XR650 kennis gezocht (help)

Sharky_Capas

MF veteraan
13 mrt 2003
2.229
1
Noord Holland
Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik zeer grote problem gehad met mijn XR650 Zie topic www.motor-forum.nl/forum/topic.php/56123/last

Nu ik mijn XR wil gaan herstellen heb ik jullie kennis nodig.
Mijn cilinder/cilinderwand, cilinderkop, drijfas/stang (weet ik hoe het heet??) etc zijn kapot :( .

Ik heb een nieuwe drijfas nodig. Nu hebben we geinformeerd en kan ik enkel een drijfas krijgen met een compleet nieuwe krukas. Dit word dan een erg duur grapje (+/_ 750 euro) Weet iemand waar ik een losse drijfas kan krijgen/bestellen zonder dat ik de gehele krukas hoef te vervangen?

Nu word mijn blok uit elkaar gehaald en hersteld. Natuurlijk zou ik het blok orgineel kunnen herstellen. Maar ik kan natuurlijk ook proberen mijn blok "beter"te herstellen.

Wie heeft tips qua beter herstel. Ik hoorde iets over een HRC cilinder?
Kan ik allen die cilinder kopen of moet ik meteen een hele set er in gooien?
Wie heeft er tips en kan mij helpen aan adressen voor de diverse onderdelen?
Alvast bedankt
;)
 
JSPP.com kan je geloof ik aan een nieuwe drijfstang helpen. kost je dan zo'n 200 euro gok ik. Heb je een nicasil cylinder? dan zou je opnieuw kunnen laten sealen met een Wiseco HC zuiger. ben je denk ik iig. goedkoper uit als een HRC cylinder+zuiger.

btw, wat is er kapot aan je kop?
 
JSPP.com kan je geloof ik aan een nieuwe drijfstang helpen. kost je dan zo'n 200 euro gok ik. Heb je een nicasil cylinder? dan zou je opnieuw kunnen laten sealen met een Wiseco HC zuiger. ben je denk ik iig. goedkoper uit als een HRC cylinder+zuiger.

btw, wat is er kapot aan je kop?

THX :}

Wat er kapot is weet ik niet precies. Bon heeft mijn motor uitelkaar gehaald.
Ik heb het zelf nog niet gezien. Hij zag dat er overal zeer diepe groeven in zaten, in mijn cilinder/cilinderwand,drijsfstang en ik geloof ook de kop. Hij had het vermoeden dat er iets metaals bij mijn cilinder is gekomen en dat de krassen heeft veroorzaakt. Hij vertelde mij dat dit soort diepe krassen waarschijnlijk niet van eventueel zand afkomstig kon zijn.

Nu zijn we mijn motor dus aan het herstellen. Omdat hij ook niet elke dag XR blokken repareerd zijn we dus benieuwd naar jullie tips.

Ik neem aan dat een Wiseco HC zuiger beter is dan een standaard?

Ps de link JSPP.com werkt niet echt word door vebonden naar pipelife.
;)
 
Ik neem aan dat een Wiseco HC zuiger beter is dan een standaard?

Wiseco zuigers zijn tapser (hoge compressie betekent ook meer warmte) en kunnen olieverbruik hebben bij korte ritten omdat de zuiger nog niet de tijd heeft gehad om rond te worden. Indien mogelijk een wiseco zuiger erin :)

Een drijfstang mag ook geen probleem zijn, anders kan je een custom drijfstang laten maken door carrillo voor 275 dollar maar ik meen dat carrillo een XR650R drijfstang in hun assortiment hebben. Ze hebben dus een drijfstang voor de XR650R. Zie http://www.carrilloind.com/03bro3.pdf (hier)

Een HRC kit bevat veel meer onderdelen dan enkel de zuiger en cilinder
 
Laatst bewerkt:
http://www.pro-x.com/nl/default.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.pro-x.com/nl/default.htm)

ff proberen

Gewoon bellen, want op de site staat ie niet.
 
Site die je moet hebben is jspp.nl :-) Maar ik denk dat Paul Bon deze mensen ook al wel kent hoor. vaag iets wat er bij is gekomen dan, zowel boven als onder de zuiger? brr.. eng verhaal
 
Voor een drijfstang kan je bij Prox of Hotrods (Wiseco) terecht,Prox is zo'n 220/230 euro denk ik ,Hotrods is iets goedkoper.Een Wiseco HC zuigerkit (100mm)is 186 euro(net gekeken),standaard compressie is iets goedkoper.Dit alles kan je o.a.vinden bij www.wiseco.be (Jan).Nieuwe nicasil voor zo'n grote boring is een 300 euro.Ik heb trouwens nog een deftige 650R cilinder liggen ,ook een nog een nieuwe 680 kit.Voor de kop zou ik rondhoren bij diverse revisiebedrijven.Wat scheel er juist aan de cilinderkop?

Nokkenassen heeft Jan(Wiseco) ook :hotcams stage 1/2 160 euro oid.
Hier ook veel info:http://www.xrsonly.com

Reinig ook de grove oliefilter onderaan het frame als ook de oliepomp en check deze zeker op schade (oliedruk).Sucses!
 
ALs ik dan toch bezig ben!!

Heeft er iemand een snellere nokkenas liggen? Weet iemand een adresje waar ik bredere uitlaatbochten kan laten maken? (zodat uitlaat niet meer geknepen is?)

XR manu jij had eventueel een 680 kit liggen?

Ik ben even aan het kijken welke aanpassingen ik nu kan gaan doen.

Ps een drijfstang is trouwens erg moeilijk te krijgen. Bij Prox of Wiseco hebben ze alleen drijfstangen vooor de Xr650L

Iemand nog andere onderdelen te koop?
;)
 
Weet iemand een adresje waar ik bredere uitlaatbochten kan laten maken? (zodat uitlaat niet meer geknepen is?)

Bij http://www.abp-racing.de/kruemmer.html (www.abp-racing.de/kruemmer.html) verkopen ze dikke bochten en ik weet dat Evil Cartman er een setje van op zijn motor heeft zitten. Zijn niet zo duur. Ik heb zelf een compleet LeoVince X3 systeem er op. Er zijn nog wel mooiere systemen maar gezien je posts denk ik niet dat je zoveel geld wilt uitgeven.
 
oops ,geen prox of hotrod: kijk hier dan

http://www.xrsonly.com/html/rod_kits_.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.xrsonly.com/html/rod_kits_.html) Carrilo dus!

Voor de rest moet je maar eens mailen.
 
carrillo, duur.. maar best jou can get!

edit:
NIKS ROD KITS:
P/N 02-01564
XR650L
All Years
179.95

foto met een prox doosje.. :)
 
Laatst bewerkt:
carrillo, duur.. maar best jou can get!

edit:
NIKS ROD KITS:
P/N 02-01564
XR650L
All Years
179.95

foto met een prox doosje.. :)

Echter heb ik geen XR650 L
Maar een gewone XR650 en dat blijkt dus een ander blok te zijn en dus ook een andere drijfstang.
Of snap ik het nu verkeerd?
:?
 
Terug
Bovenaan Onderaan