Zelf electr. handschoenen knutselen

sammie

MF veteraan
10 nov 2003
31.117
8.244
Assen
.. Het moet mogelijk zijn.. ik heb al dunne katoenen tuinwerkhandschoenen waarmee ik makkelijk in mijn motorwanten kan..
Op een website werd getoont dat hierop verwarmings-draad (ben vergeten hoe't heet, en weet nog niet waar je 't kan halen) werd genaaid en dat je deze als 'onderhandschoenen' kan gebruiken.
Het geheel zou ca. 10W trekken.
Ik vraag me alleen af of dat dunne handschoentje voldoende buffer is. Strax heb je de aftekening van de draden in je handen gebrand en nog koude vingers?

Heeft iemand hier zich er al aan gewaagd?
 
zoek maar op 12 v heat tracing, tracing of vorstbeveiliging... in alle soorten/maten en weet ik niet wat te krijgen...
Andes even naar een sloperij, en de electrische stoelverwarming uit een volvo stoel halen
 
Gaat het je om het resultaat of om de lol van het uitvogelen? In het eerste geval zou ik gewoon handschoenen kopen van Gerbing :) Op wat problemen met de temperatuurcontroller na rij ik er al een paar jaar mee en het is echt een genot!
Is het laatste het geval, succes :P Ik vermoed dat het heel veel tijd gaat kosten om het vergelijkbaar in genot te krijgen met zo'n Gerbing handschoen.
 
Ik heb nog een setje gerbings handschoenen op zolder liggen. Eerste type, helemaal goed.

Zelf heb ik een nieuwer type voor een habbekrats op een veiling gekocht. De oude liggen dus werkeloos op zolder, ik hoef er niet de topprijs voor te hebben.

Kan een hoop geknutsel besparen. Maat is geloof ik Xxxl, maar zegt niet zo veel. Is een gerbing eigen maat denk ik.

Groet,
Ronald
 
Heb toevallig gisterenavond Gerbing XR-12 incl accu's besteld. Ik rij de hele jaar door en in de winter heb ik mijn goretex Alpinestars jet road gtx. Bij -20 graden is het nog te doen maar tussen 0 en 10 graden graden is gewoon shit. Vochtig weer en ook nog eens ijskoud door de rijwind. Doordat het afgelopen week schommelt tussen 0 en 5 graden heb ik last gekregen van mn handen/vingers.
Even de 300 euro geinvesteerd en nu wachten tot ze binnen zijn. Als het gaat om je gezondheid dan stelt die 300 euro niets voor.
 
Het verhaal met de beadolon wee'k niet zo.. daar zou toch een weerstand tussen moeten om kortsluiting te voorkomen.
Ik ben net bij een EP zaak geweest waar ze me ook niet aan 'weerstandsdraad' konden helpen.
Weet iemand waar je dit spul, wat wellicht ook in die autozittingen zit, kan halen?
Daarnaast vraag ik me af of de dunne tuinwerkhandschoenen wel voldoende buffer geven- strax heb je nog koude vingers met enkel verbrande lijnen waar de draad zat..-
 
Laatst bewerkt:
Nou, mijn verdere speurtocht heeft nix opgeleverd, (de verwarmde stoelhoeze hadden ze niet meer bij de action)ook heb ik zelf bovenstaande vraag niet kunnen beantwoorden..Ik bedacht me nog dat de spiegels van een auto tegenwoordig ook verwarmd zijn, maar uit onderzoek begreep ik dat dit niet d.m.v losse draad geschied.
Er zijn voor dit doel wel losse matjes te koop, die wellicht bruikbaar zijn om zelf handvatverwarming te maken.
Ik vrees dat ik zonder electrisch verwarmde handen naar het Elefanten ga..
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan