BMW k100RS Cafe Racer

Vandaag ff heen en weer gescheurd voor de cilinder.

[~[url="https://s25.postimg.org/ud8wubjj3/IMG_20161117_192528.jpg"]afbeelding~][/url]https://postimage.org/app.php
Ding is echt niet zomaar te tillen. Je zou denken "Joost dat is toch veels te grof een zwaar". Misschien heb je daar gelijk in. Maar dan weet ik iig zeker dat ik er niet mijn twijfels bij hoeft te hebben als de Beemer erop staat.


Hier meteen een grove schets van hoe ik t waarschijnlijk gaat doen. Twijfel nog wel hoe ik t onder gaat doen. Dacht eerst aan een pen erdoor, maar dan kan je m er nooit uit krijgen als het frame er eenmaal staat.
[~[url="https://s25.postimg.org/lji0d7wkf/IMG_20161117_195550.jpg"]afbeelding~][/url]https://postimage.org/app.php
Motor en olie tankje komen er ook allemaal onder. Maar het idee is om ongeveer een 60 cm demontabel te houden. Dat ik enkel een paar paspennen erin moet schuiven wil alles samen omhoog gaan.
Dit is eigenlijk vooral omdat als ik er alleen een blok of iets op heb staan ik niet de gehele lengte nodig heb. Is dan onnodige ruimte dat in beslag word genomen.
Of moet iets maken dat ik er een deel uittrek dat je nog wel eens bij keukentafels ziet :P

Qua kantelkrachten, het blok komt dan alsnog aardig boven de cilinder uit.

Ik vind het een mooi idee :Y (zou ook wel wat voor mij zijn).

Maar wat ik me afvraag. .....je moet toch een eind de grond in. Hoe zit het daar met vocht? Ik bedoel. ....je weet hoe het heeft geregend bij ons op het eiland. Maar als je juist nu gaat graven of boren in de grond dan staat het grondwater best hoog. Ik heb het wel eens gehad dat de vloer echt nat werd van het grondwater dat omhoog kwam.
 
Een bak in de grond plaatsen en daarin de cilinder, dat is normaal bij een stempelbrug.
Je moet hem weg goed verankeren aan de vloer anders komt hij eruit door de waterdruk.
 
Een bak in de grond plaatsen en daarin de cilinder, dat is normaal bij een stempelbrug.
Je moet hem weg goed verankeren aan de vloer anders komt hij eruit door de waterdruk.

Oké dank u :Y (hoe dingen onder de grond moeten heb ik totaal geen verstand van, daarboven kom ik er meestal wel uit).
 
Morgen ga ik ff een proefboring doen. Kijken hoe dik de vloer is. Dan weet ik of ik de betonzaag van een maat kan lenen of dat ik 500gaten moet boren.
Kan ik meteen kijken hoe hoog 't grondwater staat.

Anders heb ik nog connecties bij 't waterschap. Vraag ik ff of ze gemaal oudenhoorn aan zetten. Dan weet ik zeker dat ik rustig kan graven


Bedoeling is wel om er een bak voor te storten. Anders kan je 'm nooit verankeren.
 
De bak kan je beter van staal maken, een dikke buis bijvoorbeeld waar je dan weer bevestigingen in maakt voor de cilinder.
Boven een bak eraan lassen waar de pomp in past en afdekken met een deksel zodat je er altijd bij kan.
Niet vergeten de leiding aan de onderzijde eerst te monteren anders kan de cilinder er weer uit.
Normaal worden stempelbruggen compleet gemonteerd aangeleverd, dus instorten, bovenplaten erop, beetje stroom eraan en gaan.
 
Toch weer ff een update over de motorbrug.
Heb met een slijptol en diamant schijf eerst een vak uitgeslepen, centimeter of 4 diep. Rondom wel 5cm breder zodat ik er nog een mooie rand op kan storten met hoeklijn. Om een perfecte overloop te krijgen.
Toen hebben we met de boor om de 10cm een gat geboord om daarna met een voorhamer de stukken er 1 voor 1 uit te slaan. Was ff een werkje, maar koste me niks.

https://postimage.org/

Daarna heb ik samen met een maat het gat uit moeten graven. Om er daarna plastic in te kunnen leggen. Moet zeggen, het grondwater viel me nog alles mee. De laatste 10cm merkte je pas dat het vochtiger werd. Eenmaal t plastic erin was er niks meer aan de hand.


https://postimage.org/
De ondervloer bestaat uit 6cm dik beton met een ijzeren raamwerk met vier M16 bouten eraan gelast waar ik dan straks het frame aan kan bouten.
Komt denk overal nog een mooi laagje egaline overheen om m helemaal strak af te werken.


