waar moet ik beginnen? electrische storing Transalp

wart

MF veteraan
17 nov 2006
2.248
0
Met het zoeken naar een kabelbreuk of slecht contact...
Mijn Transalp heeft net een nieuwe accu, laadt goed.
Maar start soms niet en start zoals het er nu naar uitziet helemaal niet meer.

Ging tanken, wil wegrijden, dus net gereden; niks.
Stukje gelopen, en toen wel weer starten...
Laatst wilde ik van het werk wegrijden; weer niks.
Sleutel erin en eruit, kabeltje naar de accu gecjeckt; niks.
Pas toen ik besloot 'm naar de werkplaats te lopen en het toch nog een keer probeerde; weer starten :?

Dodemansknop-kabel?
Ik heb echt geen idee. Hoe begin ik aan zoiets?
 

Radijs

MF'er
3 okt 2007
103
0
36
Maassluis
www.motorstek.nl
Als het alleen bij het starten is dan zou je een weigerende startmotor kunnen hebben...

Maar werkt je verlichting wel en dashboard ?
en als je hem aanloopt/duwt start ie dan wel ?
 

__MeNTaL__

MF veteraan
9 jul 2006
4.447
2
42
Rotterdam
www.motor-forum.nl
Hoor je ook een klikgeluid toevallig? Of meerdere klikken kort achter elkaar? In het eerste geval is de kans groot dat je startmotor aan het overlijden is, in het andere geval kan het aan je startrelais liggen.
 

Kofferrek

MF veteraan
Donateur
23 jun 2003
83.252
2
'waar moet ik beginnen?' > 'waar moet ik beginnen? electrische storing Transalp.'
 

wart

MF veteraan
17 nov 2006
2.248
0
B| hmm...

de lampjes branden zwakjes als je de sleutel omdraait, maar als de dodemansknop wordt ingedrukt dan komt er (van het dashboard?!) geruis/geratel (?!) en branden de lichtjes fel...

het is natuurlijk een belangrijke aanwijzing voor wat er aan de hand is,
alleen het kwartje is hier nog niet gevallen.

(kortsluiting die opgeheven wordt door de dodemansknop ?)
 

Dampkring

Die hard MF'er
30 okt 2003
386
0
45
Lekkerkerk
Niet om de mensen qua technische kennis hier af te vallen, maar check het transalp forum ook eens. Daar zitten ook een paar mensen tussen die zo'n transalp van binnen en van buiten kennen.

TCN - Home

Succes
 

DaDragon

MF veteraan
18 jul 2005
2.033
0
37
Apeldoorn
Met het zoeken naar een kabelbreuk of slecht contact...
Mijn Transalp heeft net een nieuwe accu, laadt goed.
Maar start soms niet en start zoals het er nu naar uitziet helemaal niet meer.

Ging tanken, wil wegrijden, dus net gereden; niks.
Stukje gelopen, en toen wel weer starten...
Laatst wilde ik van het werk wegrijden; weer niks.
Sleutel erin en eruit, kabeltje naar de accu gecjeckt; niks.
Pas toen ik besloot 'm naar de werkplaats te lopen en het toch nog een keer probeerde; weer starten :?

Dodemansknop-kabel?
Ik heb echt geen idee. Hoe begin ik aan zoiets?
Je kan enkele dingen alvast gaan testen en uitsluiten:

- startrelais
- corosie op de kabels startrelais
- zekeringen
- startmotor
- connectors controleren op corrosie (paar keer in en uit elkaar zetten)
 

wart

MF veteraan
17 nov 2006
2.248
0
Dank voor tips!
Mijn vriendje is zo lief geweest om terwijl ik aan het werk was, verder op Transalpforum te zoeken en vooral ook, op de motor zelf te zoeken.
Na gekeken te hebben of het iets met aarde te maken had uiteindelijk alle schakelaars aan de linkerkant van de motor flink heen geschud en bewogen.
En hij start nu weer.
Ultieme test is natuurlijk een stuk rijden en dan weer proberen.... maar dat ga ik na een lange dag werk nog maar even njiet op zaterdagavond proberen...