Waar op te letten bij proefrit ( Suzuki RF600R)

Harley

MF veteraan
6 jun 2001
7.362
3.378
Helmond
Ik ga morgen proberen om woensdag vrij te krijgen om een proefrit te maken op deze motor. http://www.motoroccasion.nl/data/zakelijk/advertentie/framein/details.asp?Idnr=27677&KlantId=2130 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motoroccasion.nl/data/zakelijk/advertentie/framein/details.asp?Idnr=27677&amp;KlantId=2130) ( Suzuki RF600R 1993 ) bij Vink motor trading.

Heeft er iemand nog algemene tips of tips specifiek voor dit motortype waar ik op zou moeten letten ? ik mag tot 2 uur lang proefrijden dus tjid zat is er wel ( doe denk ik 1 uurtje ) maar wil liever geen miskoop doen.

bvd,
Harley v.d. Velden
 
Laatst bewerkt:
heeft er iemand trouwens ook nog tips.
is voor mij de eerste keer op een supersport machine
ben 25kwers of goldwing1200 en 1500's gewend :D
 
Kijk goed naar frame,lak en plastic.

Als je een proefrit mag maken ff het stuur loslaten (VOORZICHTIG) om te zien of ie goed spoort, trekt hij/zij naar 1 kant dan kan het zijn dat de wielen moeten worden uitgelijnd of het frame is krom.

Kijk b.v. ook naar voetsteunrubbers en de handvaten, als die versleten zijn is dat een indicatie voor het aantal werkelijk gereden km's
 
Laatst bewerkt:
thnx zal wel lukken denk ik
ik hoop niet dat ik verschiet van het vermogen
ik pas me meestal binnen een kwartier aan aa de motor maakt niet uit hoe zwaar ze zijn..
 
Je kan ook bij een dealer er even naar laten kijken als je er zelf helemaal geen verstand van hebt.

Heb ik bij het kopen van me motor ook gedaan, gewoon even een garage opzoeken via internet en even bellen of je gewoon kan binnen vallen en of ze er even naar kunnen kijken.
 
Heb vandaag nog op de RF600R van GertJan gereden. Als je van 25kw overstapt op zo'n ding ga je wel even schrikken van het vermogen. Gelukkig had ik er al vaker op gereden dus kon 'm nu met redelijk gerust hart aardig open gooien (ben alleen opde snelweg niet verder dan 170-180 gegaan, de afrit kwam er al weer aan). 1e keer dat ik erop reed en 25kw was gewend was het wel ff schrikken dat je in zo'n korte tijd op hoge snelheid was (vergeleken met 25kw)

Ik vind alleen de versnellingen kort op elkaar zitten, maar een heerlijke motor om op te sturen.

Trouwens het is geen supersport maar een sport-toer motor. Zelf ga ik GEEN RF600R kopen want dit is een machine waar ik veel boetes door krijg en misschien wel m'n rijbewijs door kwijt raak. Ik ga dus voor de Suzuki GSX600F (oud model), welke er met een donker MDI kuipruitje ook een klein beetje mooi uit kan zien :+
 
Nou het jammere is dat de proefrit wel op vol vermogen gemaakt wordt. maar dat hij tot december toch nog even terug gevoerd moet worden :( dus ik zit nog ongeveer 7 maanden met eenbepertke motor te kijken :( maar daarna VLAMÛH !!!
 
Nou ik ben wezen rijden
( voor de eerste keer zelf 180 km/h gereden :P )
hij is me goed bevallen en ik heb hem gekocht

nou is ut alleen nog drie weken wachten totdat ie terug gevoerd en gekeurd is :(
 
Ik was trouwens in eerste instantie verbaasd over hoeveel hij qwua rijgedrag op mijn gs500e lijkt.
zithouding is net iets beter als op me gs500e vermogen leek hetzelfde tot ik op de grote weg kwam en ff aan het gas zat.
MIEP MIEP MEEEEUW en op de 180 zat ie :)
ik had echt ff zoiets van OW DAAAAAR zit dat vermogen :D
wel jammer dat ie weer terug gekeurd moet worden :(
 
Harley, iets zegt me dat jij een hele mooie zomer tegemoet gaat komen ;)
Nog ff die 3 weken doorbijten en dan lekker :]
 
Ik was trouwens in eerste instantie verbaasd over hoeveel hij qwua rijgedrag op mijn gs500e lijkt.
zithouding is net iets beter als op me gs500e vermogen leek hetzelfde tot ik op de grote weg kwam en ff aan het gas zat.
MIEP MIEP MEEEEUW en op de 180 zat ie :)
ik had echt ff zoiets van OW DAAAAAR zit dat vermogen :D
wel jammer dat ie weer terug gekeurd moet worden :(

De PK's komen los als je wat hoger in toeren zit. En met 180km/u voel je nog geen ene reet van de wind, terwijl je op een naked met 140km/u er al bijna vanaf waait.

Maargoed, je weet nu wat vol vermogen is, ga jij effe lekker 7 VERSCHRIKKELIJKE maanden tegemoet })

Vrijdag ff een Suzuki SV650 huren :]
 
Terug
Bovenaan Onderaan