Het BMW F650 Funduro/Strada Topic

Gister maar eens begonnen aan de f650. Carburateurs eraf en open gemaakt, viel me nog mee wat ik aantrof. Alle rubbers in orde en alleen lichte kek en aanslag op de gasnaald, vlotter en vlotterkamer. Eén hoofdsproeier zat bijna helemaal dicht, dat verklaart t slechte lopen hopelijk. Vandaag of volgende week de remmen maar eens onder handen nemen. Olie, kvs, remolie, filters en bougiedoppen en kabels zijn besteld! Wel nog een vraagje: weet iemand waar ik olieslangen vind? Origineel zijn ze niet te vinden en waarschijnlijk onbetaalbaar. Heb wel webshops gevonden die ze verkopen maar hoe weet ik of ik de goeie soort heb? En weet iemand de kleur vd lak op t blok/koppelingsdeksel etc.?
 
Laatst bewerkt:
Let bij kvs op dat je silicaatvrije neemt. Meestal roze van kleur. Anders gaan je waterpompkeerringen (sneller) kapot.

Slang koop je gewoon op lengte met juiste diameter? Zou naar een automaterialenzaak gaan en de slang meenemen.

Daar kan je ookwel terecht voor grijze blokverf. Ik gebruik 'engine paint' van Motip, qua kleur aardig in de buurt. Een alkyd lak bestand tot 150 graden. De andere 'hittebestendige' lakken van 500 graden en hoger moeten worden afgebakken, dus niet toepasbaar voor plastic zijkapjes.
 
Dank voor de tips! Kvs zal ik nog ff checken en nieuwe halen als t verkeerde is. Motip is spuitbusverf neem ik aan? Das wel zo handig, ga ik tzt ook doen denk ik.
 
10x18 olieslang kan je op veel plekken halen. Helaas dan vaak weer niet bij motorzaken. Wel zaken gericht agrarische mechanisatie.
In de slang van die bovenop je blok (ontluchtingsslang) naar het olieresevoir zit een veer van ongeveer 10 cm. Die kan je eruit snijden en in de nieuwe slang draaien/proppen/stoppen. Die is tegen het knikken en in elkaar gezogen worden door de onderdruk vanuit het carter.
 
Rijdt iemand hier met aftermarket voetsteunen? De laatste tijd is het wat mooier weer, waardoor mijn voetsteunen worden toegetakeld door het wegdek :]

Zo ja, wat voor voetsteunen zijn beter voor in de bochten? Moet ik dan kijken naar het soort met van die voelertjes/uitsteeksels aan de onderkant?
 
Ah, ik wist niet waaronder die dingen bekend stonden. Heb eigenlijk geen zin in hogere voetsteps want dat is voor mij niet erg comfortabel. Misschien zijn er mensen die aftermarket steps hebben die op dezelfde hoogte zitten maar wat minder in de weg zitten. Ik ga ook proberen meer in te leunen met mijn lichaam, zodat de motor minder hoeft in te kantelen.
 
Ben ondertussen bijna 10.000km verder en ga binnenkort de olie wisselen, dus vandaag alvast de oude olie verwijderd en ook de oliefilter. Tot mijn verbazing zag ik dat de papieren ring (zie afbeelding) nog om de filter heen zat.
500_bild1_7620479_1.jpg


Ik ging er vanuit dat deze verwijderd dient te worden, voordat de oliefilter geplaatst wordt. De oude filter is geplaatst bij een garage. Is mijn aanname correct of is het de bedoeling dat de filter inclusief papieren ring in gebruik genomen kan/moet worden?
 
Laat maar! Ik heb het al gevonden.
Als er iemand nog een WPHB nodig heeft moet je me even PB'en, ik heb er 1tje digitaal ondertussen.
Hoi, ben nieuw hier en weet nog niet helemaal hoe en wat, heb sinds kort een F 650 strada, best wel wat vragen natuurlijk, heel graag zou ik het PDF van je ontvangen, alvast dan, groet B
 
Laatst bewerkt:
Ik heb je een WeTransfer downloadlink gestuurd.
Als je geen kilo's spam wilt ontvangen zou ik als ik jou was je emailadres even weg halen.
 
Ja, dan blijf ik met die kilo's Viagra en penisvergroter zitten. Wacht, ik zal even snel het adres opschrijven.
 
_O-
Weet BMWwoman wel dat je al haar zaterdagavond planningen in de war gaat sturen door deze spulletjes te versturen?
 
Wat voor olie gooien jullie in je F650? De WPH zegt dat mineraal of half syntheet goed is maar in de F650 FAQ wordt na het inrijden al een (half)syntheet aangeraden. Persoonlijk gebruik ik mineraal en heb geen ervaring met synthetisch olie.
 
Mooie zonsondergang. Wat voor spiegels heb je op je F650? De standaard spiegels trillen bij mij zodanig hevig dat ik geen kentekens kan lezen. Is dat minder met aftermarket spiegels of blijft het trillerig met de ééncilinder?
 
Het blijft trillerig. Hoort bij de eencilinder blijkbaar.
Dit zijn opvouwbare offroad spiegels van AliExpress. Net een tientje geloof ik en ze werken erg goed.
 
