Alles over Motorbanden vraag je hier [Deeltje 5]

Status
Niet open voor verdere reacties.

MRT187

MF veteraan
13 mrt 2007
26.883
9
Achtmaal
Alles over Motorbanden vraag je hier Deeltje 5

(bandentests staan onderaan de OP



Wat vooraf ging:
Het grote bandentopic (voor allerlei vragen omtrent banden)
HET grote alwetende bandentopic DEEL2 (alles vind je hier)
Alles over motorhanden | deel 3 (alles vind je hier)
Alles over Motorbanden vraag je hier 4




Hier in dit topic lezen ook de meer experts mee, ze proberen je een goed advies te geven vanuit hun beroep als bandenleverancier, of betere motorzaak, dit doen ze geheel belangeloos. er is dus geen verplichting of intentie je te verplichten bij één van deze bedrijven te kopen.

Na een succesvolle centralisatie van letterlijk honderden (relatief vergelijkbare) bandentopics naar 1 topic, nu zo'n 7.500 berichten geleden, gaan we deze trend vooral volhouden. Dit is het centrale bandentopic, waar je ongeveer alle vragen over banden kunt stellen, en er een zinnig antwoord op kunt verwachten van een aantal mensen met inhoudelijke kennis, in plaats van overspoeld te worden door relazen over persoonlijke ervaringen van mensen wiens wensen totaal niet vergelijkbaar zijn met de jouwe... Voor de duidelijkheid; ieder's wensen zijn verschillend en moeten worden meegenomen. Dit is de plek waar je het goede advies krijgt, de motivatie om alle losse topics van een rijk aan inhoud gevuld antwoord te voorzien is lang geleden overleden, waardoor daar nooit meer een volledig verhaal komt te staan. Bij deze dus ook het verzoek te zorgen dat losse topics zo snel mogelijk naar deze worden verwezen.


De FAQ is gestart in deel 2; en dat is wel een goede gewoonte. Lees die eerst eens door:


DO'S
  • Bandenspanning controleren. Houd de adviesspanning van de bandenfabrikant of het montagebedrijf aan, de spanning zoals opgegeven door de motorfabrikant hoeft niets te maken het hebben met je huidige rubber.
  • Wanneer je een combinatie van modellen binnen een merk wil gebruiken, kies dan altijd de zachtste band (meeste grip) vóór.
  • Nieuwe banden moet je inrijden. De één zal zeggen dat dit 500 kilometer kost, de ander dat het met 50 kilometer gedaan is. De waarheid ligt zoals altijd in het midden, afhankelijk van rijstijl en type band. Hoe dan ook; houd er rekening mee dat het siliconenlaagje dat voor de productie nodig is uit de band moet zweten en dit kan alleen door de band warm te rijden, dus schuurpapier helpt geen biet! Nieuwe Continental banden worden anders geproduceerd, waardoor je in theorie gelijk van leer kunt trekken. Gevaarlijk advies though, bouw het gewoon altijd rustig op, je moet toch ook aan je nieuwe banden wennen.
  • Je bandenspanning fluctueert amper met het weer. Voor elke rit controleren is onzin, maar wanneer je ook maar een klein beetje vermoed dat er iets mis kan zijn, controleer het... Doe dit in ieder geval een keer per maand. Wat deze spanning moet zijn wisselt per motor en en type band. Het meten doe je met koude banden, dus zorg dat je een eigen meter regelt, digitale meters zijn nagenoeg allemaal ruimschoots nauwkeurig genoeg.

