Uitvallen en niet starten kawa EN 500 1994

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn kawa EN 500 uit 1994.
Bij koude motor start de motor prima en zijn er geen problemen. Nadat ik de motor, na een paar km gereden te hebben, uitzet en binnen een kwartier start, duurt het een paar seconde voordat de motor daadwerkelijk aanslaat. Dat gaat met veel gas geven. Als ik dan weg rij dan rijd hij de eerste km prima en merk ik niks. Daarna vallen de toeren terug en uiteindelijk valt hij uit. Ik krijg hem dan soms met veel moeite aan de praat. Start de motor niet dan laat ik hem afkoelen tot hij koud is en dan start en rijdt hij weer prima.

Normaal zou ik hiermee naar de dealer/garage/specialist gaan maar omdat ik op een klein Caribisch eiland woon (21km3) en er 1 garage is weet ik niet waar te beginnen.

Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand waar ik moet beginnen dan zou dat graag horen.

Bougies zijn reeds vervangen.

Gr. Peter.
 
Veel "Oude MEUK" moet je gewoon altijd starten mét de shoke vol open (zonder gás) en de daarna rustig warm laten worden, ook al is 't buiten 30 graden.


Een "EN 500" is......
 
Ik ben inderdaad bang dat hij wat te rijk staat.

Reactie hierboven moet je maar even negeren.

Heeft een EN-500 niet ook een gaskraan op vacuum? Ik denk dat hij de carbs leeg trekt en daardoor moeite heeft met starten.

Ik zou gaan rijden, en zodra hij moeilijk gaat doen, of dat je hem uitzet en opnieuw start en hij dan moeilijk doet, dat je dan even je vlotter schroefjes opendraait en kijkt of er benzine uitkomt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan