Vietnam Deel 2

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Dam (4)

En jawel, als goede Vietnamees was ook deze te belazerd om de omleidingsroute te nemen.

Dam 12.jpg


Het eerste stuk is goed te doen. De mannen, die links aan het werk waren, begonnen al te schreeuwen. En dat klonk niet bepaald vriendelijk.

Dam 13.jpg


En dat was heel goed te begrijpen. Als de grond bij de linkerwielen wat afbrokkelt –m.i. ondanks de metalen platen een zeer reële optie- dan vernielt de vrachtauto het complete vlechtwerk en mogelijk ook de mannen die onder het vlechtwerk aan het lassen waren.

Dam 14.jpg


Maar met veel moeite en heen en weer steken kwam hij uiteindelijk toch de bocht door. Volgens mij was de omleidingsroute op deze manier ook nog eens sneller.

Dam 15.jpg
 
  • Wow
Waarderingen: Haakie

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Water…

In de loop der jaren heb ik al veel geschreven over onze watervoorziening, de eigen put en pijp, de eigen filterinstallatie, het eeuwigdurende wachten op de beloofde waterleiding en dat die er een paar jaar geleden dan eindelijk is gekomen.

Dat de waterdruk te gering is om alle huizen hier in het gehucht te bereiken, ach, kniesoor die daarop let. Als echte egocentrische Vietnamees ik al helemaal niet. O-)

We naderen het regenseizoen en er vallen al weer geregeld forse buien. Gevolg: we zagen een paar dagen gelden het kraanwater behoorlijk donker worden. De waterman gebeld: dat is iemand die de leidingen aanlegt, de storingen aanhoort en afhankelijk van de storing ze ook repareert. Grotere problemen gaan naar de dichtstbijzijnde grote plaats, die verantwoordelijk is voor aanleg en onderhoud van onze waterleiding. Vraag me niet waarom, die logica ontgaat mij ook, als zoveel hier.

De man vertelde een onthutsend verhaal.

De filterinstallatie voor onze watervoorziening is veel te krap bemeten. Met het vuile water als gevolg. Briljant project, nietwaar, na zoveel jaren wachten?

Hij heeft vaag horen fluisteren, dan men er misschien over denkt om te overwegen of mogelijk ooit gekeken kan worden of er kansen zijn om fondsen te vinden, die een aanzet kunnen geven tot een onderzoek, of een uitbreiding van de filterinstallatie een oplossing zou kunnen zijn voor de klaarblijkelijke onvoldoende werkzaamheid van het filter.

Of zoiets… O-)

Ik kan moeiteloos weer wat redenen uit de mouw schudden over het ontstaan van al deze ellende, maar laten we dat nog maar even voor op terras en bij Dalatwijn houden.

Maar wie weet, misschien maken mijn achter- achterkleinkinderen nog mee, dat er iets gebeurd. Dat is denkelijk dezelfde dag, dat men n.a.v. alle karaoke-ellende gaat overwegen of mogelijk ooit gekeken kan worden..
 
  • Haha
  • Like
Waarderingen: Haakie en Badgast

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Looking Forward 4

En nog meer geneuzel uit diverse reisverslagen: Reisverslagen | .

“Nummer 2: Nguyen Thi Van (12) meisje: deze leerlinge wordt NIET opgenomen, want het zusje Hong Nhung van Thi Van zit al in ons project vanuit de Dien Dien primary. Miscommunicatie is de oorzaak denkt iedereen. We nemen niet 2 kinderen uit één gezin voor langdurige ondersteuning in ons project. Dat doet teveel financiële inbreuk in het zelf te verdienen inkomen van het gezin.”