Vandaag na bijna 1,5j weer op de F650 gereden. Gelijk maar even n foto met het model op mijn bureau gemaakt :)
yf2GnngGiTDjxuP58AvN3_9eYD_-b-qg21K17OrkhLmlckE9Tw02O6eDkrXTEaHdoAKju0T5vNa6Lf7woJfLKNaNr7hYjTtbTW2U1dV0tSvIjuSNSt_1eoJj3PALhprqTM3TP4GzxpmRn-gCxiS-EhfdcLv2ZbzW-xoPPklT_gHbtsA3iTovcRSnV6G9htCReTSJkU7bftD3nhpkAPwsSzGeZXnWhWbpBZK-nrzSyQlVd5j8kqMDrzriA6-tccgePYw7H6XutktCsGQ5BKEyt8BWyG0W9abk4hNh3W_Mv7KCK1cmBZygA028Mc09-cvDSaGQlSXjhfDDNGCzJNYUjsiCwU5q9bqrcTXonbctT8pgXGvSVgf0mZEReZ0zMOm26zK4nN6aTLAu_v7u4IWdGofFVFhaGyGWDCIrGjcIJGrkHGTPlyO3K2oV8tXLtZigynQxY0iifmZ35DPpa-8F3PxnL7YV0QNnoYDZyGICDpeVA07_6g9aYFTfkocbVhv-U0BbQLVgDLl6JSWmwymebVFOLknR2bt3sdZUbSqNz6UZUfUk5eMk9oE28kcqHgVkn6NCm6zC2NaeG3ItMTN5aMyDn4UDZpGP8Lys_N4iAagoqsZ72mw0OO3q7MgwVyDBlOed4e-Wcp3c36cCCya6VxcYylCmZq0oHg=w1288-h966-no
 
December valschade F650 ST gekocht, knipperlicht, handel, de boel scheef en ook nog een lekker achtervering....
Eea zoveel mogelijk vervangen, veer was nog de grootste klus, maar werkt inmiddels prima.
Afgelopen vrijdag samen met m`n zoon de eerste rit gemaakt, lekker touren!
Ging hartstikke goed, hij rijdt een Kawa zz nog wat 600 cc, snel ding.
Soms tegen elkaar opboksen, snel accelereren, inhalen, best leuk, F 650 trekt best op en doet het goed.
Maar op de terug weg, m`n zoon richting Utrecht, ik andere kant op richting Baarn, kwam ik in een verkeersopstopping, werk aan de weg, kon niet doorrijden en moest af en aan optrekken en remmen.
Op gegeven moment dacht ik een gek geluid te horen in de motor, en het leek of hij zachter ging lopen, heb ooit een vastloper gehad met m,n eerste auto, schrok me rot.
Aan de kant gezet, even afkoelen, opnieuw gestart en ging goed....
Maar, ik blijf er maar over nadenken, heb olie check gedaan, normaal peil, ik vraag me af wat het geweest kan zijn....
Hoe check ik de koelvloeistof bijvoorbeeld, heb ik hem teveel op z`n donder gegeven, las al iets over kleppen stellen, als ik hem nu start, prima, maar beeld me in dat ik hem teveel belast heb ofzo, terwijl ik altijd juist zuinig ben, warm laat worden en geen gekke dingen doe. Vrijdag dus wel,
Daarna nog 2 keer kort ritje gemaakt, beeld me in dat hij iets minder sterk is, minder snel optrekt en anders klinkt, al had ik toen geen oordoppen in.
Het lijkt me dat wanneer er slijtage opgetreden zou zijn je dat juist zou horen bij koude start....?
Lees berichten over hoe sterk dit blok is, ik hoop maar dat er schrik ingeslopen is en ik het me verbeeld, graag reactie.


Dank alvast en Groet
 
Laatst bewerkt:
Als je expansievaatje leeg is moet je vloeistof gaan nakijken. Dan moet je heel veel plastic gaan slopen om bij de radiatordop rechts bovenop de radiator te komen.
 
Je weet wel je expansievaatje te vinden? Rechtsachter, voor je knipperlicht achter het paneel.
Als de motor warm is pompt hij daar teveel aan koelvloeistof naartoe, als hij koud is zuigt hij het weer op. Koud moet hij op het minimum streepje staan, achterop.
Is het tankje leeg dan heeft hij bij de laatste cyclus alle vloeistof terug gezogen. Maar je weet niet of dat je laatste rit was, of sinds de laatste keer dat je gekeken hebt.

Is het tankje dus onder minimum dan weet je dat je bij moet vullen. Is hij leeg dan weet je dat je radiator ook bijgevuld moet worden.

De dop van je radiator zit bovenop, rechts voor de motor. Als je langs het balhoofd naar beneden kijkt kan je hem net zien. Met een beetje worstelen kan je hem ook voelen.
Maar om bij te vullen moet de tank er af.
Dan vul je hem bij tot hij overloopt. En je worstelt de dop er weer op, die moet goed afsluiten. Het expansievaatje vul je tot min.
 
Terug
Bovenaan Onderaan