Wat voor *merk* zomerkleding draag jij?

Joshua-R1150RT

MF veteraan
8 dec 2003
1.485
4
Leeuwarden
Er zijn momenteel -zoals elk jaar als het weer heet wordt- een aantal topics over of je nu wel of niet met beschermende motorkleding gaat rijden bij temperaturen boven de 25-30 graden Celsius...(hoeveel Fahrenheit is dat Aspencade?).
En zoals het hoort verschillen de meningen daar over, de één rijdt wel in het pak, al vallen de mussen van het dak, en de ander rijdt niet altijd met beschermende kleding.

Maar er is ook speciale zomerkleding met ventilatie ritsen en zo. Nou wil ik graag van jullie weten wat voor merk je bebruikt en hoe je ervaringen daar mee zijn.
Ik gebruik sinds twee jaar een jas van BMW als zomer jas, type Savannah-2. Het is een jas met een netvoering, 6 ventilatie ritsen (twee op de volle lengte van de mouwen, twee op de borst en twee op de rug). Verder voorzien van volledige protectoren (rug, ellebogen en schouders) en gemaakt van een ventilerend cordura 500. Mijn ervaringen met deze jas zijn zeer goed, zelfs bij 30 graden blijft 'ie heerlijk koel, absolute aanrader.
Bij dit jack is nog een losse Gore-tex voering te koop, daarmee vergroot je de "gebruiksmogelijkheden" van de jas. Zelfs in extreem noodweer bleef ik daar droog in.

En als handschoenen gebruik ik sinds deze zomer de Rev'it Hurricane zomerhandschoenen. Wederom een absolute aanrader. Alleen als ik stilsta in de stad in de hitte worden mijn handen wat klam. Anders nergens last van. Natuurlijk geven deze niet de volledige protectie van goede leren handschoenen, maar altijd beter dan niets lijkt me.

Ff wat linkjes:

http://www.revit.net/ (made in Nederland...)

kleurcombi123_F.jpg


Review van de gloves: http://www.webbikeworld.com/r2/rev-it/summer-mesh-gloves/index.htm

Savannah 2 jack:

Savanna_2_rood_2.jpg


Wat zijn jullie goede ervaringen met speciale zomerkleding?
 
leer en niets anders(in de zomer dan)!!!
wel met een grote camelbagg (1,5 liter) achterop mn rug voor t vocht op peil te houden!!!
 
Ik heb een Richa Airvent jas en broek en Evolution Airmesh handschoenen.In 1 woord perfect :)

Het moet alleen niet gaan regenen, want dan ben door en door nat.
 
Omdat ik met mooi weer harder over de weg vlieg dan met koud weer trek ik juist veiligere kleding aan: leren Dainese combi met rugprotector ipv. m'n textiel pak voor de mindere dagen en woon-werk tuffen.

Bij 30 graden ga ik dood in textiel, maar met m'n leren pak is het goed te doen.
 
Mijn leren combi (MQP) met leren handschoenen en laarzen (Hein Gericke), en een Buff(colletkje, tegen de vliegen, muggen etc).

Er onder of Nike Drifit t-shirt met lange mouwen, of oolmax idem (Decathlon), dan wel Craft t-shirt (ook lange mouwen) en een Craft onderbroek, lang.

Het gaat er meestal om wat je direct op je eigen vel draagt.

Oja die combi is redelijk geventileerd, net als mijn Schubert concept valpet, maar het kan altijd luchtiger 8-) 8-)
 
Ik heb die Rev'it Hurricane handschoenen ook; zeer tevreden over.
Ben nog aan het lessen dus je kunt je voorstellen dat ik erg blij ben om met dit weer bijzondere verrichtingen te doen.... :X

Maar dan... nog effe de weg op, alle schuifjes van m'n Shoei XR-1000 open en doorwaaien maar!
 
ik draag precies dezelfde dainese jas, alleen dan zonder voering, ik draag precies dezelfde dynax broek, maar dan zonder voering...

(of is dat echt zo vreemd? :+ )

edit: Als het echt warm is gaan de handschoenen onder de jas, ipv eroverheen... komt er wat wind je mouwen binnen, en zet de rits van mijn jas een stukje ov 5 cm open. Dat scheelt stukken :)
 
draag gewoon mijn normale leren pak van Spike: losse broek met jas.

Als het echt warm is.. ritsje v/d jas klein stukje open.
 
ik draag gewoon een DIFI motorjack en Difi Zomergoves (leren handschoenen).
Met daarbij mijn legerkisten en spijkerboek.
 
Gewoon mn leren pak. (Hein Gericke streetline jack, en een IXS broek). Zet vaak de zakken in mn jack open voor de ventilatie. Nadeel is wel dat ie dan helemaal bol staat, meer wind vangt en dus vermoeiender op hogere snelheden (120+) :)
 
Hein Gericke Nexus Evo jas
Richa broek
Hein Gericke handschoenen.

Vooral van de jas en de handschoenen ben ik tevreden. Tussen de vingers van de handschoenen zitten er gaatjes waar je de wind doorheen voelt blazen :9

De jas heeft 2 ritssluitingen van aan de oksel tot het midden die je kan open zetten. zit van de basketball-shirt stof tussen. Dat koelt ook lekker af :9

125211-3.jpg
 
Laatst bewerkt:
uhm, gewoon m'n evo textiel pak maar dan alle binnenjassen eruit gerukt en alle ventilatie sleufjes open.

Heerlijk die wind onder je oksels :} :]
 
Heb sinds kort een Alpinestars Stuntjacket

tstuntblu.jpg


Kevlar spijkerbroek met pads, en richa zomerhandschoenen

00135_k.jpg
 
Gericke Tuareg kleding.... daar hoor ik meer goede dingen over. Jammer dat ik die in het Noorden niet zie.

Ik bedoel 69€ voor een jas?

581069-2.jpg


Da's dus echt geen geld! En altijd beter dan een T-shirtje waar ik ze nu en dan in zie rijden.

Overigens een leren zomerbroek lijkt me ook een probleem om te vinden. Mijn beiden leren broeken (IXS en BMW) zijn toch wel aardig aan de warme kant. Ik meen overigens dat Topskin ook een leren zomerbroek had, met ventilatie gaten en zo. Toch maar eens naar Breda tuffen.
 
Gericke Tuareg kleding.... daar hoor ik meer goede dingen over. Jammer dat ik die in het Noorden niet zie.

Ik bedoel 69€ voor een jas?

(Afbeelding)

Da's dus echt geen geld! En altijd beter dan een T-shirtje waar ik ze nu en dan in zie rijden.

Overigens een leren zomerbroek lijkt me ook een probleem om te vinden. Mijn beiden leren broeken (IXS en BMW) zijn toch wel aardig aan de warme kant. Ik meen overigens dat Topskin ook een leren zomerbroek had, met ventilatie gaten en zo. Toch maar eens naar Breda tuffen.

Heb zelf percies zo'n jas en broek. Het is echt heerlijk koel met alle protectie erin. Heb de broek en jas nu 2 jaar maar dan zijn ze ook echt aan vervanging toe.

Heb nu een GSX-R en daar zit ik liever niet met deze kleding op. Gewoon lekker leren pakkie en zweten maar.
 
voor mezelf

altijd met mijn Spidi motervest
http://www.spidi.it/images/products/p36353.jpg (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.spidi.it/images/products/p36353.jpg)

en dan nog mijn spidi handschoenen
http://www.spidi.it/images/products/a79_b.jpg (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.spidi.it/images/products/a79_b.jpg)

= Spidi sport vent


en jaja, ik rijdt met een 50 cc-ke :}
 
Laatst bewerkt:
ff fototjes adden

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/111263/e1aed7bba72ee1137aeca971a9a685d4 (a79_b.jpg)​
 
Terug
Bovenaan Onderaan