Verschillen tussen VFR700 en VFR750 uit 1986

tmoons

MF veteraan
7 jan 2004
4.373
158
Kan iemand mij de verschillen aangeven tussen een VFR700 en een VFR750 (uit 1986)
Ik ben vanplan een VFR te kopen, heb een 700CC model gevonden, maar ben nu een beetje huiverig omdat ik er eigenlijk helemaal geen informatie over kan vinden. B|

ik vermoed dat het een amerikaans model is... :?
houd dat dan ook in dat er inperkingen kunnen zijn kwa vermogen en "anti tempering" dingetjes? :?

ik hoop dat jullie me een beetje bij kunnen lichten! :}
 
Bij de VFR weet ik het niet ,maar YAMAHA FZ750 is er ook in de FZ700 uitvoering.
Deze heeft dan een kortere slag en iets langere drijfstang.Het cilinderblok,zuigers,kop,nokkenassen zijn precies hetzelfde.Qua vermogen scheelde het weinig >> 0.07 sec op de kwart mijl.( 7/100 ste seconde dus)
Door de kortere slag wil ie wat sneller in toeren klimmen.

Er zijn er nog wel meer met "700cc blokken" Dit had meen ik te maken met extra invoertax boven de 700cc.Qua onderdelen heb je dus geen probleem. Elk onderdeel is uitwisselbaar met de 750 versie(op losse drijfstangen na)


Frans
 
Laatst bewerkt:
Je bedoeld waarschijnlijk afdoppen van de "mengsel" schroeven.
In een aantal landen zijn ze nogal streng kwa afregeling(en dus uitstoot) van de carbs en worden de schroeven na afregeling volgens norm, afgedopt.Die doppen kun je er zo uitboren.(mocht je aan je mengsel willen sleutelen)


Kijk maar eens op deze site : http://www.tourtimemedia.com/fzr/jetkit.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.tourtimemedia.com/fzr/jetkit.html)

Daar moet hij ze er ook uitboren om het mengsel bij te regelen.(jet kit instructions)

Plaatje van een afgedopte mengselschroef:



Frans
 
Laatst bewerkt:
dus dat hoeft geen probleem te zijn?
is die powerdip dan ook extremer bij dit soort motoren? (bij honda's heb je al een redelijke koppeldipje (meeste toegeschreven aan de emissie eisen) is dat bij zo'n machine dan erger?
 
Bij veel honda’s is er een dip waarneembaar in het beschikbare vermogen.
Die wordt veroorzaakt door dat de motoren aan een milieu eis moeten voldoen.
Een goed voorbeeld hiervan is te vinden bij de CB400F jes uit 1970 en omstreken…. Die kwamen in de hoogste versnelling vaak niet voorbij dat dode punt (was daar geloof ik 6500)

Die dip…
Ik vermoed dat zo’n enviromental aanpassing helemaal leidt tot zo’n dip…?
 
Even heel goed mee opletten, want volgens mij (aldus vroembert, de RC24 kenner :P ) heeft de amerikaanse 700cc uitvoering een 20PK minder dan de gewone 750cc variant.

En nu heb ik zelf een japanse VFR750 die, wat ik heel sterk vermoed, ook begrensd is.
 
ik heb even opgezocht: http://www.hondavfr.org/specs.html
78 pk op het achter wiel.
94 aan de kruk.
dus das idd minder
105 kruk 90 wiel of iets in die trend...
morgen avond ga ik kijken en dan ga ik zoeken naar extra pijpleidingen (california models) en ik heb het lijstje met frame/blok nummers mee om te zien waar ik mee van doen heb.

het zijn overigens RC26E motor, geen RC24....
 
in de VS hebben ze best wat info over deze machine.
bij introductie was hij 500 USD goedkoper dan de 750 wat toen blijkbaar een berg geld was.

verder zien we het vanavond allemaal wel.

ik hou jullie op de hoogte bedank voor de tips!
 
Ik heb 3 jaar zo'n 700 gehad en altijd gelezen op verschilolende site's en in verschillende boeken dat ie evenveel vermogen had als de 750.
De top van mijn motor was op de teller 235 km/u en met duo nog steeds 225 km/u.
Een testbank uitdraai gaf 85 pk op het achterwiel aan met een slechte ketting. De motor was toen 18 jaar oud en had 75.000 gelopen.
 
nou das lekker dan.
hij is verkocht.
in het kort:
had een afspraak met D. (m) om vanavond te komen kijken, belt T(v) vanmorgen (10 voor 12) op dat er iemand was die een bekende van hun was en dat die hem eigenlijk wilde hebben. of ik hem eigenlijk wel wilde hebben... |(
dus ik zeg beste T ik heb een afspraak met D en daar wil aan blijven voldoen. als ik hem kopen wil zie ik dat vanavond, enige punt is dat ik geen ruimte heb om hem te kopen vandaag, maar dat wordt voor het weekend. dus T je hebt 2 kopers (minstens want D had mij al eerder verteld dat er meerdere kapers op de kust waren, maar dat ik de eerste keus was omdat ik als eerste had gereageerd.) Dus je bent je brommer toch wel kwijt. en het is niet een financiele kwestie enkel een ruimte kwestie. (van mijn kant dan).
de afspraak van deze avond dus toch door gezet.
krijg ik een mailtje (blijkbaar waren ze te laf om te bellen) dat de motor toch verkocht is omdat die koper 300 euro meer zou hebben betaald (was best veel is als je over een motor van 950 euro praat).

kort om ik ben genaaid. ik had de motor namelijk zeer zeker gekocht (tenzij hij echt een wrak bleek te zijn, maar ja dat heb ik nu nooit kunnen controleren.)

ik voel dus wel wat, maar niet of de motor volvermogen is.. ik voel meer wat aan mijn achterwerk :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan