Yamaha DT50MX voorvorkkeerringen

Youp

MF veteraan
25 jun 2003
13.851
0
Somewhere in Limburg
Facebook
ik weet dat dit een bromfiets is maar hier zullen gerust wel mensen zitten die vroeger zo'n ding gehad hebben of er wel eens aan gewerkt hebben... misschien heeft ie wel vergelijkbare veerpoten als een of andere motorfiets (ik denk aan een DT80MX of een van de oudere 125cc Yamaha crossers)

de veerpoot ziet er als volgt uit, het is een upside down veerpoot met bovenop (het gedeelte want de kroonplaat door gaat) een vulbout om de poten bij te vullen... onderop de poot zit helemaal niks van een bout ofzo en verder is er niet veel te melden.. als dat ik de keerring kan zien zitten (maar hem er niet uit krijg omdat hij te diep ligt)

help..?

alvast bedankt

-edit-

er simpelweg aan draaien werkt ook niet..
 
een DT50mx met usd?...foto?

de binnenpoot moet ergens verbonden zijn met de buitenpoot. Ik zou toch eens kijken of er onderop echt niet zit.
Bij de how-to's staat een artikel om keerringen te vervangen bij upside down vorken...als het écht een upsidedown is tenminste...

ik heb zelf de keerringen vervangen zonder de poot open te halen..is wel iets moeilijker en risicovoller, maar mijn poot wilde ook niet open.
Ging trouwens om een Suzuki RM 125 uit '83 vork.
 
ik denk tenminste dat t upside down is..

mijn%20DT%20rechts.jpg


je ziet t niet zo duidelijk maar de bovenste poot schuift IN de onderste poot :)
 
hier heb je een plaatje van je vork..........wel een inbus onderin.....heb ook ooit zo'n ding gehad..........(oh ja hoe het hier te plakken weet ik niet, maar rechtsonder staat ie)

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/113075/ec040f802d62e185bcdb13b930b6c242 (convert.gif)​
 
http://members.home.nl/youpclaessen/DT%20voorvork/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/members.home.nl/youpclaessen/DT%20voorvork/)

foto's van de plaats waar volgens jullie een imbus bout moet zitten... btw op BF staat dit topic ook en daar heb ik tot nog toe geen goed antwoord gekregen...
 
Laatst bewerkt:
Dit is een dt80mx vork uit 84........ook geen bout onderin, zou betekenen dat ie alleen door de veering of circlip bovenin vast zou zitten?........ik geef het op, succes!

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/113081/83327e90e6f4b7644b7988471c418c0f (convert.gif)​
 
boven is de borgclip los.. en daaronder zit de keerring... nouja ik kijk wel wat ik er van kan maken.. :S

Zit die gevreesde imbusbout niet aan de binnenzijde van de poot,kijk eerst eens ff met een zaklampje!

En anders:

Veer en zo eruit halen,onderpoot in de werkbank klemmen,borg veer loshalen,binnenpoot naar binnenschuiven en met een rotvaart naar buiten trekken.

geinig om een fokker hier eens te zien :P
 
Zit die gevreesde imbusbout niet aan de binnenzijde van de poot,kijk eerst eens ff met een zaklampje!

En anders:

Veer en zo eruit halen,onderpoot in de werkbank klemmen,borg veer loshalen,binnenpoot naar binnenschuiven en met een rotvaart naar buiten trekken.

geinig om een fokker hier eens te zien :P

daag herr flick :D

het is al gelukt hoor!

keerring kapot steken/slaan enzo dan er uit peuteren en dan kan je de hele poot uit elkaar nemen :) alleen kijken dat je niet te veel beschadigd met het kapotmaken van de oude keerring :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan