werkplaats isoleren.

gijsss

MF'er
28 dec 2006
122
0
velserbroek
weet niet of deze vraag helemaal goed geplaatst is hier maar misschien heeft iemand hier er ervaring mee...

ik heb een werkplaats van ik denk ongeveer 40 m2 en nu was het afgelopen winter vies koud daar, het is totaal niet geïsoleerd en het staat ook behoorlijk op de wind.
op de grond liggen gewoon stenen, dus geen mooie betonnen vloer oid en ongeveer 1/3 van de muren zijn van die betonnen platen zie foto
schutting.jpg

de rest van de muren zijn gewoon gemetseld en die grenzen aan de rest van het gebouw dus daar zit niet echt het probleem

zoals als jullie dus wel begrijpen is het daar bijna niet warm en droog te krijgen en daardoor ben ik er in de winter dus bijna niet, en daar baal ik eigenlijk van

nu wil ik kijken of het mogelijk is om daar iets aan te doen, maar zeg daarbij dat ik niet gelijk een gods vermogen wil uitgeven aan van alles en nog wat aangezien het een ruimte is die ik maar huur en niet gekocht heb.

heeft iemand hier ervaring of ideeën voor??
 
ja ik heb ook een zo'n gaskacheltje, maar ik vind dat je toch behoorlijk moet stoken om het een beetje aangenaam te krijgen...
misschien dat het iets te groot is bij mij, aan de voorkant is het ook 3 meter hoog dat maakt het ook niet makkelijker, en daar zit een tochtende roldeur en aan de achterkant een slecht afsluitende houten deur, dus toch genoeg :S
 
Koop een partij pur platen en lijm die met een beetje purschuim tegen de muren aan, kan je zelfs tegen het dak spijkeren. Dan ben je voor weinig geld klaar. Als je aan een wand wat spullen wilt kunnen ophangen, latten tussen de pur platen en een paar osb platen tegen de latten aan schroeven. Zit je lekker warm voor weinig geld.

Zoiets b.v. kost niet al te veel: http://doe-het-zelf-verbouw.marktplaats.nl/platen-en-panelen/284036172-aanbieding-pu-en-pir-isolatie-platen.html?return=eJwtju2KgzAQRd%2BloP80mtCviJT2TbJmxGBMBjNul5a%2B%2B06oMJBz7xzIGN3qt9NNl7Q8XvUhgVmHqZuIUAsxR4RQL2adCb0xlOrghY1QTUDVC%2FxYQah%2BYf2J21OwQRx50ATwEMQgT6qeaPG3P9%2B3pU09xULd20I9cGNoGDynu1TXjDLjSTFax5g13LUxfQtP%2FL4c14802r1E2q0l62FbYHUDx%2FnJ0aXIhzko5FE23xt5FVP%2BQZaIW9%2BUGBMN0UJ%2Fvih16D7%2FWFdWXg%3D%3D&df=1&fta=eNpNULtuwzAM%2FBcBzSxKsWxT8NalXxHoQbVCnViI7MRt4H%2Bv5GToQhyOR%2FKOBlt8ZOyQLdfxdDNjZjojCIVsHQc4%2BDzME4JOC3I9AgrZ61GgUFL7iDqlSs%2F4G5POwefCzIU5J7wsZ7pGp%2B2PwVLOqL%2FvGPM0mjnSm%2BCpALroKUcUh5SWgR%2FSlGc3eRraTspq44gsmU9iOhYHGSWy6J%2F%2B2mIYeGMM%2BW4FHoQiOq4AnKQK8gWkKC0i7o6uMkZ2DirgjkCuIUgZ1D7dmrZXFaim6f2%2FfZwsEK8aagFsU4BtWtvbArwL0tYpL23X1VNlrVC8ahzZUMd7aExXbr6c7tZLinlKxufTSJfP%2BaumE6XRIzub9VQDl4x%2BTyyQmTvTBgEf5QcC%2BifeOx%2Fvrx9Vnulte%2BpvVc%2FxsW1%2FoGqOeQ%3D%3D&fta_ind=5&fs=1


En als je het er weer uit moet halen, trek je het zo weer los.
 
Laatst bewerkt:
evt van binnen zeil (kost helemaal niks) ophangen en aan de muur lijmen
word er niet warmer door maar toch wel minder

maar denk dat de tip van VROEMBERT helemaal gewelig is
kost niet veel en als je er een klein beetje aandacht aan besteed met monteren kan je het er weer af halen en bewaren of verkopen als je je huur schuur weg doet suc6
 
evt van binnen zeil (kost helemaal niks) ophangen en aan de muur lijmen
word er niet warmer door maar toch wel minder

maar denk dat de tip van VROEMBERT helemaal gewelig is
kost niet veel en als je er een klein beetje aandacht aan besteed met monteren kan je het er weer af halen en bewaren of verkopen als je je huur schuur weg doet suc6

Die tip lijkt geweldig, alleen krijg je hierdoor alleen maar een vochtig hok, met een beetje pech zo vochtig dat de muren s'winters gewoon nat blijven.
 
Laatst bewerkt:
kunt er eventueel ook een metal-stud wand voor plaatsen(met een paar cm luchtspouw) met glas/steenwol isolatie en afwerken met gipsplaten oid. Is ook weer makkelijk weg te halen.
Onder de stenen kan eventueel nog eps (piepschuim), maar je kunt beter je geld in dakisolatie steken.
 
trek gewoon 'n trui aan... :')



althans dat doe ik, nadat vorig jaar winter zowel me 3-blads radiator, als de leiding onder de grond :o in de achtertuin kapot was gevroren.. En daar kwam ik weer achter toen, ik de nieuwe radiator had opgehangen & maar niet warm werd, maar wel me ketel elke 12 uur kon bijvullen.. B| Dus volgend jaar, de tuin maar eens opengooien.. dit jaar niet aan toe gekomen.

[me] note to myself; knop open laten staan, altijd !! * [/me]
 
veel gordijnen ophangen langs de wand/plafond (wel een beetje los van de wand)
dat helpt erg veel en kost relatief weinig
iedere stof is daar voor geschikt, maar hoe dikker hoe beter
 
Laatst bewerkt:
I p v pur platen kun je beter pir platen nemen. Deze zijn brand vertragend en je kan ze ook krijgen met een alu laag. Neem een partij afgekeurd. Worden veel gebruit in de stallenbouw voor vee en paarden.
 
Iin mij garage was het ook wat aan de koude kant. Ik heb wel geisoleerde spouwmuren maar een grote (groter dan normaal) metalen garagedeur. Deze heb ik met 2cm dikke piepschuimplaten geisoleerd. Deze heb ik er op geplakt met motage kit.

Dit scheelde stukken (genpeg in moijn geval). Ik heb gekozen voor 2cm omdat dit mooi weg valt. Dikker is altijd beter.
 
evt van binnen zeil (kost helemaal niks) ophangen en aan de muur lijmen
word er niet warmer door maar toch wel minder

euh... :?

een zeil ophangen wat niks kost, maar eigenlijk ook niet werkt. Behalve als je een hoop werkt wilt hebben. En er blijft lekker veel vocht binnen staan.

veel gordijnen ophangen langs de wand/plafond (wel een beetje los van de wand)
dat helpt erg veel en kost relatief weinig
iedere stof is daar voor geschikt, maar hoe dikker hoe beter

ook hier :?
gordijnen ophangen? Ja zal wel een beetje isoleren, maar da's natuurlijk peanuts vergeleken met steenwol oid. Bovendien is het net zo veel werk. Nadeel is dat het meer ruimte in beslag gaat nemen, en dat je niks op de wand kunt bevestigen, en niets tegen de wand aan kunt zetten.


Ik denk dat een heleboel tips goedbedoeld zijn, maar niet helpen, of zelfs nadelig werken.

Jawel :) Maar je hebt ook brandwerende PUR.

Maar ik zou ook voor metal-stud gaan met steenwol erachter, kun je ook nog mooi stroomaansluitingen in je wandje maken *D

Metal stud is op zich een goede oplossing. Goede isolatie, evt. te verwijderen, er kunnen installaties in (stroom/water/gas) nadeeltje is dat je er moeilijk iets aan op kunt hangen, en het makkelijk beschadigd. Tenzij je een zijde met hout betimmerd (of daar waar nodig).
 
offtopic-modus

Mijn werkplaats is een oude vriescel van 50 m2 dus zomers heerlijk koel en swinters aangenaam warm met niet al te veel stoken!

ontopic-modus

Meeste warmte gaat idd verloren via het dak!Ik zeg ,
Dak isoleren en wanden als je dat zelf wilt!En zover mogelijk tochtvrij maken!
 
heb je dikke gordijnen wel eens geprobeerd ?

dat werkt namelijk erg goed.

we hadden bv vroeger een hok waar we vaak zaten, daar was het in de winter niet warm te krijgen met 2 elektrische en een olie kachel.
maar nadat we overal gordijnen hadden neergehangen
was het met 1 kachel tegen de 20 graden te houden.
en dat is niet erg duur, en goed mee te nemen wanneer je de schuur weer "verlaat"
dat is toch ongeveer wat TS vroeg?

mvg ian

Het is ook nog een beetje afhankelijk van wat andere factoren.
Dat dikke gordijnen helpt zal best wel. Maar het is toch een beetje een jip en janneke oplossing. En de daarbij eerder genoemde nadelen.
 
Ik heb 3 infrarood lampen. Je weet wel, van die dingen die je vroeger in badkamers zag.
Ze geven rood licht en veel stralingswarmte.
Aanzetten tijdens het klussen, en je hebt meteen warmte!
Ik zet er ook altijd een halogeenlamp bij aan, anders is het wel heel erg rood allemaal. :(

Daarvoor had ik een electrisch kacheltje van 2000Watt, al stond die de hele avond aan, je merkte er helemaal niets van. :?
 
Terug
Bovenaan Onderaan