DON'TS
  • Bandenzwart en dergelijk spul dat je band mooi laat glimmen is voor AUTO'S!! Wanneer je dit op een motor gebruikt breng je de band effectief weer terug in nieuwstaat, en moet je hem weer opnieuw inrijden. Het laagje is nog gladder dan de siliconen die er af fabriek op zitten. Gevaarlijk!!
  • Nieuwe banden kun je niet met schuurpapier of reinigingsmiddelen 'inrijden'!! Dit moet je doen door de band warm te rijden, het glibberige spul moet er letterlijk uit zweten... En dat kan alleen door te rijden. Rustig opbouwend te rijden.
  • Monteer nooit zomaar 2 verschillende merken banden!! Er zijn combinaties die wel werken, maar even zo veel die niet werken. De reden voor dit advies is dat we gewoon niet kunnen voorspellen hoe een combinatie onder jouw motor werkt. Het kan prima sturen, maar misschien ook niet... Als jij de gok wil nemen is dat aan jou, maar het komt niet van ons.
  • Meet je bandenspanning niet met warme banden! Lucht zet, net als elk gas, uit wanneer het verwarmd wordt. Een warme band is een oven waardoor de druk toeneemt. Dit hoort zo, en de basisdruk is opgegeven voor een koude band. Wanneer je een warme band op druk zet en deze koelt af, zal de druk veel lager uitvallen. Geen halszaak, maar het stuurt gek.


Hier stond voorheen ook een lijstje met combinaties van banden die wel kunnen werken... Die zet ik hier niet meer neer. Nogmaals, er zijn combinaties die (soms zelfs goed) werken maar ik raad het gewoon af, het blijft een gok. Als de ene band half op is en de ander versleten en je wil overstappen, cut your losses en wissel beiden. Of koop die band nog een keer en wacht tot de complete set versleten is. Overstappen met 1 half versleten band van het ene merk en een goede band van een tweede merk geeft je niet de verbetering die je wilde, hoe graag je dat ook wil geloven. Geen 'aha-erlebnis'. Banden zijn bedoeld om met 'hun maatje' te worden gebruikt. Een Pilot Road 3 achterband hoort bij een Pilot Road 3 voorband. Een Roadsmart voorband hoort bij een Roadsmart achterband. Dan rijden ze gewoon het beste, heel wat knappere koppen dan jij en ik hebben hier hard over nagedacht, probeer het nu niet beter te verzinnen... Soms kun je een combinatie maken tussen een sportband voor en een sport/tourband achter (van hetzelfde merk!!), om kilometrage en grip te combineren, maar denk er hierbij aan dat de sportband in de regen vaak zelfs minder grip biedt, en dan heb je een voorband met minder grip dan de achterband... Dat is wel het minst wenselijke dat je kunt bedenken wat betreft banden.



Bandenspanning
Bandenspanning is afhankelijk van vele omstandigheden en veranderingen daarin kunnen altijd weer andere reacties geven op andere vlakken. Hier twee vrij algemene adviezen, voor specifiekere verwijzingen of persoonlijk advies, stel je vraag in het topic.

Straatgebruik:
Meestal komen de adviezen van de motorfabrikant en die van de bandenfabrikant wel overeen, en die kun je dan vrij 'klakkeloos' overnemen. In de laatste paar jaar heeft de technologie van banden echter niet stilgestaan, en is het gebruikelijk geworden dat banden op 2,5 bar voor, en 2,9 bar achter worden gezet. Dit is hoger dan vroeger, en veel handleidingen van motoren vermelden nog 2,3/2,5 (v/a). Dit geeft een verhoogde slijtage en verbruik, terwijl moderne banden er geen voordeel meer bij hebben. Denk er om: de motorfabrikant heeft alleen het stuk metaal geleverd waarin de band huist, de band bepaald onder welke druk deze het beste werkt. Oók onder oude motoren kun je dus gerust de nieuwe spanning aanhouden! Je zult merken dat de motor lichter stuurt en wellicht zelfs wat zuiniger rijdt. Er zijn wat uitzonderingen zoals Pirelli, die nog steeds met 2,3/2,5 bar werken, maar dit zal je bandenmonteur dan vermelden. Toch maar met een lagere spanning rijden omdat je dat nu eenmaal zo geleerd hebt heeft eigenlijk alleen maar nadelen, in de zin dat het rijgedrag achteruit gaat en je bandenslijtage en benzineverbruik stijgen.

