Het Suzuki Tweetakt Topic Deel 5

Voor mijn GT550 heb ik carburateur revisie pakkingsets etc aangeschaft. Nu de gasfabrieken eraf zijn valt het mij op dat de verbinding van de individuele gasschuiven niet op 1 lijn zitten. Bijvoorbeeld de eerste zit onder een stijlere hoek (hoger) dan de middelste en de laatste ook weer anders. Is dit van invloed? Het is makkelijk te stellen maar soms is iets verstellen wat goed werkte niet altijd beter........

full
 
Maakt toch niets uit,belangrijk is dat ze synchroon staan en volledig open kunnen.
Wat ik wel zie is dat je de 3 hoesjes mist tussen het mechanisme wat de carbs bediend en de carbs,nr 44 op de tekening.Die zijn toch wel belangrijk,ze zorgen dat er geen vuil in het gashuis komt,en zorgen er voor dat er geen valse lucht aangezogen kan worden.

suzuki-gt550-1973-1974-1975-1976-1977-k-l-m-a-b-usa-e03-carburetor-gt55ol_bigsuusa81665_2e26.gif
 
Laatst bewerkt:
Iemand nog interesse in 6 nieuwe iridium bougies voor oa een RG500 en 250?
6x ngk br9eix iridium.50,- inclusief verzendkosten.
Zijn verkocht *O*
 
Laatst bewerkt:
Thanks, die hoesjes is trouwens ook een goeie, ga ik naar opzoek! En gevonden a 19,50 de stuk :( ........ meteen ook maar de inlaat rubbers bij besteld totaal 108 euro..... ach een hobby mag geld kosten, toch?
 
Tijdens het weekend van de GT-club bleek dat mijn GT500 niet wilde starten als de motor warm was :( . Uiteraard waren er veel specialisten aanwezig :} , en ik kreeg de tip om de weerstand van de ontstekingsspoel eens te controleren.

Afgelopen weekend de klus opgepakt en de weerstand bleek veel te laag te zijn |( . Na controle van de ontsteking op mijn andere GT500, die nu als donorfiets dient, bleek dat deze wel in orde was :Y , en ik heb dus de complete ontsteking overgezet naar de "nieuwe" fiets.

Probleem is nu opgelost, dus weer probleemloos verder :] :]
 
Ja dat is het nadeel van klassiekers,vaak heel oude bedrading en elektronica,meestal ben je dan wel een keer aan de beurt,ik heb het ook meegemaakt met mij oldtimer auto's en motoren. -O- ;) ,het houd je van de straat af :Y
 
Laatst bewerkt:
Dat is wel zeker :Y Maar zolang je niet te veel hoeft te sleutelen) toch ook een deel van de charme.

De schroeven waarmee de ontstekingsplaat vastzat waren niet van plan om mee te werken :N maar met enige overredingskracht (koppen weggeboord O-) ) heb ik uiteindelijk gewonnen _O-
 
mooi man hopelijk nu probleemloos verder!!!!
nog even paar keer goed gassen om te zien of het roken minder wordt. Ik meen me te herinneren dat hij aan een kant iets te veel rookte. Maar wellicht heb je de pomp iets te rijk staan.
 
Nieuwe inlaatrubbers besteld en ontvangen echter zijn ze niet gelijk aan welke erop zitten. Nu weet ik niet wat nu de juiste zijn, iemand een idee?

full


full


full


Ze zijn korter, doorlaat opening iets nauwer er zitten 2 piefjes aan 1 kant, ze passen voor de rest wel.
 
Belletje met CMSNL en wat blijkt, dit zijn toch de goede omdat er tussen carb en luchtfilterhuis helemaal geen rubber zit.......
 
Er zit altijd een rubber tussen de carbs en het luchtfilterhuis,maar niet deze dit zijn inlaat rubbers die tussen de carbs en de cilinders zitten,dus tot zover klopt het.
De juiste rubbers voor jou model moeten onderdeelnummer 13111-34100 hebben.
$_1.JPG

Die ze hebben geleverd zijn dus niet de juiste,maar het kan zijn dat de originele
niet meer leverbaar is en dat het een vervanger is.Maar ze lijken verdacht veel op een later
model 4takt inlaatrubber.De oude die er bij jou op zaten,zijn dus de juiste.
 
Laatst bewerkt:
Dank, deze hebben nummer 13111 33100! Zijn dus inderdaad niet dezelfde. Maar weer even bellen, alleen kan dat pas maandag weer......
 
Gisteren de missende rubbertjes geplaats op de gasschuif uhhh stang ding. Echter daarvoor moest deze wel los gemaakt worden van de arm/hefboom die met de centrale stang verbonden is. Daarvoor bout los gedraaid en meteen brak de behuizing waarmee deze om de stang is verbonden, tsja 40 jaar oud he.... arrrgghhhh. Gelukkig staat er niet echt veel kracht op, hoeft enkel de gas schuif omhoog/omlaag te brengen, het werkt ook met breuk.

Ik neem aan dat dit niet te repareren is dus mocht iemand er 1 'spare' hebben liggen houd ik mij aanbevolen!

full


[verder kijken modus] deze zijn bij CMSNL gewoon te bestellen :$ [\verder kijken modus]
 
Laatst bewerkt:
Ter lering en vermaak, onderdeel 13111-33100 is bedoelt voor een GT550K, onderdeel 13111-34100 is bedoelt voor een GT550L.
 
Even opinie peilen hier, ik wil mn gt750L van een nieuw laagje verf voorzien.

Ik zit even te dubben over de orginaliteit vd bestickering en kleur.

Dr zit nu een A tank op waarvan ik de zwarte kleur erg mooi vind, ik wil de tank ook weer zwart spuiten.
Echter de L tank die ik wil spuiten is nooit origineel in zwart geleverd.
Een M is wel in zwart geleverd en ik vind die bestickering ook mooier.

Wat zouden jullie doen? Vooral mn eigen smaak volgen of het toch enigsinds origineel houden qua bestickering maar niet qua kleur?
 
Terug
Bovenaan Onderaan