• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

Voorvorkveren vervangen Bol d'Or

robberd

Rookie
13 apr 2008
7
0
35
Putten
Hallo,

Ik ben hartstikke nieuw op het forum, maar heb er al regelmatig gebruik van gemaakt (informatie en dergelijke). Op het moment bezit ik een Honda Bol d'Or 900 en heb progressieve veren voor in de voorvork besteld, alleen heb ik geen idee of dit een gemakkelijke klus is. Weten jullie waar ik op moet letten en welke stappen ik moet ondernemen?

Met vriendelijke groet,

Rob Doppenberg
 

Worldbeater

MF veteraan
10 okt 2002
50.514
2.808
48
Zuid-Holland
Bovendop lossen voordat je de poten lost,
boutjes aan de onderkant die de as borgen niet doordraaien, anders zijn ze stuk.
Vast is vast. :)
 

gassen

MF veteraan
26 apr 2004
11.188
240
59
Venray
Welk jaar Bol?

Rond 1980:

Blok ondersteunen ,anders kan de de motor voorover duiken.

De lucht eraf, Clip-ons lossen.
Bouten van de kroonplaat lossen.
Doppen in de vork eruit.
Veren eruit , andere veren erin en in omgekeerde volgorde weer alles vastzetten.Lijkt me verstandiger om ook meteen de olie te verversen, dan moet ook het wiel, spatbord en remklauwen losgemaakt worden.
 
Laatst bewerkt:

Rambabbel

MF veteraan
17 mrt 2004
22.241
48
Luttenberg
Lijkt me verstandiger om ook meteen de olie te verversen, dan moet ook het wiel, spatbord en remklauwen losgemaakt worden.
:^

Bij zoiets gewoon meteen ff verse olie erin ben je weer helemaal klaar. En eventueel de keerringen natuurlijk maar dat hoeft niet percé als ze niet lekken.
 

robberd

Rookie
13 apr 2008
7
0
35
Putten
Heren,

Bedankt voor de reacties, als de veren binnen zijn ga ik er meteen mee aan de slag. Olie en alles neem ik meteen even mee, kleine moeite nu.

Groeten rob