Wanneer je een lang stuk snelweg gaat rijden, is het de moeite de spanning in je band te verhogen met 0,2-0,3 bar. Dit verlaagt het verbruik en vermindert de slijtage, waardoor je niet met 'vierkante banden' aan komt. Wanneer je weer van de snelweg afgaat, de overvloedige druk weer afvoeren naar standaard. Je band komt beter op temperatuur en rijdt comfortabeler bij een lagere druk.

'Investeer' in een eigen spanningsmetertje... bij de ANWB kost een prima ding 10 euro, dat is de moeite niet en het scheelt veel gedoe. Je kunt zelfs je banden met een fietspomp oppompen en vervolgens goed zetten met behulp van je metertje, dit is vaak zelfs accurater dan wanneer je allerlei slecht geijkte luchtpompen van benzinestations gebruikt, die na 20x pompen duurder worden dan dat eigen metertje... En het zeker meer gedoe.


Circuitrijden:
Op het circuit wil je meer grip hebben, wat je bereikt door warmere banden. Banden worden warmer bij lagere druk. Afhankelijk van je banden en motor is op het circuit een spanning van tussen de 2,1 en 2,3 bar voor de voorband, en 2,0 en 2,2 bar voor de achterband gangbaar. Een uitzondering zijn bevoorbeeld Continental banden, die bij straatdruk op een een circuit uitstekend presteren, en zelfs sneller zijn. dit is tot een temperatuur tot 22-23 graden buitentemperatuur. Wordt de temperatuur hoger dan wel bandenspanning iets laten zakken. Warme druk kan tot 3.1-3.2 oplopen zonder nadelig effect.

Een ander geval apart zijn enkele Dunlop banden:

Qualifier H. Geen ntec, wel zachte D 211 gp racer compound.
Gewoon advies bandenspanning aanhouden. Is meestal al lager voor het lichte spul. Ktm smcr 690 2,0 rondom bijvoorbeeld.

Sportsmart. Achterband met ntec. Laagste toegestane druk 1,9 bar
D211 gp racer. Achterband met ntec. Laagste druk 1,2 bar
D211 gp (handmade)ntec 1,2 bar
D212 gp pro en kr 108 ntec 1,1 bar beide handmade

Voorband bij allemaal 2,2 a 1,9 afhankelijk van voorkeur rijder en circuit.

Dit zijn circuit spanningen!

Voor op straat geld het advies zoals op de Dunlop site staat

Wanneer je dit doet, echter, bedenk je dan dat de band een heel stuk vering van je ophanging overneemt, en je zult je ophanging hier dus op af moeten stellen voor optimaal gedrag.

uitleg over bandenspanning en grip

hier een interessant verhaal van een motorrijder met zijn bevindingen m.b.t. vering en wegligging


Overige vragen:



Bandentests
toerbanden 2013
sportbanden 2013
endurobanden 2013
circuittest Conti Sportattack2

Sportbandentest 2014

Banden info van Continental
Link naar diverse info van Conti over banden



Bandenfilmpjes
Conti road Attack EVO2 elbowdown


Bandenspanningsadvies


Wil je weten wat de producent van de band als algemeen advies geeft qua bandenspanning?

Continental
Dunlop
Pirelli
 
Laatst bewerkt:
Sorry hoor Frank, maar zie jou eigenlijk niet als een "onafhankelijke" bandenleverancier/expert.
Krijg al meer t idee dat je aan het terugvallen bent naar je oude beroep van vertegenwoordiger en dan denk ik dat je zelf wel in kunt vullen voor welk merk.
Weet niet of het met persoonlijke voorkeur of met wat meer marge te maken heeft,(boeit me ook eigenlijk niet)maar neutraal zijn jouw meningen al jaren niet meer.
Ik ook heb al meerdere "smeer" verhalen over de sportmart 2 gehoord en dat waren nog niet echt de snelste tijden. Zelfde jongen had met een ander merk band helemaal nergens last van en bandje tekende keurig.

