Cruiser Forum?

Jeronimo

Die hard MF'er
30 mei 2002
449
4
Stein (L)
Heya,
Wat ik me afvraag: is er nog (buiten dit geweldige gedeelte) een ander forum (of gedeelte daarvan) dat zich specialiseert in Custom/Chopper/Cruiser-types?
Greetz, J.
 
Tsjah, de precieze verschillen in materie tussen hetgeen een cruiser (meer rechtopzit en recht, laag stuur en korte voorvork) en hetgeen een chopper (meer achteroverzit en hoger stuur met langere voorvork) zijn mij tot aan de puntjes bekend, maar het komt erop neer dat men dit in de volksmond al snel over eenzelfde kam scheren: "CUSTOM".
Zelf ben ik "in de markt" voor een Cruiser, en meer specifiek in een Kawasaki Vulcan VN800 Classic. Nou zou ik me graag eens wat meer willen verdiepen in deze materie en dan voornamelijk ook de concurrentie (Yamaha Dragster XVS650 Classic, Honda Shadow VT700C2 ACE, e.d.).
Natuurlijk wordt er dan van alle kanten "UTFS!" geroepen, en dat heb ik dan bij voorbaar ook gedaan, maar als onderzoeker in spé weet ik dat je onderzoeksgroep de populatie beter vertegenwoordigt als je ook elders kijkjes neemt.
Vandaar mijn vraag...
 
Ik zou zeggen UTFG
Use the fucking Google })
Er zijn vele sites die specifiek over 1 merk gaan, echter weinig die zo breed zijn als dit forum.
Een (slecht) alternatief is www.bikenet.nl
 
OK Bral, nog idd een toevoeging aan de lijst verschilletjes.
@Ed -> Google geeft idd veel specifieke fora van allerhande modellen.
Ik zoek dus eigenlijk een forum dat minder breed (puur Custom-gericht) is als hier en breder (niet-merkgebonden) als de voornoemde Google-zoekresultaten.
(misschien kan ik toch beter gewoon hier blijven hangen...) :+
 
maar als onderzoeker in spé weet ik dat je onderzoeksgroep de populatie beter vertegenwoordigt als je ook elders kijkjes neemt.

Nou, maak je naam waar en ga zoeken en kom dan terug met je bevindingen. Hebben wij er ook nog wat aan, alhoewel ik dat laatste betwijfel ;)
 
leer eerst maar eens wat een chopper is en wat een cruiser/custom is,kom dan weer eens terug met je vraag
want je na je antwoord op mijn vraag neem ik je dus allang niet serieus meer.
en nee ik ga je niet uitleggen wat dan wel een chopper dan wel is,als je werkelijk geintreseerd bent :steek je neus eens in de boeken of kijk eens op serieuze chopperpage's op het net
www.dbbp.com
www.chopperdaves.com
www.weet de site van dman zo niet uit m'n hoofd.nl/com.
 
leer eerst maar eens wat een chopper is en wat een cruiser/custom is,kom dan weer eens terug met je vraag
want je na je antwoord op mijn vraag neem ik je dus allang niet serieus meer.
en nee ik ga je niet uitleggen wat dan wel een chopper dan wel is,als je werkelijk geintreseerd bent :steek je neus eens in de boeken of kijk eens op serieuze chopperpage's op het net
www.dbbp.com
www.chopperdaves.com
www.weet de site van dman zo niet uit m'n hoofd.nl/com.
Je hakt er wel gelijk in..Volgens mij zien we hem hier nooit meer terug.Mischien een verlies voor ons allen .
 
zou je denken?
alf even serieus he ik wil best iemand op weg helpen in chopperland
maar yuppyweekendnepbikers die zelf totaal NIET weten waar ze over praten en er vervolgens zelf nix voor doen(lees zelfs niet de moeite doen om zelf eens op onderzoek uit te gaan)en vervolgens de plank volledig mis slaan. nou sorry hoor maar is dat niet juist het volk waar wij hardcore chopperpiloten onze middelvinger naar opsteken?
 
zou je denken?
alf even serieus he ik wil best iemand op weg helpen in chopperland
maar yuppyweekendnepbikers die zelf totaal NIET weten waar ze over praten en er vervolgens zelf nix voor doen(lees zelfs niet de moeite doen om zelf eens op onderzoek uit te gaan)en vervolgens de plank volledig mis slaan.
:^
 
Hey HSCH,
Ik vind het jammer dat je zo 'stoer' meent te moeten reageren. Volgens mij zit niet ik, maar jij, aldus hier verkeerd. Dit is nog altijd een FORUM en geen clubje voor slechts die-hards.
Of ik een yup ben, ik denk het niet, ben nog steeds student, samenwonend en de eindjes aan elkaar knopend. Of ik een weekend-biker ben, misschien wel, maar ik heb na anderhalf jaar rijbewijs, de financiele middelen in acht nemend, nog steeds geen bike. Dus voorlopig ben ik nog helemaal geen biker, maar wel een wannabe. Zit er zelfs aan te denken om in de toekomst, wanneer ik misschien wel een yup wordt, woonwerkverkeer te doen met een motor. Ik heb daarvoor zelfs al gekeken voor een BMW F650GS en hiernaast in het betreffende kamertje vragen gesteld. Werd daar wel gelijk en correct geholpen door iedereen.
Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en kom ik toch steeds weer terug op het "Cruiser"-type. Daarom stelde ik bovenstaande vraag in dit kamertje, nog altijd "Choppers" geheten. Vragen over "Cruisers" in "Algemene Motor-praat" worden immers altijd hiernaartoe verwezen, heb ik uit "onderzoek" (UTFS) mogen ervaren. Dus vergeef mij het volgens jou oneigenlijke gebruik van het heilige woord Chopper.
Als je nou een "echte Biker", zoals je pretendeert te zijn, was, zou je me graag op weg helpen. Nu retourneer ik die middelvinger linea recta terug.
Greetz, Jeronimo.
 
ah dussssss
nee okay nou begrijpen we elkaar
je kwam hier dus via algemene motorpraat terecht dat zegt genoeg
je opmerking over de verschillende zithoudingen mbt tot choppers cruisers en custom's sloeg nameliik helemaal de plank mis.
en daarom dacht ik weer met de zoveelste fakeweekendbiker te doen te hebben.
ik hoop dat je genoten hebt van de site's en dat je nu de definitie chopper en custom wel snapt.
NB:er rijden naar mijn mening te veel sukkels rond op mtoren die zei chopper noemen terwijl deze motoren in geen enkel opzicht en op wat voor wijze dan ook op een chopper lijken
dat zelfde geld voor zgn custom/cruiser rijders.
vandaar mijn felle reactie.
 
nog effe wat anders volg je hart en vergeet die beemer
begin eens met een low budget project.ik weet neit hoe handig je bent maar
ik denk dat je met weinig "middelen" een bike op de weg hebt die je wel
echt mooi vind zie ook het grote help brallie aan een h-d topic
 
Heeft Brallie inmiddels zijn hd?Lang niet hier geweest.Tractor en maaidek kopen geweest.
 
ja inderdaa die ja.
mischien is de hellawaits wat voor onze vriend jeronimo
hebbie nou al chippie's en bier gehaald ik niet
wel dorrito's+saus en beerenburg cola
 
@HSCH -> Now we're talking! 8-)
Wat betreft die links; leuke hobby: het ontwerpen van CAD-bikes. Staat heel mooi spul bij!
Wat betreft ik mooi vind; ik heb op DC World Biker Buildoff gevolgd en mijn favoriet was het engelse team...
Ik ga binnenkort maar eens daadwerkelijk wat zaken aandoen en de spaarcentjes tellen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan