Yamaha R1 2003 start wel, pakt 1 sec. aan.

NiekAlmelo

Rookie
14 jul 2014
5
0
Almelo
Dag allemaal,

Ik zit met het volgende probleem:

Als ik de motor start, loopt deze 1 seconde en valt daarna uit.
Ik heb foutcodes 19 en 30 erin zitten en deze kan ik niet wissen.
Ik ben erachter dat code 19 te maken heeft met het zijstandaard en code 30 met de hellingshoeksensor (lean angle sensor).

De motor is rijdend weggezet, echter had deze een probleem waar ik mee bezig geweest ben namelijk:

Electrisch starten lukte niet, wat heb ik gedaan om dit goed te krijgen:

- Accu vervangen, deze was niet goed meer.
- Startrelais vervangen, omdat deze bleef tikken en niets deed,
- Startmotor vervangen, deze zat vast.

Dus het starten lukt nu weer, alleen het blijven lopen dus niet, net alsof de brandstof word afgesloten, dit komt ook wel overeen met de foutcode 30 wat erin zit.

Nu zou ik graag willen weten hoe ik de hellingshoeksensor kan omzeilen, ik heb al filmpjes gezien dat deze losgehaald moet worden en lijm erin dan blijft die magneet op de juiste positie staan (maar mocht deze sensor kapot zijn helpt dit dus niets..), dit heb ik geprobeerd door middel van een stukje tape, maar dit hielp niets.

Heeft iemand nog een ander idee om het een en ander uit te sluiten?
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.

Groeten Niek
 

honda rc36

Die hard MF'er
8 jun 2003
331
313
De hellingshoek sensor kost 93,78 € bij cmsnl.com.
Ik voeg schermafbeeldingen bij onderdeel nummer heb je meteen erbij
Open maken en Er lijm in doen gaat nergens over.
Wat is er met je zijstandaard ik lees daar niks over wat je met die code storing gedaan hebt.
Wat een gedoe allemaal die hellingshoek sensor open maken en er lijm indoen etc.
Als dit ding nou 500€ of meer was kon ik het enigszins snappen die oplossing.
 

Bijlagen

  • IMG_7116.PNG
    IMG_7116.PNG
    190,4 KB · Weergaven: 3
  • IMG_7117.PNG
    IMG_7117.PNG
    82,9 KB · Weergaven: 3
Bovenaan Onderaan