• Beste Bezoeker,

    Hartelijk dank voor je donatie. Hier help je Motor-Forum enorm mee!

Vraagje over spuitwerk

BANDaddIcT

Die hard MF'er
31 jul 2003
535
0
België
Ik heb op het frame van m'n bandit aan beide kanten onder de tank plekken waar de verf door er met knieën/benen tegenaan te schuren weggesleten is. Dat dit niet mooi is hoef ik jullie uiteraard niet te vertellen. Nu vroeg ik me af of zoiets gemakkelijk kan laten wegwerken. Ik immers binnenkort sowieso bij de spuiter langs om m'n nieuwe voorspatbord (dat ik nog moet kopen |( ) te laten spuiten. Ik had eraangedacht om dan meteen maar de volledige moto binnen te brengen om die plekjes op het frame ook te laten herstellen. Mijn vraag is nu of dit zal kunnen zonder meteen het hele frame te laten spuiten en dus m'n hele bike te demonteren. Kan dit uitgeneveld worden zodat je (bijna) niet meer (bijna) ziet dat dit hersteld is?
 

BANDaddIcT

Die hard MF'er
31 jul 2003
535
0
België
is voor een beetje spuiter geen enkel probleem. Naderhand de nevel een beetje uitpolijsten met commandant 4 en je ziet er niets meer van.

Is het dan misschien ook iets wat ik zelf zou kunnen? Bij de plaatstelijke verfspecialist kan je immers zelf de juiste verf laten mengen en in een spuitbusje doen.
Mijn werkwijze zou zijn: beetje opschuren met waterschuurpapier, rode verf erop, blanke lak erover en uitpolijsten met commandant. Of moet je die commandant gebruiken voor je er blanke lank op doet? Of misschien zowel voor als na? Het probleem zal waarschijnlijk zijn om het stofvrij te krijgen. Als het te moeilijk is dan laat ik het wel doen hoor, maar ik knutsel nu éénmaal ook graag zelf ;) Als het zelf te doen is dan kan ik misschien ook dat voorspatbord zelf doen?
 
Laatst bewerkt:

Brutus30

Die hard MF'er
10 mrt 2004
444
0
Oisterwijk
Ik zou niet gaan kloten met een spuitbus. Laat het maar aan een spuiter over en je ziet er niets van. En je hebt een betere kwaliteit, zodat je niet over 3 weken weer met een blank frame staat te kijken.
 

Fast Forward

MF veteraan
26 mei 2002
6.536
76
Den-Haag
is voor een beetje spuiter geen enkel probleem. Naderhand de nevel een beetje uitpolijsten met commandant 4 en je ziet er niets meer van.
Ik heb gisteren de kuipen van de racert gespoten :) Maar de delen zijn nog erg dof.

Is die Commandant 4 verkrijgbaar bij Brezan? Zo nee waar wel?

Hoe moet je dit precies uitpolijsten? Kan dit gewoon met de hand en een doek :?

Moet dat poetsen als laatste dus na de blanke lak?

Wie helpt mij :}
 
Laatst bewerkt:

Skiller

Rookie
17 okt 2004
9
0
Zwolle
Er stond in deze Bigtwin (of de vorige) een heel artikel over het zelf spuiten van je motor-onderdelen.
Commandant 4 kan je bijna overal halen, zelfs bij de bp, je kunt dit met een doek poetsen en uitsmeren. Dit kan je voor en na de blanke lak doen, ervoor geeft mooier blijvend resultaat.
 
Bovenaan Onderaan