Nu beschuldig je Frank er eigenlijk van dat hij niet eerlijk omgaat met zijn adviezen, alleen omdat je het niet eens bent met een bepaalde opmerking van hem.
Ik ken Frank al weer een tijdje en heb hem nooit anders meegemaakt dan als een eerlijke en reële vent. En, hoe gek dat voor jou ook mag overkomen, ook een eerlijke vent mag een persoonlijke voorkeur hebben. Die heeft hij m.i., net zoals trouwens wel meer motorrijders.
Ik heb, ook hier, nooit meegemaakt dat die voorkeur leidde tot oneerlijke of eenzijdige adviezen. Dan is het enige dat oneerlijk is jouw kritiek.....
 
Deze vraag zullen jullie vast wel 100x vaker gehad, maar mijn achterband is aan vervanging toe, alleen gek genoeg mijn voorband niet. Nu heb ik begrepen dat het niet goed is om alleen je achterband te vervangen (met een ander type) en je voorband erop te laten. Dit ivm de compatibiliteit.

Nu vraag ik me af of het een probleem is als ik mijn achterband vervang door een nieuwe Pilot Power (die er voor dus ook nog omheen zit) en mijn voorband laat zitten.
 
Deze vraag zullen jullie vast wel 100x vaker gehad, maar mijn achterband is aan vervanging toe, alleen gek genoeg mijn voorband niet. Nu heb ik begrepen dat het niet goed is om alleen je achterband te vervangen (met een ander type) en je voorband erop te laten. Dit ivm de compatibiliteit.

Nu vraag ik me af of het een probleem is als ik mijn achterband vervang door een nieuwe Pilot Power (die er voor dus ook nog omheen zit) en mijn voorband laat zitten.
je kan sowieso vervangen als je het merk/model hetzelfde houd.
pas als je een ander merk of model wilt plaatsen moet je even kijken of dat een goed plan is.
jij kan zonder problemen achter een pilot power, 2ct, 3, road2 of 3 plaatsen, misschien zelfs een 4 ook.
 
Sorry hoor Frank, maar zie jou eigenlijk niet als een "onafhankelijke" bandenleverancier/expert.

Krijg al meer t idee dat je aan het terugvallen bent naar je oude beroep van vertegenwoordiger en dan denk ik dat je zelf wel in kunt vullen voor welk merk.
Weet niet of het met persoonlijke voorkeur of met wat meer marge te maken heeft,(boeit me ook eigenlijk niet)maar neutraal zijn jouw meningen al jaren niet meer.

Ik ook heb al meerdere "smeer" verhalen over de sportmart 2 gehoord en dat waren nog niet echt de snelste tijden. Zelfde jongen had met een ander merk band helemaal nergens last van en bandje tekende keurig.
Dat mag je denken, ik denk daar gelukkig anders over. Waarschijnlijk heb jij het over Dunlop, en dat is gewoon een van de 8 merken die ik verkoop (en niet eens de grootste).
Zoals ik al eerder schreef: die Sportsmarts 2 hoeven niet te smeren bij een goede afstelling. Ik heb er zat gezien die met een ZEER hoog tempo van het circuit afkwamen, en die niet aan het smeren waren gegaan.
Bij een verkeerde afstelling gaat VRIJWEL ELKE band smeren..
 
Laatst bewerkt:
Dat mag je denken, ik denk daar gelukkig anders over. Waarschijnlijk heb jij het over Dunlop, en dat is gewoon een van de 8 merken die ik verkoop (en niet eens de grootste).
Zoals ik al eerder schreef: die Sportsmarts 2 hoeven niet te smeren bij een goede afstelling. Ik heb er zat gezien die met een ZEER hoog tempo van het circuit afkwamen, en die niet aan het smeren waren gegaan.
Bij een verkeerde afstelling gaat VRIJWEL ELKE band smeren..