Ik blijf die laatste zin absoluut niet begrijpen.
Het eerste kind krijgt schoolgeld omdat de ouders dat niet hebben.
Vervolgens hebben de ouders ook geen schoolgeld voor het tweede kind (logisch). Maar die krijgt dan niets terwijl er m.i. geen enkel verschil is met het eerste kind: geen geld voor school.
Iemand die het mij (Simpelmans) in Jip-en-Janneke-taal uit kan leggen? :+

#####

“Dag 13: Taxi-chauffeurs zijn niet mijn beste vrienden; meestal zijn ze niet te vertrouwen. Vandaag is mijn ongelijk gebleken. Voor onze reis heeft Khuong een taxi geregeld. Het blijkt een vrouwelijke chauffeur (Nhung) te zijn. Zij was 15 jaar geleden de eerste vrouwelijke taxi-chauffeur in Nha Trang ( nu zijn er 8). In een kleine 2 uur brengt zij ons ( Khuong, Hao, Lidy en ik) zo’n 120 km. naar het zuiden, naar Phan Rang, naar het huis van Lac. Nhung rijdt heel ervaren en veilig en maakt het in de auto erg gezellig.”

De gigantische stompzinnige dooddoener in de eerste zin is geheel en al voor rekening van LF. Bovendien is het zijn eigen stomme schuld. Ik heb al lang geleden mijn vaste nr.1-chauffeur Hoang aangeboden. Maar als altijd wist hij het met zijn enorme Vietnam-ervaring weer veel beter.

“We rijden weer in 2 uur terug naar Nha Trang. Khuong heeft met de chauffeuse Nhung een vaste prijs afgesproken van 1,5 miljoen / 60 euro voor de hele reis. We geven haar 1,7 miljoen; dat heeft ze zeker verdiend!”

Onze tweede vaste chauffeur met een gewone taxi gaf aan de de standaardprijs voor deze rit 1,3 M. is. Dit lijkt weer heel veel op “Vietnamees-standaard-gedrag”. Als iemand iets voor je regelt wil die persoon er ook beter van worden. Ik sluit dus niet uit dat de taxi-chauffeuse ook 1,3 M heeft gevraagd en de tussenpersoon 200k in haar zak steekt.

Regel in Vietnam dus altijd je zaken zoveel mogelijk zelf en rechtstreeks! :Y

#####

“[…] Beiden zijn toen één jaar op Engelse les geweest. Het was niet echt een succes. Waar wij geen rekening mee gehouden hadden was dat de Cham-bevolking hun eigen taal hebben en niet of slecht Vietnamees spreken. Dan Engelse taal leren is eigenlijk onmogelijk.”

Als je geen Vietnamees spreekt kun je dus geen Engels leren. Tja, ik heb ook mijn eigen taal en spreek nauwelijks Vietnamees. Goh, waar heb ik dan mijn Engels vandaan? Een vorige incarnatie misschien? O-)

Eigenlijk klopt er van het hele verhaal niet veel. Zodra minority naar school gaan moeten ze daar Vietnamees spreken en leren. Minh heeft een minority-studente, die echt gevoel voor Engels heeft en nu verder gaat met een opleiding Toerisme, waar ook een behoorlijk stuk Engels in zit. Geen succes heeft dus niets te maken met afkomst, maar alles met de persoon.
 

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Looking Forward (voorlopig slot)

Het geneuzel in de diverse reisverslagen gaat onvermoeibaar verder: Reisverslagen | .

“We huren een brommer bij Hoa en gaan tanken. Bij het tankstation is het ’s morgens erg druk en in Vietnam moet je voordringen om aan de beurt te komen. Alles gaat snel. We laten een briefje van 50.000VND ( 2 euro) zien en zouden hiervoor zo’n 2,5 liter benzine moeten krijgen. Als we bij de benzinepomp wegrijden gaat de meter maar een beetje omhoog. We begrijpen meteen dat we opgelicht zijn (we zijn hier voor gewaarschuwd). De meter op de pomp zal niet tot 0 zijn teruggezet; we hebben te weinig benzine voor ons geld gekregen. Die ene verloren euro doet geen zeer, maar we zijn opgelicht!”

Hij is door mij voor veel meer “oplichtingszaken” gewaarschuwd, maar altijd zonder succes.

