Wie speelt er nog voor 'vuilnisman' ?

Mike1338

MF'er
15 sep 2003
81
0
Almere
Als ik een balk, modderplag, snelbinder, etc. in de bochtlijn voor motorrijders zie liggen, stop of keer ik altijd even voorzichtig. Denk dan altijd aan de volgende motorrijder. Fiets aan de kant; om me heen kijken of ik niet van m'n sokken gereden ga worden en weg met die rommel op het wegdek.
 

Peter Eindhoven

Die hard MF'er
10 nov 2002
578
0
Eindhoven
Komt niet eens in me op eigenlijk. Vind dat het juist een goede uitwijkoefening voor de volgende is. Tenzij het iets scherps is misschien (lekke band of erg gevaarlijk). Alhoewel ik een doos een rotschop naar de kant zou geven. Net als blikkies, die kan ik ook niet altijd laten liggen.
 

Thun

Banned User
27 aug 2003
11.454
0
yep, laatst nog gekeerd om een heel stuk van een uitlaat systeem van een auto van de weg af te trappen :X
 

Humz

MF'er
8 feb 2004
248
0
37
Putte NB
ik doe het ook altijd, mits het veilig is natuurlijk

laatst lag er hier een boom over de weg maar die kreeg ik toch niet aan de kant :+
 

Boefje

MF veteraan
Donateur
28 jan 2002
7.955
30
Laatst aan een marokaan gevraagd, die een klapband had gehad, of ie wat plastic van zijn wielkas van de afrit wou afhalen,...

Hij vertelde dat het zijn 2e klapband was, de andere lag achterin, hij heb het in ieder geval netjes opgeruimd..

Vriendelijk manneke,..
 

k-jah

MF veteraan
15 nov 2003
6.752
0
34
.be
Heb nog een brief in een magazine gelezen van een kerel die dingen vanop de motor wegstampte.

Hij was +-70 aan het rijden toen hij iets wegstampte, bleek een baksteen te zijn :+ .
 
Laatst bewerkt:

Dutch Steph

MF veteraan
18 mrt 2003
3.257
0
Bezoek site
Laatst zagen we zomaar een drempel op de weg liggen. Levens gevaarlijk! Ik een paar maten gebeld om het zaakje meteen op te ruimen. Stel je voor dat iemand erover heen zou rijden. Je zou onverwacht gelanceerd kunnen worden.


Geintje natuurlijk ;) Maar als ik iets op de weg zie liggen, wat een gevaar zou kunnen zijn voor een ander, dan zou ik zeker even stoppen om de weg vrij te maken. Heb ik overigens al een paar keer in praktijk gebracht.
 

IzZa

Die hard MF'er
8 mrt 2004
928
0
Alkmaar
Als het erg gevaarlijk is, en nog van de weg te schrapen of te halen is dan haal ik het altijd weg. Of ik nou op de motor zit of in de auto.

O-)
 

TDM900

Die hard MF'er
28 dec 2003
384
0
40
Amsterdam
er reed een x een auto voor me en die reed over een stalen buis; die buis die ging de lucht in en kwam tegen mn laars aan, hij stopte wel gelijk, want hoe voelde het en dacht dat het van hem was en stopte voor t geval; ik schade zou hebben (wel netjes!!).. ff gekeken samen wat het was, buisje dus.. daarna opgepakt en in de berm gegooid....
 

MMuts

MF'er
1 dec 2003
224
0
43
Nieuwerkerk a/d IJssel
Vroeger belde ik altijd strak 0900TUIG, maar sinds ik een 307 redelijk heb getotalled met

1. een fiets @ 160 km/m (Leasemaatschappij vroeg nog zo mooi "Wat doet die fietser dan ook op de A1 om middernacht?!? Lui hadden niet begrepen dat het alleen maar van een auto geflikkerde fiets was)
2. een week later een 3 zits bankstel op de A1 @ 150 km/h (Wel kicken hoor, beide voorwielen van de grond *D
3. een opblaaskano (vloog mooi over het panoramadak, leuk gezicht B| )

wil ik mij ook wel eens persoonlijk op de rijbaan begeven.

(Dat totallen gaat trouwens erg snel met een 307: http://www.xs4all.nl/~marcmuts/307_kritiek.html :X )
 

bouke

MF veteraan
10 sep 2002
6.033
50
jahoor, ik stop wel(indien mogelijk). laatst heb ik nog een zo'n groot kussen afkomstig uit een speedboot van de weg afgehaald.
 

