wie heeft ervaring met bike-to-bike communicatie?

il mostro

MF'er
25 mei 2003
42
0
amsterdam
ik ben op zoek naar een bike to bike communicatiesysteem. Autocom zou een goed systeem zijn (van splash design). Ze hebben een bike to bike set van 149,50 euro. Daar komt dan nog de zender bij: Kenwood TK3101 (250 euro) of Kenwood Funky (140). Op vakantie sprak ik iemand die veel goedkopere zenders had gekocht bij de Makro. Wie heeft er ervaring mee of heeft een goede tip?
er zal ook vast wel ergens en topic over zijn (kon ik alleen niet vinden)
alvast bedankt
:]
 

Slow

MF veteraan
23 jul 2004
2.276
0
Gouda
Kijk maar bij www.hegro.nl
Die gasten weten wat ze doen. Echte hobbyisten ipv commerciele lui.
Bel ze anders op voor wat info.

Vraag naar een MIB2 (of MIP2, weet niet precies meer)

Slow
 

comecme

Die hard MF'er
8 mrt 2004
314
0
Nieuwegein
Als je graag heel veel geld wil uitgeven moet je 'ns bij Velltec kijken. Ik heb zelf een autocomset, waarvoor ik zo'n 650 euro heb betaald (autocom pro 7 sport + Kenwood TK3101). Heb er echter nog geen ervaring mee omdat het inbouwen (zowel van de set op de motor als van de headset in de helm) niet zo vlotjes verloopt (maar dat ligt vooral aan mezelf waarschijnlijk).
 

Hulzie

MF veteraan
10 nov 2002
9.321
3
Staphorst
Ik heb een setje van Cobra, dat is 6 keer rommel, spreeksleutel bediening aan een lange draad in een handschoen, en geluid van het formaat wat niet te verstaan is. Beter geschikt voor mijn neefjes dan 2 motoren, daar was de prijs naar 125 euro, maar werkt absoluut niet goed
 

il mostro

MF'er
25 mei 2003
42
0
amsterdam
ik heb inmiddels contact met hegro gehad. een complete set voor 2 motoren is rond de 300 euro, wel andere prijzen dan autocom (per motor minimaal 290 euro). Krijg info opgestuurd en ga een keer langs om de kwaliteit te bekijken. Hegro heeft volgens mij hetzelfde spul als op de site van pan-rider staat.
bedankt voor de reacties!
:} ;}
 

Relax

MF veteraan
13 jul 2003
6.010
0
ik heb inmiddels contact met hegro gehad. een complete set voor 2 motoren is rond de 300 euro, wel andere prijzen dan autocom (per motor minimaal 290 euro). Krijg info opgestuurd en ga een keer langs om de kwaliteit te bekijken. Hegro heeft volgens mij hetzelfde spul als op de site van pan-rider staat.
bedankt voor de reacties!
:} ;}
Ga vooral eerst testen, de meeste goedkopere (en 300 euro hoort hier voor mij ook bij) stinken. 'k Heb twee goedkope geprobeerd (echt goedkope), was niks. Weggegooid geld.
Nu Autocom: prima, zowel duo, bike-to-bike, muziek en gsm. Bike-to-bike: reken niet op een bereik van kilometers!
 

Slow

MF veteraan
23 jul 2004
2.276
0
Gouda
Hegro heeft spul geinstalleerd bij een vriend van mij.
Tevens met GSM aangesloten en een mobilefoon thuis.
Er moet een topic over staan op zijn site www.rickvanvelthysen.nl
Rick is een zware zeikstraal met audio en gadgets en weet heel goed wat goed is en niet.
Goedkoop is niet altijd duurkoop!

Laat ff weten wat je uiteindelijk beslist!
Slow
 

Bozzma

MF veteraan
4 apr 2004
1.858
0
Utrecht
Zéér goede ervaring met Kenwood. ZORG DAT JE EEN PMR SET KOOPT ! Deze hebben een hoger zendvermogen dan de LPD's. Afhankelijk van omstandigheden enkele 100en meters tot een kleine kilometer. We hebben ze bij www.GPS.nl in Notter gekocht. Daar een prima advies en goede helmsets.

Verstaanbaarheid afhankelijk van stroomlijn en helm. Maar ik heb met 200+ wel eens de vraag in mijn helm gehoord dat het ook wel wat rustiger aan zou mogen *D (tip: met oordoppen filter je de ruis weg en komt de stem van je maatje veel beter door.)

De VOX functie kun je vergeten. Die werkt op de motor simpelweg niet. De kenwoods gaan tot 4 dagen mee op een set van 3 Duracell accucellen (AA's).

http://www.gps.nl/body_kenwood_pmr.html

Deze heb ik na alle reviews uitgeplozen te hebben die ik kon vinden op internet gekozen. De kenwoods zijn zeer degelijk, helder en fijne apparaatjes. Makkelijk te bedienen. Eenmaal ingesteld ? Inpluggen, aanzetten en niet meer naar omkijken. Ik kan je ze aanraden.
 
Laatst bewerkt:

Anthro

Die hard MF'er
12 jul 2004
337
0
Kapellen (Antwerpen) .BE
Ik heb zo een setje zendertjes op 446mhz (walkietalkies dus) met een headsetje... maar dat werkt dus echt wel slecht... dingen werken op voice activatie.. maar het geronk van je motor wordt aanzien als spraak dus begint ie lekker je motor geluid rond te zenden ... zolang ik zend kan de andere persoon niets zeggen :X

ok het was maar 89 euro en ze hebben al eens na een stortbui onder water gelegen en werken nog steeds na een openvijs-en-kuis operatie :+
 

BenXXBird

MF'er
24 feb 2004
54
0
Dodewaard
Ja goeie adviezen zat, ik heb ook van alles al geprobeerd, goedkope sets: mijn advies gewoon vergeten !! De zend/ontvanger maakt niet uit, je headset moet kwalitatief OK zijn, de sets rond 50 euro heb ik allemaal gehad, werkt tot zo´n 80 km/uur. Ik rij meestal sneller, is nog wat te verbeteren door de vulling in je helm te verdunnen op de plaats waar de mic en speaker zit, vind ik geen oplossing.

Het eerder gegeven advies van Veltec is een goeie, Baehr en autocom is ook OK, kost wel wat.

Kijk eens bij http://www.cbshop.com/cbshop_specials.htm, de eiegenaar is medemotorfan, rijd (net als ik) op een blackbird, heeft veel ervaring en demo´s op het net staan (audio). Als je dit gehoord hebt wil je niks nders meer !!

succes,

Ben
 

sictc

MF veteraan
11 nov 2003
3.425
0
mijn mening : onder de 2000 euro heb je geen ene bal aan motorcommunicatie bij snelheden boven de 70km/h.
 

Joshua-R1150RT

MF veteraan
8 dec 2003
1.485
4
Leeuwarden
Ik heb al enige tijd ervaring met een communicatie set van Baehr. Zowel rijder-duo passagier communicatie, als bike-to-bike communicatie. De aanschaf van beide setjes is een kostbare aangelegenheid (1.100 €). Maar uit Duitse forums had ik al door dat Baehr uitstekend spul levert.... en nog niet zo duur is als Velltec.
De bike-to-bike communicatie is voor op vakantie *ideaal*. Maakte ik vroeger altijd gebruik van gebarentaal... nu is een druk op de knop voldoende om te overleggen met je reispartner of je nu links of rechtsaf moest :}

Een reden dat ik gekozen heb voor de Baehr set ipv. de Autocom is dat je met de Baehr Capo II geen losse PMR zender meer hebt... en dus geen geklooi met nog meer kabeltjes en draadjes. Alles is keurig weg gewerkt onder het zadel, en je dus alleen een PTT (push to talk) knopje op het stuur hebt.
Verstaanbaarheid is zeer goed en het bereik, ook in de bebouwde kom, meer dan genoeg. Ik schat op open terrein ongeveer 2-3 km, en in bebouwd terrein 500 meter.

Inbouw in je helm lijkt lastig maar is zeer goed te doen met behulp van een lijmpistool. Laatst heb ik zelfs een headsetje ingebouwd compleet zonder de helm te slopen, gewoon wangstukken loshalen, speakertjes d'r in prutsen, kabeltjes in de nek weg werken en hopla, klaar.

Met de Schuberth en de BMW helm was dat iets meer werk...
 
Bovenaan Onderaan