Wat tank jij ???

degrees

Die hard MF'er
13 nov 2007
330
0
Ik tank de laatste tijd bp ultimate 98. Het schijnt schoner voor de motor te zijn, betere prestaties te leveren en beter voor het milieu te zijn, en is 4 cent duurder dan euro 95.

Maar wat tank jij ? En wat is het preciese verschil tussen euro 95 en 98, want in de handleiding staat bij een auto of motor meestal: min eur 95 tanken.
 
ik tank gewone eurie95... :]
maar gebruik de zoekfunctie en dit topic is overbodig :X

:W :W
 
@ Degrees: Heb zelf een sh 300i en mijn dealer zegt dat meer dan euro 95 tanken zinloos is.
Alleen bij high preformance motoren niet(met zeer hoge toerentallen)

Mocht jou scooter een catalysator hebben(euro3) zou ik er zelfs een beetje mee oppassen ivm schade aan de cat. Maar zeker weet ik dat ook niet.De handleiding zegt in ieder geval geen loodhoudende benzine te tanken.

Je moet in geen geval euro 91 tanken(in Duitsland verkrijgbaar) heeft met de klopvastheid te maken. Dit zou echt een verkeerde bezuiniging zijn.(geldt ook eigenlijk bij auto's)

Een tijdje terug in een Duits autoblad een heel artikel gelezen over dit soort"dure"brandstoffen. Hun conclusie na hele uitgebreide metingen is dat het eigenlijk allemaal zinloos is.Al konden ze nog niets zeggen over de "echt"lange termijn.En als de Duitsers tot deze conclusie komen weet ik genoeg.Ga gewoon voor goedkope euro 95 zou ik zeggen,merk maakt niets uit(houdt zelf altijd bij wat mijn auto verbruikt en het maakt geen **** uit in het verbruik).

Maar goed om commentaar te voorkomen moet iedereen daar maar z'n eigen conclusie over vormen...(gevoelig thema)
 
Laatst bewerkt:
@ Degrees: Heb zelf een sh 300i en mijn dealer zegt dat meer dan euro 95 tanken zinloos is.
Alleen bij high preformance motoren niet(met zeer hoge toerentallen)

Mocht jou scooter een catalysator hebben(euro3) zou ik er zelfs een beetje mee oppassen ivm schade aan de cat. Maar zeker weet ik dat ook niet.De handleiding zegt in ieder geval geen loodhoudende benzine te tanken.

Je moet in geen geval euro 91 tanken(in Duitsland verkrijgbaar) heeft met de klopvastheid te maken. Dit zou echt een verkeerde bezuiniging zijn.(geldt ook eigenlijk bij auto's)

Zinloos zal bp ultimate 98 tanken zeker niet zijn als TNO, bevestigd dat het schoner voor je motor is, je er zuiniger mee rijdt, en er betere prestaties mee haalt,
En hoezo zou euro 98 schade aan je cat kunnen veroorzaken?? En een kapotte cat zal ook niet zoveel uitmake lijkt mij :P iets meer schade aan het milieu hooguit.
 
Dat er verschil is in de kwaliteit tussen de verschillende maatschappijen betwijfel ik niet aan en is gewoon zo, zeker niet aan die kleine zelfstandigen die een eigen merknaam van Benzine hebben.
Dus de kwaliteit onderling kan verschil geven in de actieradius.

Natuurlijk is dat ook zo met 95 of 98.

95 is MEEEER dan genoeg voor de huidige motoren die voor normaal gebruik bestemd zijn. Ik zeg zelfs straffer. De meeste motoren zijn gemaakt voor optimaal te draaien op 91oct.

Bij BMW kan je bijv een kit krijgen als je effectief een wereldreis gaat maken met je motorfiets (GS bijv) om zo benzine te tanken met een veel lager klopgetal (bijv 85oct).

Het wordt nog op de markt gebracht die 98 maar of de wereld er beter van wordt??? Ik betwijfel het sterk. Wat je wel kan doen is bijv 3 keer je tank voldoen met 95 en 1keer met 98. Waarom? Dat heeft men mij maar eens ooit wijsgemaakt. Ik doe het niet en tank gewoon 95.

Zoals ik zei is dat al zeer effectieve benzine.

Vergelijk het met gelijk welk duur goed product waar eigenlijk niets op aan te merken valt. Toch zal er een produkt zijn dat gewoon het beste is maar het rendeert niet voor wat je het nodig hebt en aan dat gewoon duur goed produkt heb je eigenlijk meer dan genoeg.

Je motor gaat heus niet langer leven door enkel 98 te tanken. Er zijn andere, veel belangrijkere factoren die de levenslengte van jou motor zullen bepalen.

Ik heb het nog nooit gemerkt dat 98 me meer zou bieden.

Als iemand er zich beter mee voelt om 98 te gaan tanken dan moet hij dat doen natuurlijk. Er zijn mensen (bedrijven) die rekenen op die bewuste keuze van je. :-)
 
Hi,
ik tank altijd daar waar de benzine het goedkoopste is! Aangezien mijn scooter euro91 mag hebben (en dat bij ons niet te krijgen is) tank ik euro 95 aan de witte pomp.
Paar dagen geleden €1,439; dat is duur genoeg. Dus géén 98!
 
TNO is een onafhankelijk instituut die de brandstoffen onderzoekt. Hierbij denk ik niet dat ze zo corrupt zijn, dat ze van BP paar miljoen krijgen, en bp zegt zeg maar dat je zuiniger rijdt met ultimate, sneller accelereert enz. Dus er zal zeker wel waarheid gesproken worden.

En ultimate is 6 cent duurder dan euro 95. dus schilt vrijwel niks op een tank.
 
Ik tank euro95 en om de 5 tankbeurten (ongeveer) V-power.

Hij rijdt er geen meter verder op, en ik vind dat de motor slechter oppakt. Dit is me al een paar maal opgevallen. Dus voor mij voortaan alleen nog maar euro95.

Aral 100 (hebben we niet, maar in duitsland wel) geeft wel een beduidend grotere actieradius, getest met de auto.
 
Wat is het verschil?
http://www.bp.com/sectiongenericarticle.do?categoryId=4006299&contentId=7010961 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.bp.com/sectiongenericarticle.do?categoryId=4006299&amp;contentId=7010961)

Even googlen en je vind een kundig antwoord.
 
Jep, ik heb enige tijd mijn verbruik bijgehouden. Mijn Honda Dylan loopt op BP95 gemiddeld 1:28. BP98 loopt de scooter gemiddeld 1:31. Dit heb ik alle tankbeurten meegemaakt. Ik heb niet gemerkt dat de scooter harder loopt, of beter oppakt.

Michel :)
 
Maar van binnen zal die glanzend schoon izijn met ultimate 98 (A)
 
Volgens mij zijn alle benzinemerken hetzelfde spul, want in arnhem is een laadstation voor tankwagens en daar zie je wagens van esso ,shell enz. uit hetzelfde vaatje tappen.
Dus volgens mij maakt het merk niet echt veel uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan