Zo goed als nieuwe achterband?!?!

Honda CBR600F

Die hard MF'er
15 okt 2004
277
1
Zeewolde
Hallo motorfreaks,

Sinds kort ben ik in het bezit van een Honda CBR600F supersport. Bij aankoop van deze motor zaten er zo goed als nieuwe banden op. Na een rit constateerde ik dat ik in het midden van mijn achterband iets had zitten. Dit heb ik vervolgens eruit gehaald, en het bleek een soort van puntig steentje te zijn die zo'n 2 a 2,5mm lang was. Het was inderdaad een gok, want voor het zelfde geldt was het een schroef of spijker. Het gevolg is wel dat ik een minuscuul gaatje in mijn achterband heb zitten. Kan dit nu eventueel leiden tot een lekke achterband, of is de band hier dik genoeg voor??????. Ik denk dat ik het antwoord misschien al weet na een paar dagen?!?!. Als de band toch lek blijkt te zijn, kan zoiets dan nog gerepareerd worden, of is een nieuwe band noodzakelijk??

Groeten Michael
 
Nieuwe band is wel zo veilig.

Wel pluutjes en spul te krijgen, maar als je op safe wil gaan, zou ik er, helaas, wat geld tegen aan gooien.

Je band zal nu langzaam leeg lopen. Kan gaan scheuren.

Heb je nog wat geld? Ik zou er geen lekker gevoel bij hebben iig.
 
De band is nog niet lek als je verhaal zo lees, klopt dat? Of je je band moet vervangen ligt er vooral aan of de koordlagen van je band (het "canvas" zeg maar) wel of niet beschadigd zijn.

Als het een miniscuul gaatje van 2 mm is dan denk ik dat het wel meevalt, de ribbels van het profiel zijn bij een nieuwe band vaak meer dan 5 mm ....

Effe langs de bandenboer dan maar he? Bij twijfel zou ik hem sowieso vervangen.
 
Heb de volgende dag nog even gekeken naar de achterband, en die bleek nog niet zachter te zijn. Maar wat er nog niet is, kan nog komen!?! ;(
Misschien heb ik net het geluk gehad dat die precies in het midden zit, wat volgens mij best wel dik is. Dit is mijn eerste motor, dus nog een leek op banden gebied :? Vandaar mijn onzekerheid.

Ik dacht dat een band van een motor altijd glad moest zijn en geen rare butsen, sneet'jes enz....mocht hebben

Misschien toch maar even laten checken bij een bandenspecialist

Groeten
 
Mijn achterband is nog steeds niet zachter geworden. Conclusie: Gelukkig geen lekke achterband :) Heb veel geluk gehad dat het precies in mijn profielblok terecht is gekomen. En dat het euveltje niet langer was dan 2,5mm.

Wat zijn eigentlijk de kosten van een nieuwe achterband, van degelijk kwaliteit??
 
Terug
Bovenaan Onderaan