Verzekering & schade

-Extreme-

MF'er
11 apr 2008
33
0
M
Beste motorrijders,

Vorige week dinsdag ben ik op de A2 onder uit gegaan.
Dit gebeurde toen ik tussen de file door reed en een niet oplettende automobilist van rijbaan veranderde toen ik in zijn dode hoek zat of hij heeft helemaal niet in zijn spiegel gekeken. mijn snelheid was rond de 40 a 45 en de file reed met een snelheid van ongeveer 30.

Wie is hier fout? ik mag toch tussen de file rijden?
Waar moet ik allemaal op letten als mijn verzekering dit gaat aanvechten?
Het gaat weken duren volgens mijn verzekering voor dat er een uitspraak is, wat kan ik doen om het proces te versnellen omdat ik van mijn motor afhankelijk ben en ik wil natuurlijk met vrienden lekker in het weekend rijden.

Ik hoop dat iemand wijze raad voor mij heeft!

alvast bedankt,
 
Het allerbelangrijkste in dit geval: Zorg voor een goede getuigenverklaring. Wat je deed was, zoals ik het lees, legaal. De tegenpartij probeert dit vaak aan te vechten door te zeggen dat je te hard, te gevaarlijk reed etc.

Gebruik de zoekfunctie eens want hier is al vaker over gesproken.
 
neem aan dat je het schade formulier ingevuld hebt, verzekering hebt gebelt en daar alvast naar de rechtsbijstand gevraagt?

Reken er maar op dat het weken/maanden kan gaan duren, als je allrisk verzekerd bent krijg je vast wel eerder uitgekeerd van je eigen verzekering.
Ik krijg nu na 10 maanden eindelijk m'n geld van een aanrijding waarbij onenigheid was over de snelheid. Maar dat komt er simpelweg ook door dat ze niet ala-minute klaarstaan voor je en je zaak gezellig onderop de stapel komt ;)

Als je 'm zelf rijbaar kan maken zou ik het doen, wel eerst schadespecialist laten komen van de verzekering, niet zelf dokken bij de dealer.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor de info, heel jammer dat het zo lang gaat duren.
Ik hoop dat ik er een beetje druk achter kan zetten, heb het geld en mijn vervoer gewoon nodig.
 
je moet even in de voorwaarden kijken, vaak moet de tegenpartij 75% van vervangend vervoer betalen -> huurmotor. Maarja, kost je nog steeds geld.
 
laat zo snel mogelijk je motor taxeren, de schade. als dat bekent is dan kan je zelf wel je motor laten opknappen. Je kan geld toch vaak contant krijgen van verzekering. uiteraard wel even in overleg met hun.
 
Bedankt jongens! Ik heb alles vergoed gekregen en heb nu een nieuwe motor gekocht!
 
JA het is zeker rap gegaan!! ben ik zeker blij om:D van ongeluk tot geld ongeveer 4 weken
 
Ben toch benieuwd hoe je dat gedaan hebt.
Bij mij is het na 1,5 jaar niets geworden en mag ikzelf voor de kosten opdraaien.

Groet,
Brabo61
 
Hierzo het 3 stappen plan hoe ik het gedaan heb :D

Stap 1 bel elke dag op en zeur aan hun hoofd en als je dan belt dat je niet eens meer je referentie nummer hoeft te geven omdat ze je dan bij naam weten :D

Stap 2 ik was lid van SUR dat een rechtsbijstand organisatie, denk dat dat wel het verschil maakt.

stap 3 verder goed opletten hoe je het schade formulier invult en hoe hij dat doet.

Vriendelijke groet,
 
Deze 3 stappen heb ik ook gevolgd alleen volgens mijn rechtsbijstand was het ontbreken van getuigen iets waardoor ze geen rechtzaak wilden beginnen omdat dan de kans van succes onder de 50% zat.

Goed voor je dat het bij jou wel gelukt is.

Met groet en rij voorzichtig.
 
Zorg idd voor getuigen, dat is echt belangrijk!

Er zijn uitspraken van het gerechtshof (ik weet even uit mijn hoofd de nummers niet) dat automobilisten in soortgelijke gevallen volledig aansprakelijk waren, aanleiding hiervoor was een getuigenverklaring. Kortom: belangrijk
 
JA het is zeker rap gegaan!! ben ik zeker blij om:D van ongeluk tot geld ongeveer 4 weken

dan doe je het vlotter dan ik, ik had ongeluk op 3 maart, nog geen geld, nu pas alles klaar met verzekering B|. hopelijk binnenkort dan eindelijk geld *O* . Maar goed dat je al weer nieuwe motor hebt en alles uitgekeerd gekregen hebt ;) !
 
Terug
Bovenaan Onderaan