Wat er denkelijk is gebeurd. Op de pomp kun je het bedrag instellen dat getankt moet worden. De pomp stopt dan automatisch bij het bereiken van dat bedrag. Mogelijk heeft de pompbediende 5.000 i.p.v. 50.000 ingevoerd. Zelf laat ik mijn tank vrijwel altijd helemaal volgooien, meestal bij een tankstation in de buurt waar het rustig is. En heb dus dit probleem niet. De zeldzame keer dat ik voor een vast bedrag tankt kijk ik goed naar wat ze intoetsen.

#####

“Dat en Thien zijn gestopt met school en zijn gaan werken (Dat als kok en Thien als meubelmaker). Zij krijgen (als afscheidsbonus) hun achterstallig schoolgeld van juni, juli en augustus.”

Leuke bonus: schoolgeld dat nooit is betaald omdat het vakantie is.

#####

“Om 9.00 uur zijn we bij Kim Phi (het meisje van ons logo) . Ieder jaar gaan we op bezoek bij Phi’s familie. Deze arme familie is erg gastvrij; we willen het contact vasthouden. Phi is vorige maand afgestudeerd aan het Khanh Hoa college voor toerisme. Ze werkt nu 6 dagen in de week ( van 8 tot 6u. ) bij Viettravel. Ze moet hier 6 maanden zonder salaris werken voordat ze eventueel aangenomen wordt. We hopen het voor haar. “

Tja, misschien het equivalent voor het betalen voor een baan. Of een poging om geld van LF te vangen. We weten het niet.

Over “arme familie” en “afgestudeerd aan het Khanh Hoa college voor toerisme” zie het volgende blokje.

#####

“Nhut’s wens is echter om wat meer geld van L-F te krijgen, want hij zit nu in het laatste jaar van de high school en wil heel graag naar de universiteit. Zijn schoolresultaten zijn nu nog te laag, dus wil hij graag naar bijscholing. We besluiten Nhut nu 500.000VND noodhulp te geven en maken hem duidelijk dat voor meerdere hulp hij contact met manager Thanh moet opnemen én met rekeningen moet komen. Niet dat wij deze arme familie niet vertrouwen, maar (in tegenstelling tot Vietnamese “boekhoudingen”) onze organisatie met rekeningen werkt.”

In een nutshell de complete problematiek, zoals ik die zie, samengevat en waarom ik vind dat sponsoren belazerd worden. En waarom niet meteen de vraag gesteld hoe hij denkt de universiteit te betalen?

#####

“Lidy blijkt achteraf in Cam Ranh vijf uur vertraging te hebben gehad, maar is nog op tijd gekomen voor de lange nachtvlucht naar Frankfurt.”

Het zoveelste voorbeeld waarom ik ALTIJD een overnachting in HCM boek. Blijft altijd beter dan zoals in haar geval in totaal 8 uur wachttijd in Nha Trang en HCM. Om van de stress maar te zwijgen. Ik geloof ook nog steeds geen bal van die eerder genoemde Vietnam Deel 2 15% vertraagde vluchten.

#####

“Vietnam is een mooi land, maar een rot land om in te leven als je niet rijk bent. Alles draait hier om geld en macht. Alles is corrupt en het communisme/ socialisme is hier niet zoals Uncle Ho het bedoeld heeft. Hao kan alleen haar baan op het provinciaal ziekenhuis behouden als ze haar mond houdt en meewerkt in het systeem van ongelijkheid m.b.t. afkomst /financiële draagkracht van de patiënten. [Dag 17 van de reisverslagen]”

Ook dit is volledig voor rekening van LF en plaats ik zonder enig verder commentaar van mijn kant (en schenkt nog een Dalatwijn in)..

#####

Tot slot.
De trip is afgelopen en LF is weer terug naar Nederland. D.w.z. Johan gaat per trein van Vietnam via China en Rusland naar Nederland. Ik moet toegeven dat ik wel nieuwsgierig ben naar de ervaringen.

Helaas, mijn inspiratie om de werkelijkheid toe te lichten aan de hand van de soms weer ongelooflijke stupiditeiten in de reisverslagen is dus weer even opgedroogd. Ook nu heb ik maar weer van alles overgeslagen om het niet continu over LF te hebben. *O*

Wat mij ook opviel is het geringe aantal reacties van sponsoren. Vorige jaren waren er elke dag wel een paar. Ditmaal slechts een handjevol. Teken aan de wand?

En dit keer waren het met name de inconsequente redenaties.
Aan de ene kant: “Alles draait hier om geld en macht. Alles is corrupt”, “we zijn opgelicht!”, “Taxi-chauffeurs; meestal zijn ze niet te vertrouwen.”, etc.
En aan de andere kant de bijna heiligverklaring van alle LF-kinderen met hun aanhang, die volledig immuun zijn voor alle verleidingen, als LF met een pak flappen zwaait.

Ach, gelukkig zijn we allemaal even dom…

Maar OK, jullie hebben weer rust tot de nieuwsbrief van december (tenzij er tussendoor…). O-)
 
  • Haha
  • Like
Waarderingen: Haakie en Badgast

Badgast

https://www.youtube.com/watch?v=wFLVlruniqI
Donateur
23 feb 2013
510
65
Leiden
Wat is de definitie van iedere keer Fred ;-) .....Elke dag?
(Altijd dronken zijn is ook een geregeld leven...)
 

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Hanoians explain why Hanoi is a city worth living in through photos

Hanoi 1.jpg

Two elderly women are seen at Bach Thao Park, Hanoi. Photo: Dinh Quoc Cuong


A three-day exhibition in Hanoi is introducing photos representing the old beauty of Hanoi, impressive visual proof that the Vietnamese capital is a city worth living in.

The event, titled “For a Worth Living Hanoi” and initiated by the Denmark Embassy in Vietnam in cooperation with People’s Participation Working Group (PPWG), is held on the pedestrian zone near the iconic Hoan Kiem Lake from September 6 to 9.

More than 40 works by amateur photographers who were brought up in Hanoi are being on display to provide an insight about citizens’ daily life as well as convey their own stories and memories of the millennia-old city.

Visitors to “For A Worth Living Hanoi” will get to see cultural activities along road paths, old residential areas with loads of memories and other small little things that remind its own citizens of their hometown whenever they are away.

Here are some of the spectacular works being showcased at the exhibition.

Hanoi 2.jpg
Two children smile in absolute happiness while playing with sliders in the old playground in Hanoi. Photo: Hoang Anh Tuan


Hanoi 3.jpg
One of the only manual mechanical stores left in Hanoi. Photo: Nguyen Viet


Hanoi 4.jpg
A photo of one of the oldest residential areas left in Hanoi. Photo: Pham Duc Long


Bron: Hanoians explain why Hanoi is a city worth living in through photos - Tuoi Tre News


De laatste foto lijkt sprekend op het huis van een bekende in de omgeving van het Hoan Kiem meer, waar ik lang geleden zelf ben geweest. Trap op en rechtsaf.

Voor veel meer fraaie foto’s zie de bron.
 
  • Like
Waarderingen: Haakie

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Kwak

Deze eendenfarm heb ik al eens vaker op de foto gezet.

Kwak 1.jpg


Ditmaal waren er heel veel eenden aan de andere kant van het riviertje aan het eten. Deze moesten blijkbaar terug naar hun eigen poel dus werden ze teruggedreven.

Kwak 2.jpg


Op de weg terug. De poel van foto 1 is naar links.

Kwak 3.jpg


En zoals bekend, “wachten” is nooit in het Vietnamees vertaald, dus deze knakker rijdt “gewoon” door. OK, hij minderde wel wat vaart, maar die eenden vertrouwden het terecht niet en maakten bliksemsnel toch maar wat plaats. Helaas waren het geen standvastige koeien…

Kwak 4.jpg
 
  • Wow
Waarderingen: Kees Vetje

Badgast

https://www.youtube.com/watch?v=wFLVlruniqI
Donateur
23 feb 2013
510
65
Leiden
Fred, kunnen die eenden eigenlijk wel vliegen? of worden die bij de geboorte "geholpen" ? Lijkt mij dat ze anders wegvliegen?
 

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Minh ziet ze vliegen.

Of wat nauwkeuriger geciteerd, ze ziet de eenden wel eens over korte afstanden vliegen.

Zelf zie ik dat eigenlijk nooit. Bij het opdrijven op de tweede foto konden man en vrouw ze moeiteloos pakken en op de weg zetten. Ook bij de laatste foto met de motor werd er eigenlijk niet gevlogen.Dus ja, ik denk dat ze, of althans de meeste, gekortwiekt zijn.
 
  • Like
Waarderingen: Badgast

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Weg

In Vietnam Deel 2 toonde ik foto’s waar men de weg aan het verbreden was. Welnu, dit is het uiteindelijke resultaat.

Weg 31.jpg


Het water stroomt uit de sloot op de stenen…

Weg 32.jpg


…en vervolgt zijn weg over en tussen deze stenen door. De reden dat ik er nog steeds niets van begrijp is, dat de sloot aan de andere kant van de weg langs dit geheel loopt en aan hei eind na de stenen (rechts boven op de foto) pas bij elkaar komt.

Weg 33.jpg


Uiteindelijk komt het water in dit meertje terecht en wordt aan de andere kant via een wat bredere rivier afgevoerd. De constructie van hierboven is linksboven (helaas wat wazig) te zien.

Weg 34.jpg
 

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Dam

Men is inmiddels ook aan de andere kant begonnen.

Dam 16.jpg


En hier met een tweede balk. Eén van de arbeiders wees op deze twee en stak 4 vingers op. Dus ja, het gaat een brug worden. In een volgende post zal ik de titel dan ook van “Dam” in “Brug” veranderen. Morgen trouwens meer en overtuigender bewijs.

Dam 17.jpg


En weer een vraag. Op deze constructie zijn een serie motoren gemonteerd. Niemand spreekt daar Engels maar op mijn wijzen naar die motoren maakte iemand een beweging als vibreren.

Wie weet wat hier gebeurd? Spanningen uit de constructie halen? Of heeft het iets te maken met het aanspannen van de kabels door het geheel?

Dam 18.jpg
 

Green Meanie

Die hard MF'er
7 okt 2003
470
17
35
Hanoi
Dam

Men is inmiddels ook aan de andere kant begonnen.

Bekijk bijlage 1430998


En hier met een tweede balk. Eén van de arbeiders wees op deze twee en stak 4 vingers op. Dus ja, het gaat een brug worden. In een volgende post zal ik de titel dan ook van “Dam” in “Brug” veranderen. Morgen trouwens meer en overtuigender bewijs.

Bekijk bijlage 1430999


En weer een vraag. Op deze constructie zijn een serie motoren gemonteerd. Niemand spreekt daar Engels maar op mijn wijzen naar die motoren maakte iemand een beweging als vibreren.

Wie weet wat hier gebeurd? Spanningen uit de constructie halen? Of heeft het iets te maken met het aanspannen van de kabels door het geheel?

Bekijk bijlage 1431000
Zorgen dat er geen luchtbellen blijven zitten (verdichten) tijdens het storten van het beton.

Hier een link:
 

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Wederom een helder verhaal en weer wat geleerd.

"Omdat de trilmotoren de bekisting zelf ter plaatse in beweging brengen, zal de bekisting van het beton hiervoor wel geschikt moeten zijn. Bovendien zal een groot deel van de trilenergie verloren gaan omdat de bekisting zelf ter plaatse in beweging wordt gebracht en de trillingen dus niet in het beton terechtkomen. Daarom is de verdichtingsdiepte in het geval van trilmotoren niet erg hoog. "

Eén van de komende dagen even gaan kijken of ze al met het beton bezig zijn.
 

