Wat lees ik nou..J.W. ???

HELLdesker

MF veteraan
19 mei 2001
5.402
3
Oisterwijker J. W. (35) reisde op 10 augustus 2000 met de trein van Zaanstad naar Alkmaar. Hij ergerde zich mateloos aan het feit, dat een reizigster haar oude, reumatische hond naast zich op de bank liet liggen. Het dier lag met zijn kop op haar schoot.

Ter hoogte van Heiloo sleurde de volgens getuigen onder invloed van alcohol verkerende man de van narigheid piepende hond van de bank. De eigenaresse van de hond werd woedend en gooide vervolgens een kopje koffie over de man heen. J. W. onstak hierna ook in woede en gaf de vrouw een klap en schopte en sloeg de luid blaffende hond.

Politierechter B.Vermeulen veroordeelde hem vrijdag bij verstek wegens mishandeling van de vrouw en haar hond. Voor het eerste vergrijp betaalt hij een boete van zeshonderd gulden, voor het tweede tweehonderd gulden (totaal 363 euro). Eigenlijk wilde officier van justitie I. van Beuningen een veel zwaardere straf eisen, maar omdat W. al transactiebedragen van vijfhonderd en honderd gulden waren aangeboden, hield ze het bij een totaalbedrag van achthonderd gulden. De rechter ging daar in mee.

zie ook hier
 
Bovenaan Onderaan