vermogen fz750

TRIB@L

Rookie
19 aug 2004
12
0
westervoort
zoals het topic al zegt,ik wil graag weten wat het vermogen is van dit type motor en de +punten en -punten,rijeigenschappen etc etc etc topsnelheid en of dit een goede motor is om mee te starten op groot rijbewijs
 
http://www.motor-forum.nl/forum/search.php?searchstr=fz+750&condition=and&on=topictitle&topicstarter=&user=&sortdir=desc&sortby=datelastpost&forum=&maxagetype=lastpost&maxagetopic=&topicstatus=any (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motor-forum.nl/forum/search.php?searchstr=fz+750&amp;condition=and&amp;on=topictitle&amp;topicstarter=&amp;user=&amp;sortdir=desc&amp;sortby=datelastpost&amp;forum=&amp;maxagetype=lastpost&amp;maxagetopic=&amp;topicstatus=any)
 
vermogen ligt rond de 105 PK
snelheid ligt rond de 235 km/h
+ kleppen checken om de 42000 km
+ smeuig karakter dus ook in de lage toeren loopt tie lekker.
+ houd de huidige generatie fietsen bij qua acceleratie.
+ nog steeds een stoer uiterlijk vooral de eerste types zonder onderkuip.
+ weinig last van storingen
+ veel motor voor weinig geld.
+ stuurt als een scheermes.
+ zeer hoge km stand makkelijk 150.000 km
:}

- lager achter het voortandwiel zwak punt vooral eerste types t/m 86
- achterbandje smal 130 voor de types tot 88 daarna 140 breed
- zwaar gewicht 230 kg
- bougies moeilijk verwisselen (liggen diep in het blok)
:X

http://groups.msn.com/YamahaFZ750bikes/home.htm
 
Fury, you is er weer snel bij :}
Gegevens prima zoals verwacht :) , vermogen 100 pk voor latere 3KS of Duitse 2KK, 110 voor (als ik me niet vergis) Amerikaanse 1AE.

Engels: www.fz750.net, Duits: www.fz750.de

Geschikt voor iemand met wat minder ervaring: zeker wel.
Geschikt voor iemand die niet kan/wil sleutelen: wat minder. De jongste zijn van '95, de oudste worden 20 jaar. Daar gaat zelfs bij een degelijke motor wel eens wat kapot of heeft wat extra TLC nodig. Het sleutelwerk aan een FZ is niet zo heel erg complex (ondanks 5 kleppen per cylinder), maar kost tijd dus als je dat bij een dealer moet laten doen loopt bijna alles wat meer is dan even olie verversen snel op.

Aan de andere kant: wat je in 1 jaar op een nieuwe FZ6 afschrijft kan je waarschijnlijk aardig wat garage-uurtjes voor betalen

Groetjes, Dutch
 
Jein, een echte wheely maak je niet op vermogen maar op kunde. Gewoon een powerwheely zoals op een moderne 1000cc supersport kun je op de FZ vergeten: te weinig vermogen en een te lange wielbasis. Het ding heeft de wielbasis van een Hayabusa, maar ietsie minder pk's.

Versnellingen zijn wel veel korter dan bij genoemde supersports waardoor je in het redelijk korte werk (zeg snelheden waarbij je nog (net O-) ) je rijbewijs mag houden) het zaakje toch vrij goed bij kunt houden. Vergelijk met een ZZR1100 is al eens gemaakt op dit forum en ik heb ook zelf wel eens van een ZZR piloot gehoord van "sh!t, dat ding wil nog best wel lopen zeg". Kwijtrijden op vermogen lukt je niet, wel dat ze het gas toch ook goed tegen de stuit moeten draaien :9~

Cheers, Dutch
 
De Fz was trouwens een erg makkelijk te tunen motor. De mijne liep wel ietsje harder dan de genoemde 235. En powerwheely's waren met dat fietsje heel goed mogelijk. En ik heb inderdaad wel eens een zzr 1100 zitten zieken :)
 
Wheelien wil wel, heb ik een keer 'per ongeluk' ervaren. Ik liet de motor uitvieren, reed 20km/h en gaf toen iets eerder gas dan dat ik de koppeling liet op komen, gevolg; een wheely!!!

Deze motor is zeker 'value for money', uiterst betrouwbaar, maar dat werd hierboven ook al vermeld
 
Het is een motor die enorm goed is en weinig kost...gewoon kopen als het een goede is!

BTW: Een FZR1000 dan? Vanaf 89 het 1002cc blok en 145pk...loopt 280 op teller, heb je ook voor rond de 2-3000 euro (de oudere types dan, de jongere na 91 iets duurder en na 94 stuk duurder)???
 
Het is een motor die enorm goed is en weinig kost...gewoon kopen als het een goede is!

BTW: Een FZR1000 dan? Vanaf 89 het 1002cc blok en 145pk...loopt 280 op teller, heb je ook voor rond de 2-3000 euro (de oudere types dan, de jongere na 91 iets duurder en na 94 stuk duurder)???


Klopt helemaal, maar een '91 FZR1000 hoeft niet zo idioot duur te zijn hoor O-)

>>>FZR1000 '91 6-Speed<<<


Heb je voor 2800 euri's (of in die buurt) een 1000cc/145PK sportfiets. Gebaseerd op de FZ750 alleen een stukkie moderner natuurlijk met alu frame, USD vork enz.

 
vroembert... kun je me wat meer vertellen over het tunen van een fz?

NIet zo heel veel, je schijn wat met de ontsteking te kunnen doen. De fz's werden af fabriek gekenepen, omdat in 85 100 pk al als onbenullig veel werd ervaren. En ik rijd al 7 jaar VFR, omdat mijn fz in schroot is veranderd, dankzij de medewerking van een bestelbuspiloot.
Hij was in ieder geval voorzien van een nogal open Laserpijp. Zoek maar eens met Google, want veel van de fz blokken zijn in de zijspanracerij verdwenen. Vanwege hun duurzaamheid en tuningsmogelijkheden.Je komt geheid nogal wat tegen aan info.
 
Ik heb nu een aantal maanden een FZ en ben er erg blij mee.
Rijdt erg goed en ziet er, zoals al gezegd voor zijn leeftijd, erg goed uit.
Er zijn zat site's waar je voor weinig geld onderdelen kunt kopen voor de FZ.

Fury en Dutch zijn de mannen waar je terecht kunt voor al je vragen ze hebben mij een aantal malen goed geholpen, zeker met het werkplaatshandboek !!!!

By the way een piccie van de mijne.

Succes met de eventuele aankoop en veel rijplezier en veilige kilometers.

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/140720/58db6aa4ade787de6f5593ca78424fe3 (Yamaha.JPG)​
 
Ik heb ook een paar jaar een FZ gehad, een 88-er. Knalgeel, heerlijk tot ik het asfalt te hard raakte, de pest is dat je er geen moderne sportbanden voor kunt kopen. Mijn FZ was ook wat gekieteld, er zat zowiezo al een complete ander uitlaat op van voor tot achter, een zzr1100 bijhouden is nogal ruig, maar powerwheelies waren goed te doen.
Naar het schijnt kan een oude FZ750 met een andere chip al naar de 130pk!

beun
 
Lijkt mij ook moeilijk worden een andere chip.
Maar laten we eerlijk zijn heb je meer nodig? je kan wel 200 pk hebben maar als je niet durft te sturen heb je er nog niets aan.
Anders zou ik dynojetkitje, uitlaat, of andere nokkenassen proberen.
FZR 1000 blok past ook zonder al teveel modificaties..heb je direct een bak pk's extra
 
Terug
Bovenaan Onderaan