Friezinnetje

MF veteraan
15 aug 2002
7.404
5
Dit topic doet me denken aan die aflevering van "blik op de weg"met dat oude mannetje die stopte omdat er wat plastic bloempotten op de weg lagen en er reed een motor achter hem :}
 

YamaMarkie

Die hard MF'er
13 mei 2004
994
0
36
Enschede
www.derking.nl
Ik weet niet, hier in Twente nog nooit eens gezien op de weg waar je last van hebt. Als er iets licht waar je last van kunt hebben stop ik denk ik wel, maar dat weet ik pas als ik eens iets op de weg vind.
 

Bikevouwer

MF veteraan
4 jun 2001
2.527
0
Hoofddorp
vanmorgen nog zag een dooie haas op de weg liggen net in de apex van de bocht. ff gestopt en weggeschopt, bleek er dus al een dag of drie te liggen (yuk) :X
 

[email protected]

Die hard MF'er
29 apr 2003
576
0
1,5 uur geleden nog ff 112 gebeld.
Ik rij met koekblik op de A2 vanuit A'dam afslag A9 richting amstelveen.
Zie ik in de bocht op de vluchtstrook een hond lopen die de snelweg wil oversteken :?
Ik ben gestopt op de vluchtstrook en heb dus de politie gebeld en die zouden eraan komen werd er gezegt,bijna 3 kwartier staan wachten en ondertussen wou die hond weer oversteken.
Stukkie naar voren en dan weer naar achteren in de hoop dat ie dus niet zou oversteken wat ie dus gelukkig niet gedaan heeft.
Hij liep de andere kant op richting bosjes en ik kon em niet meer zien,was een beetje erg donker daar.
Na 3 kwartier wachten nog steeds geen politie te bekennen en toen ben ik maar doorgereden op goed geluk dat die hond maar niet zou oversteken.
 

Twin

MF veteraan
11 apr 2004
2.643
0
Sja laatst nog een spanband van de weg gehaalt.
De auto voor me reed met een aanhangwagen met bootje erop, die vast zat met spanbanden... Opeens viel er eentje af (ik had gelukkig ruime afstand). Dus, hup, alarmlichten aan en rustig in de remmen (zat een auto achter me en het was bij het eind van een 80-weg). spanband opgepakt en ermee achter de auto met boot aan. Aantal keer toeteren (horen ze natuurlijk niet B| ) maar wel genoeg afstand houden.. voordat die boot de weg op knalt.
Op gegeven moment moest hij stoppen en kon ik de spanband terug geven.
hij bedanken ik daarna doorrijden.. en dacht KUT dat ijzeren spanding heeft natuurlijk schade aan m'n lak gemaakt. maar GELUKKIG alleen een zwart streepje
Dus de volgende keer zorg ik dat dat ijzeren stukkie sowieso niet tegen het lak aan zou kunnen komen... :+
 

Loki

MF veteraan
27 jul 2003
2.698
103
Goes
Bezoek site
Pas nog even een lat van de weg geplukt. Had hem al zien liggen toen ik de andere kant op reed en op de terug weg eventjes motor aan de kant. Was een rustige 80km weg. Het kan maar van de weg zijn he :)
 

Vfr750

MF'er
4 jun 2004
149
0
42
rondom tilburg
1x tegen een blok rubber aangetrapt met 80 km/h, dacht ook dat het iets lichts was |( , meteen mijn grote teen zwaar gekneusd. Weet nog steeds niet wat het was, het verdween de sloot in en kon het niet meer vinden de volgende dag.
Pas geleden met mijn koekblik over een " spoiler" van een vrachtwagen gereden. Zo' n ding die op het dak staat van de trekker om de wind over de aanhanger te geleiden. Die dingen zijn vrij groot, ik reed achter een andere auto op de snelweg toen mijn voorganger ineens rechts de vluchtstrook opdook, ik kon niet naar rechts want daar reed een andere auto. De vluchtstrook haalde ik ook niet meer en reed met mijn 2 linkse wielen er vol overheen. De spoiler klapte finaal uit elkaar, bleven wat kleine stukken van over. :( Gelukkig geen schade aan de auto, maar als je op de motor was geweest was je waarschijnlijk een week later begraven.