Zijn pinkers verplicht?

Joepe

Rookie
10 dec 2003
20
0
Kasterlee
Ik heb zopas pinkers geplaatst op mijn motor, maar is dat eigenlijk verplicht want er rijden er toch veel rond zonder? (In België)
 
In Nederland geldt als een motor gekeurd is met richtingaanwijzers dan mogen ze niet verwijdert worden.(dus een heeeeeeeele oude brik waar oorspronkelijk geen "pinkers" opzaten hoeven er ook geen op te worden gemaakt).
Zal in België niet zo veel verschillen neem ik aan?
 
In Nederland moet een motor die in gebruik is genomen na 31 oktober 1997 voorzien zijn van een werkende knipperinstallatie, oudere motoren hoeven deze installatie dus niet te hebben.
Hiervoor geldt: zit het erop, dan moet het werken.
Anders klauwe uitsteken!!
Hoe dat in België geregeld is weet ik niet, kun je het Belgische RDW (hoe heet dat bij jullie?) niet opsporen via het net en deze info opvragen??! ;)
 
Voor alles wat belgisch verkeer betreft: http://www.bivv.be
Bij item "over bivv" vind je "links" en daar staat MASSA'S links naar belgische verkeers info in ...
http://www.febiac.be is ook een goeje, en
http://www.wegcode.be spreekt voor zich.
oja, pinklichten heten in het belgisch wetboek: richtingaanwijzers
Ik heb niet teruggevonden of pinklichten in B verplicht zijn. Wel dat ze moeten werken EN CE goedgekeurd zijn als ze erop zitten. (trowwes lijkt het me zeeeeer onveilig om zonder te rijden)
btw: voor de liefhebbers van dikke choppers: de maximele breedte van een motorfiets op 2 wielen (geen side-car of trike dus) is 100cm, ewclusief pinklichten of spiegels. Dus enkel over het stuur of zijkoffers ....
 
Je hebt gelijk: vanaf 31 december 1996 is knipperverlichting verplicht voor motoren die op of na deze datum op de weg zijn gekomen.
31 okt 1997 geldt voor zijspan... |( |(
 
Terug
Bovenaan Onderaan