Goed... en dan nu concrete getallen.. want termen als "zeer hoog tempo" zegt dus helemaal niks. Dus met goed afgestelde vering kun je met een sportsmart wat voor rondetijd rijden op Assen volgens jou? En als dat niet lukt dan mogen ze hem terug brengen? (want bij een rondetijd van 3 minuten op assen smeert uiteraard geen enkele band)

Punt dat ik wil maken is dat je hier beweringen doet zonder deze concreet te onderbouwen.

Ik zal dan om te starten wel concreet zijn: Pirelli Corsa Rosso, 4 sessies op assen gereden tussen 1:57 en 2:00. En daarna nog 3000 km hoog tempo op de openbare weg. Motor is een standaard ZX10R van 2011 met goed afgestelde standaard vering met traction controle op stand 1 (minst ingrijpend).
 
Laatst bewerkt:
Goed... en dan nu concrete getallen.. want termen als "zeer hoog tempo" zegt dus helemaal niks. Dus met goed afgestelde vering kun je met een sportsmart wat voor rondetijd rijden op Assen volgens jou? En als dat niet lukt dan mogen ze hem terug brengen? (want bij een rondetijd van 3 minuten op assen smeert uiteraard geen enkele band)

Punt dat ik wil maken is dat je hier beweringen doet zonder deze concreet te onderbouwen.

Ik zal dan om te starten wel concreet zijn: Pirelli Corsa Rosso, 4 sessies op assen gereden tussen 1:57 en 2:00. En daarna nog 3000 km hoog tempo op de openbare weg. Motor is een standaard ZX10R van 2011 met goed afgestelde standaard vering met traction controle op stand 1 (minst ingrijpend).
Waarom vragen aan iemand die je niet "vertrouwt" '(
 
Goed... en dan nu concrete getallen.. want termen als "zeer hoog tempo" zegt dus helemaal niks. Dus met goed afgestelde vering kun je met een sportsmart wat voor rondetijd rijden op Assen volgens jou? En als dat niet lukt dan mogen ze hem terug brengen? (want bij een rondetijd van 3 minuten op assen smeert uiteraard geen enkele band)

Punt dat ik wil maken is dat je hier beweringen doet zonder deze concreet te onderbouwen.

Ik zal dan om te starten wel concreet zijn: Pirelli Corsa Rosso, 4 sessies op assen gereden tussen 1:57 en 2:00. En daarna nog 3000 km hoog tempo op de openbare weg. Motor is een standaard ZX10R van 2011 met goed afgestelde standaard vering met traction controle op stand 1 (minst ingrijpend).

Doe ik mee met de Rosso Corsa. 2.01 op Assen, 2.10 op CPZ en 1.19 op Mettet. Band smeert helemaal nergens.
 
ik doe over assen ongeveer 2.00 uurtjes met roadsmart 2's, maar nagenoeg dezelfde tijd op bridgestone T30's en pilot power 3's.
overwegend 2.5 2.9 voor de spanning.
vering... moet ik wel eens wat aan doen maar voor die rit maakt het niet heel veel uit :)


edit:
geen last van vreemde slijtages
 
Laatst bewerkt:
zelfs Pirelli SC2 smeert op Assen bij een 1:48.... met een baantemperatuur van 45 graden.

Ja, tijdens de clubrace was de baantemperatuur 45 graden,maar de luchttemperatuur bij lange na niet.

Er zijn zoveel factoren die meespelen zodat je het nooit alleen aan een rondetijd kan koppelen... of veerafstelling
 
zelfs Pirelli SC2 smeert op Assen bij een 1:48.... met een baantemperatuur van 45 graden.

Ja, tijdens de clubrace was de baantemperatuur 45 graden,maar de luchttemperatuur bij lange na niet.

Er zijn zoveel factoren die meespelen zodat je het nooit alleen aan een rondetijd kan koppelen... of veerafstelling

Hier heb je dan ook weer een punt. Maar dan snap ik niet dat een banden "specialist" zegt dat bepaalde banden niet smeren. Maar het lijkt me bij een dergelijk vergelijk goed om uit te gaan van normale temperaturen tussen de 10-25 graden buitentemperatuur.
 
Hier heb je dan ook weer een punt. Maar dan snap ik niet dat een banden "specialist" zegt dat bepaalde banden niet smeren. Maar het lijkt me bij een dergelijk vergelijk goed om uit te gaan van normale temperaturen tussen de 10-25 graden buitentemperatuur.

die bandenspecialist gaat uit van een straatsituatie en op straat krijg je een SC2 ook niet aan het smeren.

Wel op het circuit waar je veel meer van je banden vergt dan op straat. ( en velen ook al beginnen met bandenwarmers waardoor je begint met 80 graden ipv 20.
 
die bandenspecialist gaat uit van een straatsituatie en op straat krijg je een SC2 ook niet aan het smeren.

Wel op het circuit waar je veel meer van je banden vergt dan op straat. ( en velen ook al beginnen met bandenwarmers waardoor je begint met 80 graden ipv 20.

:N

Je weet waar ik zit.....
Over de M7-RR kan ik je niet meer vertellen dan dat ik nu 3 sets verkocht heb deze week, en dat men voorals nog tevreden is.
De Sportsmart 2 smeert NIET op het circuit (bij een juiste afstelling). Ik heb meerdere sets gezien die op het circuit gebruikt waren......
 
Hier heb je dan ook weer een punt. Maar dan snap ik niet dat een banden "specialist" zegt dat bepaalde banden niet smeren. Maar het lijkt me bij een dergelijk vergelijk goed om uit te gaan van normale temperaturen tussen de 10-25 graden buitentemperatuur.
Als jij dat gelezen hebt in wat ik schrijf dan is een verdere discussie tamelijk overbodig. Ik heb geschreven dat bepaalde banden onder de juiste voorwaarden (veringinstelling, werktemperatuur etc.) niet hoeven te smeren.
Ik heb Sportsmart 2's gezien die van de testmotoren van Dunlop zelf afkwamen (op hun circuit in Zuid Frankrijk) die optimaal belast werden en niet smeerden.
Ik heb ook gezien hoe ze op een andere motor met dezelfde rijder in eerste instantie wel smeerden, en na afstelling van de vering en rijhoogte dat niet meer deden met ook nog eens betere rondetijden.
In mijn ervaring als banden "specialist" (zoals jij dat noemt) komt het smeren van banden vrijwel altijd door verkeerde afstelling of verkeerd gebruik. Maar wil je er ronderecords mee gaan rijden, dan moet je echt andere banden kiezen.
 
Ik krijg bij de opmerkingen over sportbanden altijd het gevoel van 'te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken'. Zelf gebruik ik maar gewoon een slabbetje.
 
Ik krijg bij de opmerkingen over sportbanden altijd het gevoel van 'te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken'. Zelf gebruik ik maar gewoon een slabbetje.

slabbetjes hebben ook niet heel veel grip in de bocht :P maar inderdaad sport/toerbanden is voor 95% van de meelezers ruim voldoende ( al denken we allemaal dat we veel meer kunnen)

voorbeeld: kijk wat een politieagent op de motor moet kunnen , super snel naar een oproep, achtervolgen van criminelen in wilde achtervolgingen..... en geen tijd om hun bandje op te warmen...... die rijden ook op sport/toerbanden en niet op sport- of racebanden ( denk daar maar eens over na*)


*= is niet specifiek voor 1 persoon bedoeld, dus mocht je je aangevallen voelen.... :j en keep calm en denk er eens over na)
 
slabbetjes hebben ook niet heel veel grip in de bocht :P maar inderdaad sport/toerbanden is voor 95% van de meelezers ruim voldoende ( al denken we allemaal dat we veel meer kunnen)

voorbeeld: kijk wat een politieagent op de motor moet kunnen , super snel naar een oproep, achtervolgen van criminelen in wilde achtervolgingen..... en geen tijd om hun bandje op te warmen...... die rijden ook op sport/toerbanden en niet op sport- of racebanden ( denk daar maar eens over na*)


*= is niet specifiek voor 1 persoon bedoeld, dus mocht je je aangevallen voelen.... :j en keep calm en denk er eens over na)

Is waar.. ik denk dat je als sportieve rijder 'psychologische zekerheid' koopt met de helft aan kilometers, voor op de weg dan. Echte zekerheid is namelijk zo duur en gevaarlijk om steeds te bepalen.
 
