkende en Big Brother systemen, waar de burger constant in de gaten werdt gehouden, willen ze hier nu ook zo\'n totalitair systeem oprichten, waarbij de burger altijd en overal wordt gevolgd. :r

[me]Revolution doet zijn naam eer aan en hoopt op een Revolutie in dit land om deze verregaande gekte een halt toe te roepen. :r [/me]
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
22.060
413
Nederland
www.startersmotor.nl
Je word er wel een beetje moe van die controle ongein :j
Ja ik wordt er schijtziek van. M\'n teller was wat bevroren, dus die gaf wat rare waarden aan, dus ik dacht \'even hard rijden, dan houd het zo op\'. RIjd ik 150-160, ineens FLITS! (denk ik hoor, ik zag wat blauws in m\'n rechterspiegel). Laten we hopen dat het gewoon een auto was met vage verlichting die over een hobbeltje reed ofzo, anders mag ik flink lappen. Nog geen 10 seconden daarna deed m\'n km-teller het gewoon goed zonder extra geluid te maken ;)

Naja mocht ik een boete in de bus krijgen, dan natuurlijk bezwaar aantekenen, ik wil op z\'n minst een mooie foto van het tafereel ! :)

MOet overigens wel zeggen dat er veel mieterige automobilisten zijn zeg, als er wat sneeuw valt rijden ze meteen 40 waar je 70 mag. En met 50km/u over een klaverblad. KOM OP MAN!