Yamaha MT-10

[QUOTE="Van een Yamaha specialist heb ik vernomen dat de ecutabellen, van de SP, aangepast zijn sinds 2018. Dit omdat er veel klachten waren over een hoog gebruik.[/QUOTE]

Dit is best interessant, zeker als de ecu niet veranderd is maar zoals ik het lees alleen een soort van instelling?
Zou dit dan ook bij de normale 10 te doen zijn? Zou het best fijn vinden als ik net iets verder kom met een tank :Y
 
Ik heb er kort over gesproken met een monteur van Yamaha. Hij verwacht dat dit niet eenvoudig is.
Naar ik weet is de ECU-programmatuur van een MT-10 en SP verschillend, in ieder geval zit in de Ecu van de SP veel meer programmacode en tabellen, denk aan de vering, aansturing van het dahboard, andere traction control, modes etc...fit maakt de uitwisseling erg lastig.
 
Alleen de code voor de brandstof hebben we nodig 🤣
Ik zou in elk geval ook willen weten of er iets aan het karakter veranderd. Ik heb een 2016 model en wil beslist niet dat er iets veranderd aan de agressieve manier van gas aanname. Rij nagenoeg altijd, behalve bij nat wegdek, in de A-modus. Liever een hoger gebruik dan een 'brave' MT. Ik hou van een zekere mate van onvoorspelbaarheid.
 
Als je de code en/of tabellen hebt, moet de ECU nog geprogrammeerd worden.
Dit kan je laten doen door een gespecialiseerd bedrijf bv Dynojet. Als je het zelf wilt doen heb je ook een programmer nodig. Dez is meestal alleen bruikbaar voor een ECU staat het serienummer in van jouw ECU. De kosten varieren van 400 to 700 euro per programmer.
Als iemand anders een oplossing weet, hoor ik het graag.
Misschien is het gebruik van een PowerCommander ook geschikt. Door PowerCommander kan je ook de gebruikerstabellen (worden meegeleverd) mee herprogrammeren. Dit laatste kan gedaan worden met een meegeleverd programma op de pc.
Een link naar Het Gebruik PowerCommander
 
Laatst bewerkt:
Ik zou in elk geval ook willen weten of er iets aan het karakter veranderd. Ik heb een 2016 model en wil beslist niet dat er iets veranderd aan de agressieve manier van gas aanname. Rij nagenoeg altijd, behalve bij nat wegdek, in de A-modus. Liever een hoger gebruik dan een 'brave' MT. Ik hou van een zekere mate van onvoorspelbaarheid.

Ik rij inderdaad ook altijd in a. Dat zou wel het zelfde moeten blijven ja...
Maar zoals ik het lees zijn ze er in ieder geval mee bezig bij yamaha. Hopelijk komt er ooit eens een software update waarmee ze het net iets beter kunnen maken, gewoon 200 km op een tank zou fijn zijn......
Het grappige is dat ik het verbruik echt het enige nadeel vind van de 10. Verder vind ik het een super fiets. Laatst even een half uur in het sauerland met een ktm 1290 superduke gt gereden. Hele gave fiets, grotere tank 😆, maar wat trilt dat ding ha ha.
Bij goed doorrijden scheelde het overigens een liter kwa benzine tussen de ktm en de 10. Dat ding zuipt dus ook gewoon bij gas geven, alleen door die flink grotere tank echt een veel grotere actieradius.

Mijn 10 staat overigens op het moment bij yamaha nl. Ik had last van een trilling bij het laatste gedeelte van een remming. De schijven en blokken zijn al vervangen onder garantie. Dit scheelde wel wat maar er verscheen een ander soort trilling. De dealer wist ook niet precies waar die het nu nog in moest zoeken. Mogelijk iets in het voorwiel of de vering. Na overleg met yamaha wilde ze hem daar hebben. Ik de motor minimaal een week kwijt 😒 ben benieuwd wat eruit gaat komen.
 
Ik ben sinds een paar weken ook de trotse eigenaar van een MT10.
Ben alleen niet zo kapot van het windscherm wat er op zit. Ik zou graag de originele er op willen.

Heeft iemand deze toevallig over?
 
De nieuwe kleurstelling Ice voor 2019 vind ik erg gaaf! Gezien in Duitsland bij de Intermot.
Alleen de kleur velgen, fel rood, vind ik iets te.
Zou zomaar de opvolger voor mijn FJR kunnen zijn. 😎
 
Ik kom hier ook maar even mee praten, gisteren mijn mt10 sp opgehaald
AE91B998-74C9-4344-9CCA-6DE15A909DAB.jpeg
 
Op mijn MT10 (zwart) mis ik het originele schermpje/ ruitje. De vorige eigenaar heeft een verhoogde er op gezet. Ik wil graag terug naar de originele. Wie o wie kan mij helpen?
 
Meld mij hier ook maar even Heb vandaag een MT10 tour uitvoering gekocht en opgehaald , staat nu in de woonkamer mooi te zijn ! is een 2017 in het zwart !
 
Terug
Bovenaan Onderaan