Laatst bewerkt:
Allen!

Ook mijn Kawasaki ER-6N is aan nieuwe sloffen toe. Zowel voor als achterband zijn versleten, tijd voor een nieuw stel!
Na wat rondgelezen te hebben dacht ik aan volgende band: pirelli angel gt

Waarom?
Ik rij niet super veel en vooral als het droog is! Mijn tapjes komen niet aan de grond en een kneel down zie je mij al helemaal niet doen. Graag zou ik wel wat beter leren rijden (circuitdoop op zolder zit er volgend jaar wel in) maar het meeste zijn het tochtjes rond de kerktoren en in de belgische ardennen / de eifel. Een sportband lijkt me uit den boze, een sport/tour band lijkt me ideaal.
De angel gt lijkt me ook goed omdat deze niet te snel slijt, ik zou er toch graag wat km's mee doen. Bovendien is deze band betaalbaar (267 inclusief plaatsing).

Wat denken jullie?

PS: Als ik deze online wil bestellen, vind ik nergens een indicatie voor/achterband. Ik neem gewoon 120/70 R17 TL 58W voor en 160/60 R17 TL 69W achter (exact dezelfde waarden als in het boekje). Is dat ok?

Bedankt alvast!
 
Laatst bewerkt:
slabbetjes hebben ook niet heel veel grip in de bocht :P maar inderdaad sport/toerbanden is voor 95% van de meelezers ruim voldoende ( al denken we allemaal dat we veel meer kunnen)

voorbeeld: kijk wat een politieagent op de motor moet kunnen , super snel naar een oproep, achtervolgen van criminelen in wilde achtervolgingen..... en geen tijd om hun bandje op te warmen...... die rijden ook op sport/toerbanden en niet op sport- of racebanden ( denk daar maar eens over na*)


*= is niet specifiek voor 1 persoon bedoeld, dus mocht je je aangevallen voelen.... :j en keep calm en denk er eens over na)
ik denk dat het percentage wel hoger ligt, rond de 99.4% :+
de huidige sporttoer band kan denk ik alles wel aan waarvoor je ze kan gebruiken buiten het circuit.
 
Allen!

Ook mijn Kawasaki ER-6N is aan nieuwe sloffen toe. Zowel voor als achterband zijn versleten, tijd voor een nieuw stel!
Na wat rondgelezen te hebben dacht ik aan volgende band: pirelli angel gt

Waarom?
Ik rij niet super veel en vooral als het droog is! Mijn tapjes komen niet aan de grond en een kneel down zie je mij al helemaal niet doen. Graag zou ik wel wat beter leren rijden (circuitdoop op zolder zit er volgend jaar wel in) maar het meeste zijn het tochtjes rond de kerktoren en in de belgische ardennen / de eifel. Een sportband lijkt me uit den boze, een sport/tour band lijkt me ideaal.
De angel gt lijkt me ook goed omdat deze niet te snel slijt, ik zou er toch graag wat km's mee doen. Bovendien is deze band betaalbaar (267 inclusief plaatsing).

Wat denken jullie?

PS: Als ik deze online wil bestellen, vind ik nergens een indicatie voor/achterband. Ik neem gewoon 120/70 R17 TL 58W voor en 160/60 R17 TL 69W achter (exact dezelfde waarden als in het boekje). Is dat ok?

Bedankt alvast!

klinkt als een weloverwogen en goede beslissing... ik zeg DOEN !!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan