• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

Waar of bij wie het beste motor laten maken regio Leiden?

heemskerkb

Rookie
4 nov 2007
11
0
Hallo iedereen,

zoals hieronder in een ander topic beschreven heb ik denk last van een verrot voorste tandwiel(zie quote hieronder). Dat denk ik, want ik heb er geen verstand en dit klinkt wel als de beste omschrijving. M'n motor (zx'9r uit '96) maakt een ratelend geluid bij het optrekken in alle versnelling blijkt nu. Het is alsof er een tak in de spaken zit die hard overal tegenaan tikt ofzo. mochten jullie iets anders vermoeden, hoor ik het uiteraard graag.

Mijn vraag is..waar kan ik dit het beste laten doen rondom regio leiden? ik heb namelijk nog geen dealer voorheen gebruikt. En misschien nog wel belangrijker...hebben jullie idee wat het kost?


Als het de NAKS is dan lijkt het me ook in de andere versnellingen hoorbaar moet zijn.
Het kan zijn dat je tandwielen van de 1 en de 2 verrot zijn.
Ik heb het ook wel eens gehad bij een slechte kettingset.
De tandjes van het voorste kettingwiel (vooral bij de goedkopere kettingsets) gaan na verloop van tijd krom staan en dit samen met het oprekken van de ketting kan veroorzaken dat de ketting gaat 'kraken' bij het (vlot) optrekken.
Maar ook dat zou je in de 3 ook kunnen horen, welliswaar wat minder omdat de trekkracht daar al wat minder wordt en het rijgeluid meer.
Voel je ook trillingen in je voetsteunen?
Dat had ik ook bij die versleten ketting.
 

Pas

MF veteraan
21 jul 2004
4.389
0
34
Rotterdam
Als je een hengst aan het gas geeft zonder 'm in de versnelling te hebben, als ie dan ook rateld is het de nokkenasketting(spanner/bladen). Of misschien heb je zelfs een probleem in je versnellingsbak. Dit kost een aardig aantal uurtjes en loopt je goed op leeg ...

Tsja, veel mensen zijn gek op Ab motoren in Leiden, heb er zelf 1x gestaan maar geen motor in onderhoud gehad. Huisman is erg prijzig en geen kawa specialist. Bruggeman in Nieuw Vennep is Kawa dealer. Prijzen zullen allemaal wel vergelijkbaar zijn.
Ik heb via een MF'er de spanbladen e.d. laten vervangen op m'n vorige motor, hij vroeg er 20 euro p/uur voor, maar je moet er wel voor naar Nijmegen. Voor mij was dat nog steeds een klap goedkoper toen dan wanneer ik het lokaal bij een zaak had laten doen.

Maar als het alleen je voortandwiel is kan je dat prima zelf doen, maar als je dat vervangt zal je de ketting + achtertandwiel ook moeten doen. Is misschien wel een MF'er die dat voor een zacht prijsje wil doen in Rijnsburg (Asteroid9)
 

TechnoLust

Die hard MF'er
14 aug 2005
335
0
42
rotterdam
Treedt het ratelen alleen op bij optrekken, onder het rijden dus? En alleen bij flink accelereren? Of ook als je stil staat?

Ik denk dat je ketting bij het optrekken over het voorste kettingwiel schiet. Dat geeft in ieder geval hard geratel. In dat geval heb je alleen een nieuwe ketting en kettingwielen nodig, zal je de kop niet kosten.

Goedhart in Bodegraven is toch niet erg ver weg?
 

Asteroid9

MF veteraan
14 feb 2004
5.572
0
40
Rijnsburg
www.force1.nl
Als je naar een motorzaak toe gaat, dan vooral naar Ab Motoren, prima adres!

Maar ik wil er best wel eens naar kijken hoor, als het de ketting is is dat makkelijk genoeg te zien.
Stuur bij interesse maar even een mailtje.
 

heemskerkb

Rookie
4 nov 2007
11
0
hoi,

bedankt voor jullie reacties! top! thnx ook voor de opties van goeie garages..

de ratel hoor je niet als ik gas geef in m'n vrij. Ik heb er geen verstand van, maar als de ketting over het voorste kettingwiel schiet, dan zou je toch ook minder hard optrekken denk of niet?

Asteroid9, super dat je er naar wil kijken! ik mail straks wel even.