BMW R1100RS/R1150RS/R1200ST en R1200RS ervaringen deel 5

Zondag 2 april toch Thijs.

Ijs en weder dienende ben ik ( lees zijn wij) erbij. Het is immers in mijn achtertuin.
Ik heb nog niet gereden en ben nog herstellende.
De afgelopen maanden wat lopen tobben met mijn gezondheid. Ik had o.a. veel last van vermoeidheid. Bleek dat ik Pfeiffer in mijn bloed heb. Maar wees niet bang, ik kan weer zoenen. Het is niet besmettelijk })

Blij dat ik je weer mag zoenen!

Uhhhh :$

ik bedoel dat jij weer mag zoenen.... :+

Sterkte met het verdere en hopelijk snelle herstel!
 
Heb Patrick en buurman ingeseind. Nog ff voor de volledigheid, ik kom jullie na de lunch tegemoet rijden vanaf afslag Vianen / A2. Helaas ben ik tot 13:45 van de baas en zit ik tot die tijd op Schiphol. Karin haakt aan bij mooi weer, ik denk dat ze dan richting Den Dolder rijd om aan te haken, ze heeft nog even geen navigatie . . . Of die Navigator VI units zijn voor die tijd beschikbaar...
 
Mijn vader (Perrie :) ) neemt het in overweging. Hij vindt het een hele toer vanuit Limburg dus denkt er nog over. Houd jullie op de hoogte!

Jeroen
 
Als we het laatste deel van de route hebben gereden volgt er weer een update en kunnen we misschien ook al beter in de 'kristallen KNMI bol' kijken en inschatten of het wel of niet doorgaat....

.....Het voorrijden heeft toch twee correcties opgeleverd die nu leiden tot een iets andere route, een andere startlocatie en een andere lunchplek; 'de Loet' bleek toch wat simpel, we denken dat er verderop een leuker tentje is. Daardoor schuift de lunch wel een half uurtje op van ca. 12:45 naar 13:15 maar dat lijkt ons geen probleem. Ik moet ze nog bellen of ze ons 'kunnen hebben' op het terras rond 13:15 dus ik zeg: geen emblemen en badges op de jassen 2 april jongens.... Startpunt wordt daardoor waarschijnlijk AC/Starbucks de Meern.....

Een Update dus: vandaag het laatste stukje van de route voorgereden, vanaf Vianen, maar eerst koffie gedronken in de Meern. Prima plek om de fietsen te parkeren, pal voor de deur(en) van Starbucks (links) en Burger King (rechts). Er is ook nog een AC (links voorbij Starbucks), dus voor elk wat wils dunkt mij. Tanken kan aan de noordzijde van de A12, dus voor het startpunt even een paar honderd meter de Meern inrijden, daar is een BP, (dus ook 98RON aanwezig) zie kaartje hieronder.
Verder op de route vanaf Vianen geen bijzonderheden, behalve een wisselend landschap en een kleine omleiding die goed staat aangegeven, wellicht is 'ie over drie weken alweer weg....
Jammer dat 2 april de bloesem waarschijnlijk nog niet in de boomgaarden te zien zal zijn..... bij het eindpunt is op het parkeerterrein een motorparkeerplaats, dus we zijn welkom ;). Ik maak de route nu definitief en zal die mailen aan degenen die hem graag ontvangen (dan graag even je emailadres in een PB) Nu alleen nog hopen dat het weer geen roet in het eten gooit.
Resumé:
Verzamelen: 10:30 bij AC/Starbucks/Burger King de Meern
Vertrek: 11:00
Lunch: 13:15
Einde rit: 16:45 in Nieuwegein

6-3-2017 21:06 geactualiseerd deelnemerslijstje (uiteraard alles onder voorbehoud en afhankelijk van het weer)
Roelof (en Janny?) - far - R1200RS
Peter - PPvandeP - R1100RS
Rob - Bolrob - R1200ST
Jan (en Marian?) - janc'borg - R1200RT-DOHC
Jeroen (en Maatje en Perrie?)- JC600 - R1150RS
Michel - MichaelBike - R1200RS
Ab (en Rina?) - abhteh - R1200RT
Jeroen - Jeroen1969 - R1200RS (haakt aan vanaf ca. 14:30)
Karin - (geen) - R1200ST
Erreske - Erreske - R1150GSA
Rob - BoxerTall - R1200GSA
Petra - BoxerDame - F700GS
Gerwin en Hennie - GLK - R1200RS
Noortje -(geen) - R1200ST
Thijs - Thijs67 - R1200ST

4x R1200RS; 4x R1200ST, 1x R1150RS en 1x R1100RS.... en dan nog wat (boxer)spul met een afwijkende carrosserie.. ;)
 
Laatst bewerkt:
Kaartje startpunt....
full
 
Dames en Heren, ik meld me aan als nieuwe R1200ST rijder...'k weet het, voor velen niet moeders mooiste...ik ben dat ook niet. Rij al wat langer en heb nog ander speelgoed in de garage staan. Heb wat jaren met een k1100lt woonwerk gedaan maar na ander werk voor een appel en een ei weggedaan...DOM!. Nu voor een prikkie (denk ik) deze machine voor alweer woonwerk....ben te zuinig met mijn andere fietsen. Nummerplaat zit erop (= Belgie he) maar nog geen meter gereden.
 
Welkom PVC! En op een hele mooie fiets, gefeliciteerd. *O*
Ik neem aan dat je meerijd met de RS toer op 2 april })

Kijk toch wat een plaatje....die ST....
full
 
Welkom PVC!

Ik heb ook zin in het ritje! Vandaag de motor weggebracht voor de 140.000 km-beurt. Op de heenweg raakt het binnenwerk van de demper los. Klinkt erg sportief (vooral op vollasr) maar vind het toch minder voor de buren. Ik zag dit al even aankomen helaas....dat buiten overnachten is toch best schadelijk. Meteen nieuwe gebruikte demper besteld (helaas niet zo fraai) en die komt eronder.

Groet,
Jeroen
 
Tuurlijk, jullie email adres heb ik tenslotte al.... email is onderweg....of is er eigenlijk al....
 
Laatst bewerkt:
Leuk dat er toch een St forum is, ik heb onlangs een St gekocht en mijn 1150GS ingeruild, met gemengde gevoelens daar de GS mij toch 180K zonder problemen (op een gebroken kabeltje van het contactslot na, bij 170K)heeft rond getoerd. hopelijk dat mijn St dat evenaard.
Ik ben Peter , redelijk op leeftijd '( en heb daardoor ook al diverse motoren gehad, waarbij toch mijn voorkeur naar BMW gaat. Hopelijk vinden jullie het niet vervelend als ik meekijk en eventueel mee reageer :) Gr Peter nickname magnaatje
full
 
Welkom Peter!
En leuk dat er nóg een ST zich op dit draadje meldt. Toch de mooiste sportieve/toer fiets van BMW van het vorige decennium! :P De fiets zal je net zoveel plezier geven als de GS denk ik. :]
 
Leuk dat er toch een St forum is, ik heb onlangs een St gekocht en mijn 1150GS ingeruild, met gemengde gevoelens daar de GS mij toch 180K zonder problemen (op een gebroken kabeltje van het contactslot na, bij 170K)heeft rond getoerd. hopelijk dat mijn St dat evenaard.
Ik ben Peter , redelijk op leeftijd '( en heb daardoor ook al diverse motoren gehad, waarbij toch mijn voorkeur naar BMW gaat. Hopelijk vinden jullie het niet vervelend als ik meekijk en eventueel mee reageer :) Gr Peter nickname magnaatje[afbeelding]

Vervelend dat je meekijkt??? Natuurlijk niet!!! En tik vooral lekker mee hier!! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!!

Welkom Peter!!

Die ST is een zwaar ondergewaarde fiets. Mijn vrouw heeft er 1 en tot ik voor mezelf een R1200RS had geregeld heb ik haar fiets met heel veel plezier en grote regelmaat "geleend" waarvan 1 keer ongevraagd en slecht getimed, precies op de dag dat ze er mee naar het werk had gewild...stond ie dus niet in de garage. Tussen dat "event" en de komst van de RS zat niet gek veel tijd... apart of niet dan _O-
 
Laatst bewerkt:
Welkom Peter, en ik ben het helemaal met die laatste opmerking van Jeroen (ook 2 x) eens. Petrus - (hoek) steen, rots (in de branding) (en sommige zijn nog niet te tillen ook) _O- _O- .
 
_O- _O- , Straks moet je Peter en/of Jeroen heten om op een RS en/of ST te mogen rijden en/of bij dit draadje aan te sluiten. Gelukkig berust dit allemaal op louter toeval. Welkom, naamgenoot!

Ik ben afgelopen week met de hevige regen op pad geweest. De nieuwe MPR4 is echt super. Het viel me woensdag op dat de A4 eigenlijk niet zo goed aangelegde weg is. Er waren duidelijk stroompjes waar te nemen die dwars op rijrichting liepen :? . Op sommige plaatsen was het twee centimeter diep. De MPR4 snijdt er doorheen. Achterop licht nu nog een BT30, en die bevalt prima zo...

Ik kwam er ook achter dat ik een TomTom nodig heb. Dus ik ben aan het oriënteren geweest op een navigatie. Ik vind het lastig om daar de juiste keuze in te maken. Ik neig erg naar de TomTom, omdat daar een aantal functies opzitten; zoals "kronkelwegen zoeken"; die ik graag wil hebben :].

En doordat de winter nu echt weg is, merk ik dat de motor ook weer stiller is geworden. Veel van de tikjes die in de koude er waren zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik ga nog een paar kleine verbeterinkjes aan brengen en dan is het helemaal mijn motor... :9
 
@PPvdP, die kronkelwegfuncties zit ook op de nieuwe garmins.TomTom ken ik niet zelf maar daarover hoor ik ook zeer goede berichten. De sofware (basecamp) van Garmin vind ik zelf wel erg fijn werken voor routeplannen.
 
@Thijs, Van MrGPS heb ik begrepen dat je straks met de software van garmin (basecamp) routes kan maken die je kan inladen in de TomTom en vise versa. Van een aantal gebruikers begreep ik dat de "kronkelroutes" van Garmin niet zo goed zijn als die van TomTom.

Daarnaast ben ik ergens ook gevoelig voor Nederlands product...
 
@Thijs, Van MrGPS heb ik begrepen dat je straks met de software van garmin (basecamp) routes kan maken die je kan inladen in de TomTom en vise versa. Van een aantal gebruikers begreep ik dat de "kronkelroutes" van Garmin niet zo goed zijn als die van TomTom.

Daarnaast ben ik ergens ook gevoelig voor Nederlands product...

Peter,

Zie link naar Mr. GPS die je ook al gevonden hebt: Motornavigatie

In testen komt TomTom er qua prijs/prestatie en gebruiksgemak er meestal het beste vanaf.

Verder worden tegenwoordig de routes in zowel TomTom als Garmin file format aangeboden.

Ik wacht overigens nog op mijn BMW Navigator VI (=Garmin) en heb dus niet voor TT gekozen, maar dat komt ook omdat BMW met Garmin samenwerkt en de motor is voorbereid op de Navigator.

Roelof.
 
Terug
Bovenaan Onderaan