Zijn 250 600 750 cc fietsen geen supersports?

MacMan

MF veteraan
18 sep 2001
1.559
0
Zoeterminder
Moge supersporters,

k\'ben net nieuw hier maar waarom word er bij het woord supersport alleen verwezen naar PK brakende dragracers?
Bijna iedere motorrijder weet dat hard rechtuitrijden geen kunst is als je een beetje BALLEN hebt!
De mannen worden van de jongens gescheiden als er een lekkere set bochten aankomt... en dat maak ik regelmatig mee als ik weer eens een R1 buitenom/binnendoor afdroog op mijn KR1-S en ja dit deed ik ook met mijn vorige fietsen een ZX6-R en een ZXR 750 weliswaar met meer moeite maar het lukte.
Ik scheer ze niet allemaal over een kam maar er zijn er toch een hoop die denken dat ze heel wat zijn op een R1 en dergelijke fietsen waar of niet? :P en dan staan ze bij de motorzaken te pronken met hun PK bak en een 2 cm brede ongebruikte rand op hun band |(
En ga nou niet zeggen dat het niet zo is.....

Dus bij deze een verzoek om ook andere kubieke centimeters te vermelden zodat de heren \"ja maar ik hep veel PEEKAAS!\" niet te veel naast hun laarzen gaan lopen :)
 
FF chillen Ivo!

Niet dat je niet gelijk hebt (rijd zelf ook een 600 en vindt het een (super)sport) maar kan dat niet wat rustiger? 8-)
 
Maar toch heeft hij gelijk. Ik weet dat Duderuud en de anderen het ook helemaal met hem eens zijn, maar als je hier net komt, kan dat even verwarend overkomen :)
 
Mee eens.
Ik heb op een KR1-s het rijden geleerd en dan krijg je wel respect voor die \"lichte fietjes\"
Ik denk dat dat meestal het probleem is bij mensen die lichtere motoren niet voor vol aanzien, ze weten niet beter want ze zijn gelijk op een \"zware\" gestapt.
Een Honda CBR600F vind ik een sportieve tourmotor, een Aprilia RS250 b.v. een supersport!
 
Okee dan er is support voor mijn standpunt(en) misschien dat de introtekst aangepast kan worden of moeten we er toch een poll van maken??

p.s. mijn excuses voor de uitbarsting ik ben weer CHILLED 8-)

p.s. 2
Beste Raul,
Dat gebeurt pas als je met een HD Electradinges een GP tijd kan evenaren en er bewijs komt dat jij op dat icoontje van je plat door de bocht gaat!! :P
Dus geen niets zeggende foto\'s van de zijkant!! ;)
 
Ghehehe...ik denk dat je een aardig foutje maakt als je Raul uitdaagt Ivo...ik rijd ook op een R1...en heb mn fiets aardig onder controle...en ga hard door bochten...maar toch zou ik niet graag achter hem aan moeten zitten...
 
sorry dat ik het zeg maar vind je maar een blaas kaak als je zo opent .
over de topic heb je gelijk ,maar om dan meteen zo te reageren op anderen is wel heel erg voorbarig .rijdt zelf ook een lichte fiets ,en bluf daar ook regelmatig snelle rijders mee af.
maar zodra ik op mij pk pakhuis stap,ga ik toch een stuk sneller rond als met de licht `1 cilinder .
maar om je een eerlijke kans te geven meld je dan maar aan voor de kicxstart dag volgend jaar ,klasse gevordenden .dan gaan wij samen een keer gummen met licht weinig vermogen fietsen
greeetzz redbull man
 
Er rijden inderdaad veel knullen rond op supersports die maar beter een tourfietsje kunnen kopen.
Ikzelf ben zo iemand. Ik heb leuk een tourfietsje gekocht en zo af en toe kon je zo\'n krotenkoker tegen die me zo ontzettend in de weg rijd dat ik moet terugschakelen midden in de bocht (een 400\'tje wil graag hoog in de toeren en als je niet doet wat ie wil dan doet ie weinig), dan heb ik, het idee, kerel koop een andere fiets.

Beetje vaag verhaal, maar ik vind dat het aantal cc\'s er totaal niet toe doet of je motor een supersport is of niet. Denk maar aan de GP125, dat zijn toch ook supersports? Het gaat veel meer om de zitpositie, pk\'s per liter (mijn Impulse heeft 147,5 PK per liter :P ), schokdempers, gewicht, styling en vats nog veel meer waar ik op dit moment niet aan denk...
 
Het zal me jeuken hoe iemand rijdt en waarop hij dat doet. Op zich ziet het er niet uit als je een R1, of R6, of wat dan ook ik let dus niet op de cilinderinhoud, maar op het \"gewenste\" karakter van de motor (sportief dus), ziet rijden met een achterband die lijkt alsof hij moet steken. Als die persoon het echter leuk vind om op zo\'n motor te rijden op welke wijze dan ook, dan moet hij dat vooral doen. Misschien maakt hij vooral wheelies er mee, slijt je band ook vlak af.

Ik merk een beetje pocherigheid onder een (groot) aantal deelnemers van het forum (including me), het karakter nodigt ook wel daar toe uit. Er zijn nu eenmaal veel lui op het forum met een races, en daar praat je nu eenmaal anders over dan over andere type motoren. Niettemin moet er dan echter worden opgepast om andersdenkenden maar uit te maken voor een matige motorrijder o.z.d. In dat opzicht moet er ook worden opgepast om afwijkende motoren (ander karakter, minder Pk\'s, kleinere cilinderinhoud etc.) maar af te katten.

Op zich had het een leuk topic kunnen zijn, maar als het begint met zaken als \"R1\'s zoekrijden\", haalt dat misschien een eventuele discussie weer onderuit.
 
Dat is nou al de tweede potentiële flamewar die je opent. Wat is je probleem ! Zit je broek te strak ofzo ?

Man doe eens rustig.
 
Ik Vind eigenlijk dat Yamaha R1
zo vermeld moet worden.
Je hebt helemaal gelijk Raul. *D
Op Woensdag 19 september 2001 23:25 schreef Ivo Noort het volgende:
Beste Raul,
Dat gebeurt pas als je met een HD Electradinges een GP tijd kan evenaren en er bewijs komt dat jij op dat icoontje van je plat door de bocht gaat!! :P
Dus geen niets zeggende foto\'s van de zijkant!! ;)
Kben met Raul ( en Duderuud.) naar de T.O.M.S. geweest. Raul kan echt wel een aardig stukje sturen. Dus ik ben bang dat je net de verkeerde hebt uitgekozen. ( voor meer foto\'s van Raul.. kijk op zijn homepage.)
 
Beste Raul,
Dat gebeurt pas als je met een HD Electradinges een GP tijd kan evenaren en er bewijs komt dat jij op dat icoontje van je plat door de bocht gaat!! :P
Dus geen niets zeggende foto\'s van de zijkant!! ;)

Beste Ivo *D

Je ziet dat ik niet eens zelf antwoord hoef te geven.
Maar ik vind dat je tot een zekere mate gelijk hebt.
Maar waarom je eerste post op die manier? :j

P.S. Waar staan jou foto\'s
 
Dat is nou al de tweede potentiële flamewar die je opent. Wat is je probleem ! Zit je broek te strak ofzo ?

Man doe eens rustig.

Als jij dit een potentiele flamewar noemt voel je je misschien aangesproken. Ik vind dat ik mijn mening best hier mag neerpleuren. Ik loop niet te stoken, maar (in mijn ogen) omschrijf duidelijk mijn mening. Bovendien ben ik niet te beroerd om mijn hand in eigen boezem te steken.

Kortom ik snap niet wat er mis is.

Vraag is nu wel wat de eerste potentiele flamewar was.
 
Zoals mijn icoontje laat zien ben ik een beginner(bijna 2 jaar aan het :] ), maar om nu te stellen dat ik met mijn niet ver genoeg versleten banden een minkukel ben (mijn interpretatie) gaat me wel ff te ver. Ik houd wel van zwaardere motoren en veel pkaas maar heb absoluut geen zin om daarmee stunts uit te halen zoals we al op een paar filmpjes hebben gezien. De status die jij jezelf toekent tenopzichte van veel pka rijders die geen wheelie/stopie en wat al nog niet meer littekens hebben, getuigd van overgrote zelfkennis (overmoed), waarvan ik niet hoop dat je zelf het slachtoffer wordt.
Overigens :} voor mensen die kunnen stunten maar dat niet zo uitdragen naar buiten toe, zoals van kijk mij es ffe goed weze !!
 
Dat is nou al de tweede potentiële flamewar die je opent. Wat is je probleem ! Zit je broek te strak ofzo ?

Man doe eens rustig.

Gaat dit over Fastcruiser? Zo ja, dan vraag ik me af waar dit op slaat :? . Zo\'n rare reactie schreef Fastcruiser toch ook weer niet. Heb wel rakere reacties gelezen in dit topic.
 
Of hebben jullie het nu over Ivo, ik snap het niet helemaal.

Graag aangeven over wie het gaat voordat de verkeerde mensen zich aangesproken voelen.

(reaktie op reaktie en zo...)
 
http://www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=1220 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=1220)

is ook niet echt vriendelijk te noemen :P

enne, we hebben het over Ivo...tenminste..ik wel :P
 
Laatst bewerkt:
Owww, shitty |(
Het ging inderdaad over Ivo :)

Weer eens vergeten te quoten (doet het hier op het werk namelijk niet).
 
Sorry, gaat over Ivo als ik het goed begrijp.
Laten we nou lekker iedereen in z\'n waarde laten, ofdat \'ie nou 3 cm. ongebruikte randjes heeft op z\'n banden of \'ie z\'n uitlaat aan de grond rijd.

Het zijn allemaal :] !
 
Terug
Bovenaan Onderaan