https://postimage.org/

Dit word de koker waar de cilinder mee in de grond komt. Onderin is een plaat gelast met 2 U'tjes . Hier valt de as van de cilindervoet dan weer in. Bovenaan de koker word dit dan aan het frame gelast wat met de 4 bouten vast komt.
Rondom stort ik alsnog wat beton om het grondwater bij het staal weg te houden.

https://postimage.org/

Bovenop de cilinder ga ik dan een flens maken met 4 bouten waar ik dan het tafelblad op kan bouten. Voordeel hiervan is dat de cilinder los te verstellen is, 100% recht naar boven en dat het blad dan zelf nog eens 100% in t midden gecentreerd kan worden om er zo voor te zorgen dat hij in beide richtingen in de zitting zal passen
 
Lekker bezig pik, mijn moeder was al boos als ik wat verf in de oven liet uitharden of als ze niet goed meer bij het voer voor de hond kon komen :+
 
Laatst bewerkt:
Je wilt ook niet weten hoelang ik voet bij stuk heb moeten houden dat ik dit wilde maken. :p
Maar dit zijn gewoon al toekomst voorbereidingen. Neem gewoon later dit huis over ;)
 
Laatst bewerkt:
Hoe wilde je dat draaien kunnen blokkeren? Cilinders draaien vrij makkelijk. Zelfs de grote jongens aan boord, metertje of 8, 23 ton zwaar, draaien we met de hand om het oog voorgaats te krijgen.
Het lijkt mij bij een brug zwaar onhandig en ik zie het nut eerlijk gezegd niet zo. Er omheen lopen is toch niet zo heel ver?
 
Dmv een kraag met een teflon binnenring die ik eromheen kan klemmen is het idee. Maak ik me niet zo druk over.

Een van de voordelen die ik eraan voor mij is tijdens te lassen aan een motor, ik kan dan overal bij. Niet dat mn torch pakket net te kort is. En dat ik mn motor dan steeds vooruit de schuur in kan rijden.
 
Ik was laatst bij iemand met zo'n brug, die maakte er gebruik van. Op de brug lag een BMW K75 blok, op werkhoogte. Als het blok klaar was zou hij de brug een kwart slag draaien, op de grond leggen en dan het brugframe er overheen rollen.
 
gaaf hoor, lekker hobbyen!
Altijd mooi klussen in de garage, brengt veel plezier later.
 
De koker is de grond in hoor. Was best te doen. Met de palenboor ging 't uitermate makkelijk. Grondwater was stuk gedaald. Maakte 't ook makkelijker.

De koker is in 't gat verzonken en rondom nog wat beton gestort.
Als het beton rondom hard is gaat er egaline overheen en dan daarna las ik de koker vast aan het framewerk.

https://postimage.org/

Dus als de cilinder erin staat kan daar de kraag voor gemaakt worden. Die zal echt met flink wat schoren vast komen.


De pomp is ook binnen. Alleen nog ff een passend tankje voor maken.
https://postimage.org/
 
Stukje bij beetje vorderen we toch met het project. Vrijwel alleen in t weekend echt tijd om er goed aan te werken. Verder beetje met school aan het afronden om dan straks weer eindelijk te kunnen varen.

Vd week toch even de cilinder er in zaten zakken. Gaf wel ff een heerlijk gevoel toen die kaarsrecht in zn voetsteun stond.

Net nog even een laagje egaline gestort om de onderlaag mooi strak te krijgen.
https://postimage.org/

Dit weekend is het idee om de steunen voor aan de bovenzijde van de cilinder te maken. Dit zal ultra hufter proof gemaakt worden want dat zal vrijwel alle kantel krachten op moeten vangen. Verder nog de pomp bevestiging maken + olie tankje.
Al met al toch een flink project, maar als die klaar is ben ik als een kind zo blij.
 
Voor welke spanning is die oliepomp uitgevoerd?

Op de school waar ik vrijwilliger ben hebben ze van de leverancier een complete container spreidarm cadeau gekregen met een 24 V pomp.

Home - Stinis Lifting Equipment

Aanloopstroom volbelast in de buurt van de 200 A. Zover zal het wel nooit komen maar toch. Opgelost door twee tractie-accu's in serie te zetten en bij niet gebruik worden deze weer opgeladen.
 
Deze is volledig 230V gestuurd. Motor en stuurblok.

Ik had ook eerst een 24VDC motor van een vriend gekregen. Maar om dat met accu's te gaan werken vond ik t toch net niet.
Zeker ivm dat ik straks steeds voor paar weken weg ben. Ik dan gewoon geen omkijken heb.
 
Terug
Bovenaan Onderaan