Intercom (Bluetooth?) en uitlaat

Whatsername

MF'er
17 jan 2011
40
0
Hallo mede-MF-ers,

Allereerst: Ja ik heb de zoekfunctie al gebruikt, maar er komen veel oude topics naar boven die toch niet echt bespreken wat ik wil weten, dus vandaar dit nieuwe topic.

Ik krijg volgende maand mijn nieuwe motor: Een Honda CBR600F Sport. Ik hoop met deze
motor wat meer te gaan rijden dan met de Diversion die ik hiervoor had. Nu ben ik binnenkort jarig en wou ik voor mijn verjaardag een intercom setje aanschaffen.
Hierbij zoek ik een setje die bike-2-bike kan en het liefst ook eentje waar je muziek op kan aansluiten via bluetooth of radio mee kan luisteren.

Ik heb al een aantal opties gezien, van Scala Rider tot Interphone. Maar ik zit met het volgende: Mijn vriend rijdt op een VTR SP2 met een andere uitlaat eronder, zonder DB-killers erin. Verder heeft mijn CBR ook een sportuitlaat waar ook de DB-killers maar weinig in zullen zitten. Kortom: Een hoop lawaai van de motoren. Als ik op mijn Diversion achter mijn vriend reed hoorde ik niets anders dan zijn motor, so you get the picture.

Heeft iemand hier ervaring mee? Zijn er intercomsystemen die zelfs met zo'n lawaai te gebruiken zijn, of heeft het zolang we de DB-killers eruit laten geen nut om ook maar
te zoeken?

Op dit moment lijkt de Interphone F4 set of de Scala Rider Q3 set mij wel wat. Ook komt de Sena SMH5 naar voren. Deze setjes lijken mij vooral interessant omdat de prijs ook nog een beetje mee zit, aangezien ik bang ben dat ze uiteindelijk toch niet zoveel gebruikt worden als we nu denken.

Kan iemand hier een licht over laten schijnen en mij vertellen wat ik kan verwachten / mij aanraden welke intercom evt. wel zou kunnen? :}
 
De db-killers erin doen? Niet alleen beter voor je eigen oren, ook voor de acceptatie van het motorrijden. En kom nu niet aan dat de open uitlaat "muziek voor je oren" is, want dan had je helemaal geen intercom nodig om naar het gelul van je vriend te luisteren :+
 
Hahaha, ik heb hem al tig keer gezegd dat ik het asociaal vind hoeveel lawaai zijn motor maakt, maja hij vertikt het om die dingen erin te doen. Ikzelf zou best mijn DB-killers erin willen doen als we een ritje maken, maar dan zitten we dus nog met zijn geluid.

Verder zal ik eens kijken naar die bescherming met ingebouwde audio. Mijn vriend heeft al op maat gegoten gehoorbescherming via zijn werk, ikzelf gebruik standaard gehoorbescherming.
Wel zou dit weer een hele investering zijn, gezien hoe vaak we de intercom wss maar gebruiken..

Maar jullie kunnen mij niets vertellen over de verstaanbaarheid van elkaar zonder DB-killers erin en met een standaard intercom zonder gehoorbescherming-audio?
 
Tot voor kort had ik een luide uitlaat. (omdat die op de motor zat toen ik hem kocht). Ik kon met oordoppen en Interphone prima muziek luisteren. Alles moest natuurlijk wel voluit.

Gelukkig heb ik nu een stillere uitlaat en deel ik Dutch zijn mening wel. (hoewel ik 370 euro boete wel buitensporig vind).

Maaruh als die motor van jouw vriend en jouw dbkillerloze uitlaat zoveel herrie maakt, zou ik eerder investeren in oordoppen, dan een communicatie systeem.
 
Ik gebruik mijn Sena in combinatie met oordoppen. Dat gaat prima. Ik denk zelfs dat het geluid van de intercom beter te verstaan is als het omgevingsgeluid en met name de windruis van de helm gedempt is door de oordoppen.
 
Ik gebruik mijn Sena in combinatie met oordoppen. Dat gaat prima. Ik denk zelfs dat het geluid van de intercom beter te verstaan is als het omgevingsgeluid en met name de windruis van de helm gedempt is door de oordoppen.

Welke Sena heb jij als ik vragen mag? En die bevalt dus goed? Ben er dus ook nog niet uit welke intercom ik zou willen, dus ervaringen van anderen zijn fijn om te zien.

Qua gehoorbescherming zitten wij wel goed denk ik. Ik heb mijn motor nog niet zoals ik al zei, krijg hem over een maand pas. Heb dus alleen nog maar een proefrit gemaakt waarbij mij op viel dat hij redelijk wat lawaai maakt. Mocht dit te storend zijn, dan gaan bij mij die DB-killers er wel in en voldoet mijn 'oude' gehoorbescherming weer. Mijn vriend heeft op maat gemaakte oordoppen, vandaar mijn keuze om geld te investeren in een intercom ipv gehoorbescherming.
 
Sena SMH10R heeft volgens mij het zuiverste en hardste speakergeluid, in combinatie met op maat gemaakte oordopjes is alles uitstekend te horen tot 150 km/u. Staat net een test van de MOTO73 zag ik zonet, paginagroot, wellicht handig.
 
Ik heb een tijd geleden een nieuw Bluetooth intercomsysteem gekocht. Ik had de eerste generatie Interphone en die was helemaal op. Na uitgebreide oriëntatie heb ik de Midland BT Next gekocht en die bevalt prima. Wij hebben over een zeer ruime afstand bereik en het geluid is tot 170-180 km/u goed (daarvoor moet je wel via het update programma het volume op stand 10 zetten, want die staat af fabriek op 7). Ik heb mijn systeem bij de CBshop gekocht, want het voordeel daar is dat ze gespecialiseerd zijn in dit soort apparatuur en meerdere systemen in huis hebben. je kunt dus vergelijken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan