Yamaha XJ600 Diversion sputterde en start nu niet

23 aug 2004
6
0
Wageningen
Ik reed met de motor van de snelweg af en schakelde terug. Toen ik weer gas gaf begon de motor te sputteren/schokken, alsof hij verzoop, of juist geen benzine kreeg. Ik stopte en kreeg hem niet meer aan de praat. In eerste instantie deed hij helemaal niks, ik hoorde alleen een klik bij het indrukken van de startknop.
Na afkoelen hoor je nu de startmotor zwakjes draaien totdat het draaien overgaat in een soort geklik, misschien van het overslaan van vonken.

Iemand enig idee???? Kan het een zekering zijn? Waar zitten de zekeringen?
 

scholpat

MF'er
11 jul 2004
215
0
38
Beverwijk
En hoe ver schakelde je terug? toch niet van 120 in je 6 terug naar je 1??? :P

Volgens mij kan een div daar namelijk niet echt tegen ;)
 

jb37

MF veteraan
30 nov 2003
7.893
0
53
Houten
nee nog niet eerder problemen gehad.
Maar kan een losse accupool ook voor sputteren tijdens het rijden zorgen??
Ja natuurlijk, je accu is onderdeel van je hele stroomcircuit, zonder loopt hij echt niet normaal hoor al denken veel mensen dat een motor op alleen de dynamo ook gewoon loopt.
Ook wordt hij niet of niet voldoende geladen door een losse accupool, en zodra hij leeg of bijna leeg raakt houdt je motor er echt wel mee op.
Het kan ook best iets anders zijn natuurlijk maar je moet ergens beginnen?
 
23 aug 2004
6
0
Wageningen
Ja, ik heb de accu opgeladen en hij loopt weer prima. Het is nu waarschijnlijk wle wachten op het zelfde probleem, dus zal dynamo en spanningsregelaar laten nakijken.
Bedankt voor de tips.