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Brug

Dit is de andere brug. Als hij klaar is kom je hier aanrijden.

Tijdens de shoot wees één van de arbeiders op een zelfgelaste ladder van betonijzer, die rechts in de hoek achter de liggende gasfles te zien is. En wees vervolgens naar boven. Uiteraard het advies gevolgd. De ladder boog vervaarlijk door maar het was niet echt hoog. Normaal ook geen probleem, maar fietsschoenen met plaatjes en een dure camera om je nek maken je toch wat voorzichtig.

Brug 21.jpg


En dit was het uitzicht bovenop.

Brug 22.jpg


De zijkant van de constructie…

Brug 23.jpg


…en de onderkant. De noodbrug is hier goed te zien.

Brug 24.jpg
 

FredVN

MF veteraan
15 mrt 2013
3.586
227
Omg. Nha Trang, Vietnam
Bezoek site
Vietnam woman apologizes after taking flak for topless video in Hoi An

Hoi 1.jpg

A young woman poses topless in this still photo taken from a video posted to the Facebook account of Tran Mai Huong on September 18, 2019.


A young Vietnamese woman who appeared in a viral video showing her posing topless in Hoi An Ancient Town, a UNESCO World Heritage Site in central Vietnam, has apologized for her action as she faces fines and criticism on social media.

In a now-deleted video posted to the Facebook account under the name of Tran Mai Huong, a young girl could be seen posing without any top wear and her jeans unbuttoned on top of a building overlooking the ancient town in Quang Nam Province.

As seen in the 24-second footage posted on Wednesday afternoon, she used a conical hat to cover her breasts while doing ‘sexy poses’ before the camera. In the ‘intro’ section of her Facebook account, Huong claims to be a single mother who works as a model, actress, and event and game show host. The Facebook account owner with more than 200,000 followers has confirmed it is her who appeared in the clip.

A video posted to the Facebook account of Tran Mai Huong on September 18, 2019.


###
De video blijkt niet altijd te laden. In dat geval wat later nog een keer proberen. Gisteren werkte het nog.
###

The video came in for a lot of flak in the comment section, with viewers expressing their disapproval of Huong’s “inappropriate” actions at a world-famous site known for its rich cultural and historical heritage.
“Have you got no other place to film this?” J. Tran, a Facebook user, commented under the video.
“You would be more beautiful posing under a bridge or in a cesspool,” Tr. Anh, another user, commented.
“Hoi An is my beautiful hometown, so don’t deface it with your offensive actions,” Anh continued.

Hoi An Ancient Town, located in Hoi An City in Vietnam’s central province of Quang Nam, is an exceptionally well-preserved example of a small-scale trading port active between the 15th and 19th centuries. The 30-hectare town, with a buffer zone of 280 hectares, was inscribed as a UNESCO World Heritage Site in 1999. “The town reflects a fusion of indigenous and foreign cultures (principally Chinese and Japanese with later European influences) that combined to produce this unique survival,” UNESCO wrote of Hoi An on its website.


Hoi 2.jpg
Hoi An Ancient Town at night. Photo: B.D. / Tuoi Tre


The building where Huong shot her video has been identified as a coffee shop on Tran Phu Street in Hoi An. The woman and five others went into the shop on Wednesday afternoon fully clothed. There were no staff members or customers on the top floor of the building so they created the video unbeknownst to others in the shop at the time, a representative of the coffee shop said in a letter sent to the administration of Hoi An City. “As Hoi An lovers, we are greatly pained by the incident and would like to send our sincere apologies to our customers, netizens, locals and the city administration for failing to monitor photography and filming activities that take place in our shop,” the letter reads.

Offensive acts that damage the image of a heritage, not least a UNESCO World Heritage Site, are punishable by law in Vietnam, Hoi An City Culture and Information Division chief Nguyen Van Lanh told Tuoi Tre (Youth) newspaper on Thursday morning. “We are compiling a report [on the video] to be submitted to the administration of Hoi An City and the provincial Department of Culture, Sports and Tourism of Quang Nam to ask for directions [on how to handle the case], as this is beyond our authority,” Lanh said.

Hoi 3.jpg
A photo of Hoi An Ancient Town posted to the Instagram account of Frances, a AScottish travel blogger. Photo: @so_theadventurebegins


“One is free to expose their body anywhere else but don’t let such bodily images affect the heritage site, [because] Hoi An will not tolerate such behaviors and there are written regulations to enforce our view,” the official added.

Those behind the video can be fined by Vietnamese laws regardless of whether they filmed it for personal use or as part of a business project, according to Ton That Huong, head of Cultural Management under the Quang Nam Department of Culture, Sports and Tourism. If the purpose is personal, they can be fined under a regulation on using social media platforms to spread “offensive” content that goes against “fine customs and good traditions." If it is part of a business project and the woman is a contracted model, they can be fined under regulations that monitor the entertainment industry, the official added.


Hoi 4.jpg
Hoi An Ancient Town. Photo: B.D. / Tuoi Tre


As of Thursday evening, the video had been removed from the Facebook account as Huong also posted an apology for the gaffe.
“I would like to apologize to all citizens of Hoi An as well as netizens,” she wrote in the post published around 7:00 pm on Thursday.
“After I filmed the video in the heart of Hoi An, I just wanted to share it on my personal account because I thought it was beautiful,” she said.
“I didn’t think it would negatively affect the fine customs and good traditions of Hoi An Ancient Town,” she continued.
Huong said she “sincerely apologizes” for her actions and hopes for forgiveness from critics for her “foolishness and narrow-mindedness."Bron: Vietnam woman apologizes after taking flak for topless video in Hoi An - Tuoi Tre News


Nog een reden waarom ik niets met Hoi An heb (alleen de brug op foto 3 vind ik echt de moeite waard) (maar wel nieuwe ideeën krijg voor een fotoshoot). O-) :+

Bovendien, volgens Vietnam Deel 2 zou het gewoon mogen.

En als je ziet hoeveel historische gebouwen in Nha Trang en veel andere plaatsen rücksichtslos tegen de vlakte zijn gegaan ten faveure van hotels, en hoe bv. de kabelbaan over de baai van Nha Trang het uitzicht volledig verkloot, etc., dan hou ik “wat moeite” met dar hypocriete “aantasting van erfgoed” door een video, waar niets onbetamelijks op te zien is. Zie bv. 140 hectares of once protection forest wiped out in south-central Vietnam - Tuoi Tre News van twee dagen geleden voor hoe e.e.a. hier in de praktijk gaat.
 

Green Meanie

Die hard MF'er
7 okt 2003
470
17
35
Hanoi
Ondertussen in Hanoi:


Hier woon ik met mijn gezin...


Hier wonen vrienden van ons (met hun gezin)...


We staan al dagen op nummer 1 van de wereld...

Dit zijn de momenten dat ik me afvraag wat ik hier doe. Ons huis is on-Vietnamees goed geïsoleerd en we hebben meerdere HEPA filters dag en nacht draaien, buiten lopen we met 3M mondkapjes op. Ik ben absoluut voor vooruitgang en ik heb een zwak voor zware industrie (fascineert me). Hierboven kun je echter zien wat er gebeurd als je alle remmen loslaat.

De climate strike had hier maar liefst 20 deelnemers:

Opgebouwd uit ongeveer 50% buitenlanders en 50% Vietnamezen. De 'echte protestmars' was afgelast wegens druk van 'bovenaf' (iets met Dalat wijn...). Deze kleine bijeenkomst werd ook met argusogen bekeken door 'ordehandhavers'.

@fred: Sorry voor deze post. Ik moest het even van me af schrijven. Bovenstaande site is wellicht een bron van inspiratie voor je (niet alleen negatief).