Wheelyking in de krant

Status
Niet open voor verdere reacties.

joker73

Rookie
15 okt 2004
23
0
zaandam
Gisteren stond de Wheelyking in de krant omdat hij tijdens het ONK stuntrijden de beste nederlander is geworden in Groep A. Helaas net geen podium zoals te lezen is..
Evengoed van harte gefeliciteerd met de behaalde plek.
Was een geweldige dag... en weer een hoop bekende gezien..

Kleijn niet op het podium, wel beste van Nederland

Van onze medewerkster Klazien Hartog
amsterdam-Hoewel hij geen plaats op het podium behaalde, was motorstuntrijder Sven Kleijn uit Wormerveer supertrots. De eerste drie plaatsen van het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK) Stuntrijden tijdens de Motorai waren voor Belgische stuntrijders. Wormerveerder Kleijn werd met zijn gifgroene Triumph Speed Triple vierde en daarmee de beste stuntrijder van Nederland.

,,Ik ben hier echt ongelofelijk blij mee, de beste stuntrijder van Nederland, dat is toch een hele prestatie en erkenning. Het verschil tussen mij en degenen die nu op het podium staan is groot. Twee van hen waren daadwerkelijk beter. Dan weet je dat het ook terecht is, daar kan ik mee leven'', zei een opgewekte Kleijn zaterdag na de prijsuitreiking.

Het kampioenschap werd voor het eerst in Nederland gehouden. Vrijdag begonnen de voorrondes in Amsterdam. De titelstrijd was onderverdeeld in drie categorieën, waarin elke stunter drie minuten de tijd kreeg. Kleijn streed tegen dertien deelnemers, van wie bijna de helft Belgen, in de categorie A. De categorie voor motoren vanaf 150 kilo en met twee of meer cilinders. De punten behaald tijdens de voorronde werden bij de finale opgeteld.

Zenuwachtig
Voor Kleijn was dat waarschijnlijk de reden dat hij net geen podiumplaats haalde. Tijdens de stunts vrijdag was goed te zien dat Kleijn zenuwachtig was. De drie minuten die hij had leek hij niet goed te benutten om te laten zien wat hij in huis had. De stunts kwamen rommelig en gehaast over. Na afloop vertelde hij zelf ook niet helemaal tevreden te zijn.

Maar tijdens de finale zaterdag maakte hij het allemaal goed. In alle rust reed hij zijn langzame stoppie (remmen op het voorwiel) en wheelie zonder handen (rijden op het achterwiel met je handen los van het stuur ) en de handstand op de tank. Vooral het stoppie halve draai leverde hem punten op. Ook het showelement waarbij Kleijn het massaal toegestroomde publiek op zijn hand kreeg, ontbrak niet.

De jury bestaande uit onder andere professioneel stuntrijder A.C. Farias en Joan Haanappel (Nederlands kampioen kunstrijden op de schaats) kende de verschillende oefeningen naar moeilijkheidsgraad punten toe. Kleijn kreeg tijdens de finale 7,1 punten van de jury. Eerste werd de Belgische Bart van der Eynde met 9 punten.

maandag 25 oktober 2004, 09:16
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan