Accu, startrelais, startmotor of iets anders het probleem?

Downatello

Rookie
14 sep 2014
6
0
Amsterdam
Hey specialisten! :}
Vandaag wilde ik na een lange tijd weer eens lekker op mijn Suzuki SV650 stappen, maar helaas dacht mn motor daar anders over. Nadat ik mijn accu van de lader haalde, met 12,4V (Oxford Oximiser 900) en deze in mijn motor gezet had, wilde hij niet starten. Na het indrukken van mijn startknop hoorde ik een zoemende geluid bij mijn startrelais onder de buddyseat vandaan komen.

Na wat rondgekeken te hebben op het forum en andere sites ben ik wat dingetjes gaan proberen. Ik heb alle aansluitingen nagekeken en dit bleek allemaal in orde. Verder heb ik ook de 2 punten waar kabels aan verbonden zitten bij mijn relais met elkaar verbonden dmv een sleutel. Met wat vonkjes hoorde ik mijn startmotor heel zachtjes bewegen. Hij leek niet vast te zitten, maar kwam ook niet denderend in beweging.

Nou heb ik al eerder problemen gehad met mijn accu. Eerder heb ik deze, een maandje of 2 geleden, 's avonds opgeladen en in mijn motor geplaatst (toen startte hij gewoon) waarna ik de volgende ochtend terug kwam bij een lege accu.

Kan ik uit deze 2 momenten concluderen dat mijn accu gewoonweg overleden is, of zijn er nog andere testen die ik uit kan voeren om hierachter te komen? Ik beschik alleen helaas niet over heel veel apparatuur om bijvoorbeeld metingen te kunnen verrichten.
Alvast bedankt!

Downa
 
Als je de accu van de oplader haalt en hij geeft maar 12,4 volt aan dat is de accu overleden.
Na belasting zal hij direct inzakken naar 11 volt of minder en dat is echt te weinig.
Direct na het afkoppelen van de oplader zal hij ruim 13 volt aan moeten geven.
Na een poos rust 12,7 volt of minimaal 12,5 dan is hij nog goed.
Nieuwe Varta kopen.
 
Laatst bewerkt:
Dat zoemend geluid is waarschijnlijk je benzinepomp, sommige motoren laten de benzinepomp pas lopen als je start/motor loopt, die zijn beveiligd dmv een signaal van de ontsteking....voor de rest zie boven
 
Terug
Bovenaan Onderaan