VFR800 met / zonder VTEC?

Mooner

Rookie
31 aug 2004
16
0
Edegem
He,

Ik ben op het punt om een VFR800 aan te kopen.
Ik heb de keus tussen een nieuw model en een oud model (maw. een met VTEC of ene zonder VTEC).

Rekening houdend met een groot prijs verschil... is het de moeite om veel meer geld te betalen voor een nieuw model met VTEC of is dit een beetje overroepen?

Dit is degene zonder VTEC
http://moto.2dehands.be/markt/motor/honda/6199306.html?q=vfr&start=15

Dit is degen met VTEC
http://www.motosgoossens.be/goossens.cfm?page=motos&language=NL&detail=57&merk=HONDA (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motosgoossens.be/goossens.cfm?page=motos&amp;language=NL&amp;detail=57&amp;merk=HONDA)

Alvast bedankt voor jullie persoonlijke/technische ervaring
 
Dus jij zegt dat de VTEC wa overroepen is?
Zelf vindt ik het oud model iets schoner maar in het neiuw model vind ik de pinkers vanvoor en de uitlaat wel een pak mooier..
Dus om het gemakkelijk te make vind ik ze bijde even mooi :?
 
doe maar zonder V-tec, want het vermogen vij de V-tec versie komt pas rond de 7000 toeren vrij, en die bij de 800I over het hele toerengebied, wat bij optrekken erg lastig is want anders moet je konstant hoog in de toeren rijden om goed gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die het systeem biedt.
succe, gr. Jos
 
ik vind zelf de versie zonder VTEC prettiger rijden. de versie met VTEC hapert wat bij 7000 toeren. zonder VTEC is het net een turbine als je gas geeft. geen haperingen, niets.. gewoon lekker gelijkmatig accelereren. ook vond ik de stuureigenschappen van de VTEC versie wat 'sportiever'. de 800i voelt wat stabieler aan.

maargoed. als ik jou was zou ik in iedergeval op beide motoren een proefrit maken voor je beslist.
 
Ik heb zaterdag op de VTEC gereden.
<sorry voor de hoofdletters>WAT EEN DRAAK VAN EEN MOTOR! :r </sorry voor de hoofdletters>
Ik moet diep in mijn geheugen graven om te bedenken welke motor beroerder was :X .
(was een Kawasaki EN500 :9~ )
Ik heb het over de motor dus zeg maar het blok, de rest is niets op aan te merken, ziet er mooi uit, stuurt goed enz. enz. T'is een Honda hé.
Toen ik er mee weg reed dacht ik dat ie niet goed liep, alsof er een bougie stuk was, tussen de 6000 en 7000 komt de VTEC in actie, en is het zoals een VFR hoort te rijden.
Let wel, ik ken de VFR behoorlijk goed, mijn vader had een VFR750F en heeft nu een VFR800i, ik kan het verschil dus wel beoordelen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan