Wheelie met een oldtimer

wheelie jij met je brik/oldtimer

  • ja maar het is dan ook een zware

    Stemmen: 1 5,3%
  • ja en hij is zeker niet zwaarder dan die van jou

    Stemmen: 3 15,8%
  • neen, ik wil/kan niet

    Stemmen: 9 47,4%
  • neen, de motor kan niet

    Stemmen: 4 21,1%
  • neen, daar dient de andere voor

    Stemmen: 2 10,5%

  • Totaal aantal stemmers
    19

SoloMotard

MF veteraan
20 apr 2004
5.553
19
Mechelen (Vlaanderen)
Ik ben een cx rijder en dat is iets met een cardan en redelijk weinig koppel dus wheelies doet die zeker niet uit zich zelf. Nu vraag ik mij af of jullie je trouwe vriend zo hoog in de toeren (durven) jagen. En wanneer doe je dat dan? Hoe? Met welke motor? enz... Het is puur uit interesse, ik ben niet vanplan om wheelies te gaan maken. Heb daar de ervaring niet voor maar toch. Kennis kan een mens nooit te weinig hebben.

full
 
Ik rijd al tijden "oud barrel", maar wheelies doe ik niet. Oud beestje oplappen alleen maar om 'm daarna versneld om zeep te helpen is een beetje zonde IMO.

(De meeste motoren van 20 jaar en ouder hebben nog gewoon rijwindkoeling en doorgaans ook oliepompen met een kleinere opbrengst en veel vermogen vragen bij weinig snelheid vinden ze doorgaans niet echt leuk. Komt bij: e.e.a. onder controle houden doe je met je achterrem en veel (bijna)klassiekerds hebben achter een rommelrem die langdurig aanlopen niet leuk vindt in termen van warmte ontwikkeling)
 
Dat van die rommelrem klopt maar ik heb wel water cooling :-) Maar goed hij kan er wel tegen als je hem in de toeren jaagt toch als hij warm staat maar om nu te zeggen dat je er mee moet racen is nog iets anders.
 
Ah dus das het "nee doe het niet" of is dat niet zooo'n probleem. Ik zegt ben ook niet vanplan om me daar nog mee te amuseren. Heb het 1 keer geprobeert en ben tot de conclusie gekomen dat die moto veel weegt en niet erg hard op trekt dus heb 'm misschien 10cm boven de grond gekregen en het scheelde niet veel of ik was op mijn plaat gegaan.
 
Ik kan het niet en wil het ook eigenlijk niet (vind het wel stoer om te kunnen maar balhoofdlagers vervangen is niet mijn favo bezigheid ;) ).
 
Eigenlijk begin ik hier over omdat ik een beetje jaloers ben op mijn maat die vandaag met zijn L zijn zzr 600 is gaan testen en die had der straks blijkbaar wat de hard aan de gashendel getrokken in eerste was dat dan ben met goed veel details er bij mij aan het invrijven :( Maar goed ik ben toch blij met mijn cx'je wheelies of niet :]
 
balhoofdlagers? Ja ik ga pas in september moto mechanica studeren dus ... :)
De lagers waarop je voorvork draait bij sturen..... krijgen nogal een klap als je je voorwiel weer aan de grond zet na een wheelie en niet de kennis/kunde/vermogen hebt om 'm netjes op te vangen.... Oh, en als die niet mooi "rond" meer lopen geeft dat een uitermate onprettige gewaarwording in bochten....
 
Nee ik doe het niet vind dat gewoon zonde van m'n brikken + ik zie de lol van een wheelie of een stoppie niet in :P -O-
 
Voorlopig zit ik er niet op te wachten omdat te doen. Ben een uur geleden tot de conclusie gekomen dat ik nog geeneens deftig kan remmen met een serieuze schuiver tot gevolg. Kosten lijken mee te vallen. Zijn wat kleinigheden. Crassen op de valbar en een beetje op de uitlaat verder ja spiegel en pinker kapot en nog wat crassen op uitstekende onderdelen. Dus voorlopig ga ik me op het leren rijden concentreren.
 
Voor diegene die nog wat inspiratie nodig heeft (allemaal van vergelijkbare leeftijd als TS z'n CX):

Suzuki GS 1000

full
 
Laatst bewerkt:
Met dank aan dr. Bral die mij eens deze foto stuurde:

Royal Enfield Bullet 350

full
 
Laatst bewerkt:
En tot slot mijn Kawasaki Z 650, zo'n 12 jaar geleden:

full
 
Laatst bewerkt:
Mijn cb'tje heeft daar niet genoeg vermogen voor, probeer er wel een beetje zuinig op te zijn maar de toerenteller gaat toch regelmatig richting het rood.
 
Z1300 wheelie: http://www.garyrothwell.com/z1300-LS.mpg (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.garyrothwell.com/z1300-LS.mpg)
 
Je kunt er rustig een wheelie mee maken

Voorvork keringen kosten maar 13 euro, valt wel mee

balhoofdlagertjes maar 50 eurie :+

klappen in het chassis onbetaalbaar :+

een brik is mijns inziens niet geschikt voor wheelies en stoppies :P

een berijder van een brik dient daar rekening mee te houden :P
 
http://media.putfile.com/brik-wheelie-P (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/media.putfile.com/brik-wheelie-P)

dit was met sproeier 95 geloof ik, rijdt momenteel met 107,5... duw wilde wat heftiger omhoog nu :P
 
Terug
Bovenaan Onderaan