Zadel te repareren?

Elja

MF'er
18 jun 2001
39
0
Nijmegen
k, het is geen heel 'technische' vraag, maar dit leek me de beste plek :)

Afgelopen weekend heb ik de VRO1 cursus van de KMNV gevolgd. Was errug leuk en leerzaam, maar ergens halverwege de dag zag ik opeens dat m'n zadel gescheurd is.

Is er een manier waarop dit nog te repareren is, of op z'n minst erger te voorkomen is. Persoonlijk vind ik zo'n stuk zwarte tape op m'n zadel erg mistaan. Wellicht is er een manier om het mooi en goed te dichten?

Fotootje: http://www.trumnet.com/zadel.jpg

bvd,

Elja
 

CH Racing M900

MF veteraan
Donateur
26 mei 2003
7.083
234
Omg. Arnhem
Onder andere Struik in Leiden verkoopt (verkocht?) overtrekdekjes van skai voor weinig. Met wat beleid best zelf te doen. Alternatief : laten bekleden door een echte pro. Kost wat maar dan heb je ook wat en kan je zelf de materialen/kleuren kiezen. Ik heb voor mijn monster jaren geleden eens een lederen/alcantara bekleding laten maken. Kostte me toen ruim Hfl. 600,00. Deed toen zeer, maar :
The quality remains when the price is long forgotten !
 

Elja

MF'er
18 jun 2001
39
0
Nijmegen
Een vriend van me vertelde dat ik het wellicht ook kon laten reparen bij b.v. een schoenmaker. Opnieuw bekleden lijkt mee ook nog wel een optie.
Weet iemand nog een goed adresje (voor beide opties) in de omgeving Nijmegen?

Elja
 

DarkwinG

Die hard MF'er
26 okt 2003
455
0
Schiedam
Je kunt het ook zelf plakken met textiel-lijm van BISON.
Een stukje leer eronder plakken en de lijmresten met een vochtige doek wegvrijven.
Werkt op zich prima maar blijft een beetje pielen. Proffesionneel repareren kan altijd nog.
 

Neonlampje

MF veteraan
16 okt 2002
2.443
1
Groningen
idd, iets eronder lijmen.. deckje eraf. verlijmen/naaien oid en er weer op.

Je kunt ook overwegen een deckje te laten maken, kost 150 euro ongeveer... of zelf doen, kost je 10 euro (mijn keuze was snel gemaakt ;) )
 

fazerdude

MF'er
29 jan 2004
69
0
belgie
heb het eens gerepareerd door een een stukje binnenband van een fiets(dun en sterk) onder te lijmen en nadien de voeg of opening,want je krijgt dat waarschijnlijk toch niet meer perfect tegen elkaar waar het gescheurd is , met zwarte siliconenkit aangestreken
 

RMerks

Rookie
9 mrt 2004
27
0
Beuningen
Zit met hetzelfde probleem...... Alleen is bij mij het zadel op meerdere punten gescheurt en is repareren niet meer mogelijk. Heb gehoort dat er een goede bekleder in Druten zit, die met of Skai of leer kan bekleden. Prijzen liggen tussen EUR 75 tot 200, afhankelijk van wat je wil. Motoport Druten heeft het preciese adres. Omdat betreffende bedrijf ook autostoelen bekleed wil ik het opnieuw bekleden via een bevriende autodealer spelen (jansen in Druten).
 

Panther1880

MF veteraan
3 mrt 2004
1.348
0
Arnhem
Heb een tijdje terug nog m'n eigen zadel van een nieuwe overtrek voorzien. Zitje heeft een kunststof onderkant dus ik heb de overtrek vastgeniet. Overtrek kostte 30 euro het huren van het nietapparaat (GAMMA apparaat, geen huis/tuin/keuken nietmachine) kostte 9 euro. Maar goed daar zaten verder geen moeilijke stiksels in of zo. Misschien heeft een zoektocht tussen autobeklederijen ook nog wel zin.
 
Bovenaan Onderaan