wat vraagjes, wie kan me helpen.

C0bra

MF veteraan
18 jul 2004
1.435
0
Enschede
Hoi ik heb vrijdag me motor op een dynorun gehad (CBR600F2 uit 1993). Zie link:
http://www.l0calh0st.nl/foto/motor/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.l0calh0st.nl/foto/motor/)

en voor dynorun pic's zie:
http://www.l0calh0st.nl/foto/motor/dynorun/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.l0calh0st.nl/foto/motor/dynorun/) (laatste foto is een vergelijking met een andere cbr uit 93).

Anyway, zoals je kan zien zakt mijn vermogen wat weg bij optrekken maar bij vol vermogen zakt me motor in tot wel 10 pk minder!. Dit schijnt aan de benzine toevoer te liggen. Mijn vraagjes:

Kan ik de tank er zonder problemen af halen? om de filter eens te controleren (ik zie namelijk 2 dikke slangen die eraan zitten).

Kan ik zelf de carb's eraf draaien? om ze eens goed schoon te maken en eventueel zelf wat meer benzine laten geven? heb veel brommer ervaring dus knoeien kan ik wel ;) maar met een motor is het natuurlijk net iets anders O-) vandaar deze vraagjes.

Hopelijk heeft iemand wat tips. Motor loopt eigenlijk uitstekend maar om hem goed te onderhouden wil ik toch eens de filter nakijken en carbs schoonmaken. Dit is namelijk het enige wat nog niet gedaan is.

Bedankt alvast voor de reactie's,

Tim
 
Kijkend naar je vragen, kun je dit wellicht beter niet in je eentje doen Tim...

... maar: ja een tank kun je er zonder problemen afhalen; alles choonmaken (evt roest in je tank ?) . Wellicht een vraagbaak/werkplaatshandboek er bij (zodat je de inbouw/uitbouw in de juiste volgorde kunt doen): of je met je motor even naar de vakman !
 
Verouderde dyno software, zw/w uitdraai, die het met een foto nog minder duidelijk maakt, geen koppel uitgedraaid en geen air-fuel ratio.

Wordt een beetje lastig voor me zo.
 
Conroleer ook je bougie's eens, hieraan kan je ook zien of de benzine toevoer voldoende is! Grijs/licht vankleur is er te weinig benzine, zwart/donker van kleur is er teveel benzine.

Dan kan je altijd nog filters ( zowel brandstof als luchtfilter) nakijken.
 
Let wel op wanneer je de tank verwijdert dat eventuele kranen dicht staan.

Met mijn VFR had ik nooit problemen maar de laatste keer dat ik de tank van mijn VTR verwijderde bleef er benzine uitstromen B| .
Kraan dicht of open maakte allemaal niet uit. Blijft toch een licht ontvlambaar goedje :P

Hou de tankdop ook gesloten en leg hem ergens op een stabiele plaats.

Makkelijkste is ook om de tank eerst leeg te rijden, scheelt in gewicht (duh) en vermindert het risico op lekkage
 
hej bedankt zover voor de tips. Ik ga van de week eerst eens de bougies nakijken en daarna toch eens de filter etc. Tank is bijna leeg dus dat scheelt ;) Maar dat afstellen kan je dat beter laten doen dus? zal eens een monteur bellen kijken wat het kost.
 
C0bra,

Kreeg de volgende mail toegestuurd van een zekere Ad van den Bliek

hallo sjoske ,

ik zag dat jij gereageerd hebt op de vraag van cobra .
over dat terug vallen van de motor .

ik denk dat de oplossing heel simpel is , dat model wat hij heeft is een F2 .
en dat is een amerikaans model .daar zal de hoofdsproeier kleiner zijn dan een europees model .
ik wilde wel reageren maar zijn e mail is verborgen .

waarschijnlijk zijn de carbs ook iets anders dan nederlands model .
maar dat zie je vaak niet aan de buiten kant .

vuil luchtfiter kan niet want dan staat hij gelijk ook rijker .
ook een open luchtfilter verergert de dip alleen maar .

hoop dat jij cobra wel kan berijken of het op motor forum kan plaatsen .

bedankt alvast ,

groeten ad

Doe er je voordeel mee zouk zeggen ;) :P
 
goh weer wat geleerd... wist ik niet dit. Thanks AD en sjoske ik zal er eens naar kijken. Moet wel eerlijk zeggen dat de motor eigenlijk super goed loopt maarja iets rijker kan geen kwaad om die daling tegen te gaan toch?
 
Attentie de dampen in een lege benzine tank zijn een stuk gevaarlijker dan de benzine zelf...Lees mijn funny post over mijn actie met de stofzuiger maar eens ...


Gezien je vragen zou ik er zeker even een ervaren jongen bij halen de 1e keer ...je moet het allemaal ff zien anders maak je straks allemaal van die nono foutjes tenkoste van je fiets..
 

Vergelijkbare onderwerpen

Terug
Bovenaan Onderaan