Vervolg na een Fazer 600 (FZS600)

Status
Niet open voor verdere reacties.

Abraxasius

Kloon
15 jul 2017
2
0
Dag allemaal,

Met mijn vorige account van Red-rose kan ik niets meer. Dus maar een nieuw account aangemaakt. Maar zo lang niet meer hier geweest, dus even een korte herintroductie:

Patrick uit Veenendaal. Rijdt ongeveer 5 jaar een Fazer 600. Nu aan het oriënteren op wat anders,omdat mijn vriendin haar rijbewijs heeft. Dus deze Fazer mag naar haar, aangezien het een geweldige leerfiets is en perfect om te touren en doorscheuren.

Afgelopen dagen proefgereden op een: TL1000S - SV1000N - SV1000S - VFR800 Vtec.
Conclusie: de fazer rijdt het lekkerst :(

Eigenlijk wil ik gewoon een andere Fazer kopen, maar het voelt zo boring om telkens dezelfde te rijden. De klappen uit de Vtwins zijn geweldig, alleen het comfortabel cruisen op een 4 in lijn is gewoon compleet onvergelijkbaar. Ook de soepelheid in lage toeren, de rust waarmee de motor in de bocht te leggen is, allemaal stukken lastiger met de twins. Zeker de 1000. Enige alternatief lijkt nu nog de FZS1000. Dus die proefrit is nog onderweg.

Mijn vraag: zijn er mensen die dit zelfde dilemma hebben gehad? Ik ben een goede rijder., dat zal best lukken op de alternatieven. Maar lekker rijden is toch wel erg belangrijk. Ik zoek een betrouwbare, sportieve tourmotor (>95Pk) die niet overdreven veel benzine gebruikt (max 1:16). Met een actieve maar deels rechte zit. Dus SB-stuur of stuur zoals de Fazer.

Tips, verhalen en suggesties van harte welkom!

groet Patrick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.