warme start yz426

roel426

Rookie
13 nov 2004
1
0
montfort
ik ben sinds korte tijd eigenaar van een yamha 426.
Fijne motor alleen als hij warm is dan is tie bijna niet aan te krijgen. :(
Heeft iemand misschien een tip of hetzelfde probleem gehad?
Of moet ik er gewon handigheid in krijgen

Bijlage: roel2.jpg
 

Juupke

MF veteraan
21 sep 2004
1.650
0
37
Gronsveld
Bezoek site
welkom

bij de sr/xt 500 zit een warmstart-knopje wat de gasschuif iets open zet tijdens het starten. Nu was dat knopje bij mijn sr kapot en kreeg hem warm dus ook slecht gestart. Wat ik dan deed was een dik stuk papier (visite kaartje wat in de beurs zat) dubbel gevouwen tussen de stationairschroef en de gasschuif duwen. Dan startte hij meestal na 1 keer. Naderhand heb ik dat knopje toch maar gemaakt. Ik weet niet of dat werkt bij een yz maar het is te proberen
 

Basjecross

Die hard MF'er
Hee Roel, zoals er al een paar man gereageerd heeft, de moto op de foto is zeker geen yz 426. Ik ga er dus maar vanuit dat je de verkeerde foto gepost hebt.

Als je de 426 start, trek je de zwarte chokeknop uit(koud), je zet de kickstarter met behulp van de decrompresseur net voorbij het Bovenste Dode Punt(maw. net door de compressie heen), je geeft een trap naar beneden met ALTIJD gas dicht en als alles goed gaat komt hij in gang.

Als de moto koud is, doe je alles het zelfde, maar trek je de rode knop uit. De rest van de handelingen blijven gelijk en dan moet ie als het goed is ook gelijk aan slaan.

Als dit ook niet lukt, kan je ook nog de rode knop uittrekken en de decompresseur inknijpen, een keer of 4 snel achter elkaar doortrappen en tijdens de laatste trap willekeurig de decompresseur loslaten. Zo doen we het bij de motocross meestal. Werkt ook goed, wordt je alleen wat meer moe van.

Succes