zand in mijn blok! Help!!

lelijk hoofd

MF'er
26 okt 2005
94
0
Utrecht
Hallo beste noppenrijders. Ik heb eergisteren een leuke XL 600 R gekocht, hij zag er erg goed uit voor zijn leeftijd, alleen hamerde hij wat in de kop. Geen probleem dacht ik, gewoon te weinig olie in de kop gehad en dus nokkenas, tuimelaars en kleppen enzo waarschijnlijk kapot. Even koprevisie en voila. Maarrrr toen kwam ik erachter dat er een berg zand aan de verkeerde kant van het luchtfilter zat, en in de carburateur en..... De motor loopt wel en schakelde tijdens het korte proefritje ook goed,maar aan zo'n berg zand had ik niet gedacht. (dom dom ik weet het maar wat doe je eraan, een xl luchtfilter bekijken doe je wat minder makkelijk dan een XR filter)
Nu is dus de vraag, hoe groot is de kans dat het hele blok aan gort is geholpen en niet alleen de kop? Ik heb de olie al uit het blok gehaald en dat zag er niet te best uit,maar ook niet super slecht geen grote metaaldelen maar wel een metallic waas. Morgen gaat het blok eronder vandaan en bekijk ik het oliefilter en gaasfilter in het blok.
Kun je zo'n blok ook uitspoelen of moet alles dan helemaal uit elkaar? Ik heb niet zo'n zin om het blok in de breedte te splitsen, daar heb ik al ervaring mee nl, wat een pokkewerk! Enige adviezen wat betreft blokreinigen(inwendig) zijn erg welkom!!!
 

Robinjo

MF veteraan
17 mei 2003
9.432
132
Driebergen
Ik zou het blok toch helemaal demonteren, anders krijg je zo'n verhaal als Martijntje, doe het in één keer goed.
 

Martijntje

MF veteraan
28 feb 2003
7.811
1
NL
heb ik ook al gezegd in zn andere topic in offroadgedeelte :)

Vandaag mijn blok schoongespoten met de compressor +vloeistofspuit gevuld met diesel...ging prima :) netjes schoon in notime (hoewel ie al redelijk schoon was).
Anyway..heb in het andere topic al een lichte schatting gemaakt van je kosten.