Motor-Forum

Select Forum

Ervaringen Healtech Quickshifter Easy?


Berichten:
9.188
Reg. datum:
12 mei. 2008
Nog wat pluspunten van Healtech.

1) De fanatieke terugkoppelingen van Norbert (vaak dezelfde dag nog)! Ik heb zondag gemaild naar Translogic en nog geen reactie. Nu snap ik best dat ik niet ongeduldig moet zijn vandaar dat ik het verwoord als pluspunt van Healtech!

2)Het minimum rpm welke je kan instellen bij Healtech. Nu heb je bij de Translogic (meen ik) wel een kabel die je kan aansluiten op de koppeling zodat de module niets onderbreekt wanneer je de koppeling gebruik, maar deze is onderdeel van de verstelknop die volgens mij €70 kost. Deze heb ik niet met als gevolg dat mijn motor uitvalt als die stationair draait en ik hem in z'n 2 zet. :(

Nu gebeurd dit bijna nooit, maar bijvoorbeeld op het moment (ja ja, dat gebeurd mij nog wel eens) dat ik niet meer weet in welke versnelling ik zit (bij het afremmen en terugschakelen bijvoorbeeld) en ik dus terug naar de 1 ga en vervolgens naar de 2. Als ik dit doe terwijl ik de koppeling in geknepen houdt en het toerental dus minder dan 1500 rpm is omdat het ff duurt voordat ik de versnelling heb gevonden valt die dus ook uit. Waarschijnlijk een te hoge onderbrekingstijd voor dat lage toerental en het onderbreekt bij elk toerental. Geen minimum in te stellen.

Daarnaast is mij opgevallen dat deze quickshifter in lage toeren toch wat soepeler schakelt dan mijn Healtech. Enkel van 2 -> 3 niet maar 3->4, 4->5, 5->6 zeker wel. Van 2 naar 3 heeft een veel te hoge kill time heb ik het idee, maar kan dus niets instellen.
Bij mij is een laag toerental 5000 - 6000 rpm (motor kan 15000 rpm). Geen bokken of ruk als die de versnelling in is. Enkel bij 2 naar 3 dus wel.

Nu nog even afwachten totdat ik antwoord heb gekregen op mijn vraag hoe ik de instellingen kan aanpassen zonder dure draaiknop. :)

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe de Healtech het doet met een andere sensor. Of een sjiekere strain gauge of een gewone push of pull sensor.

Al met al ben ik er dus niet van overtuigd dat deze Translogic, welke in de winkel nog steeds rond de €500 kost, beter is dan de Healtech. Allebei hebben voors en tegens is mijn conclusie nu wel.
turboO wijzigde dit bericht op woensdag 04 november 2015 09:53 (4%)

i do my own stunts

Berichten:
8.062
Reg. datum:
19 mei. 2006
Het is toch de hm superlite geworden
you teach me the rules: i'll show you how to break 'm

'04 ZX-10R | '03 VFR

Berichten:
4.041
Reg. datum:
09 okt. 2013
Locatie:
Almelo
quote:
turtle power schreef op 14 november 2015 @ 11:18:
Het is toch de hm superlite geworden

Heb ik ook, bevalt prima tot nu toe!! *O* :Y
Gegroet! Lukas

Berichten:
71
Reg. datum:
10 apr. 2008
Locatie:
Amsterdam
Mannen, dank voor jullie vele goede commentaren.
Heeft geholpen om te bepalen welke QS ik op mn moto ga schroeven:
http://www.675.cc/675/index.php?posts/391501/

Hierbij nog interessant artikel op HM site:
http://hmquickshifter.com...ad_cell_quickshifters.htm

Zou ook deels kunnen verklaren waarom WillemVonGrumble issues heeft met kapotte bak en anderen soms rough-/miss shifts ervaren?
Een load cell zoals Healtech die gebruikt is nu eenmaal minder stabiel en gevoeliger voor invloeden van 'buitenaf' (temp en voorspanning), dan een strain gauge zoals HM of Translogic die o.a. gebruiken. Daarnaast zou je load cells moeten blijven calibreren bij temperatuurverschillen en door 'creep'.
bluf98 wijzigde dit bericht op zondag 06 maart 2016 12:05 (4%)
S3r & D675

KTM 790 Duke

Berichten:
2.312
Reg. datum:
07 aug. 2010
Locatie:
ergens in FRL
Volgens mij is dat niet echt zo'n probleem in de praktijk.. Of Healtech compenseert het ergens al in de software. Of.. Het komt omdat die van mij altijd binnen staat, maar de waardes die ik krijg zijn nog gelijk aan bijna een jaar geleden.

En buiten, ook bij deze kou voelt het niet heel anders aan dan toen het warm was (alhoewel ik wel andere laarzen draag welke minder gevoel geven).

Dus tja.. Wat moet je er van zeggen :). Het is hier natuurlijk maar een enkele ervaring.. Maar heb nog geen last van al die theoretische sensor problemen die ik voorbij heb zien komen ;). En ook geen bak problemen overigens..

Berichten:
71
Reg. datum:
10 apr. 2008
Locatie:
Amsterdam
quote:
Rappie schreef op 06 maart 2016 @ 10:33:
Volgens mij is dat niet echt zo'n probleem in de praktijk.. Of Healtech compenseert het ergens al in de software. Of..
geen last van al die theoretische sensor problemen die ik voorbij heb zien komen ;). En ook geen bak problemen overigens..


Of jij hebt een voor jouw bak een ideale setup gevonden per rpm bereik met genoeg marge om temp. verschillen en creep, (voorlopig) niet voelbaar, op te vangen? Waar anderen een minder QS geschikte bak hebben e/o in bepaalde rpm bereiken -zonder het te voelen- fracties van hun ideale msec timings afzitten en daardoor minder marge/ meer kans op rough-/miss shifts hebben?
S3r & D675

KTM 790 Duke

Berichten:
2.312
Reg. datum:
07 aug. 2010
Locatie:
ergens in FRL
quote:
bluf98 schreef op 06 maart 2016 @ 11:32:

[...]


Of jij hebt een voor jouw bak een ideale setup gevonden per rpm bereik met genoeg marge om temp. verschillen en creep, (voorlopig) niet voelbaar, op te vangen? Waar anderen een minder QS geschikte bak hebben e/o in bepaalde rpm bereiken -zonder het te voelen- fracties van hun ideale msec timings afzitten en daardoor minder marge/ meer kans op rough-/miss shifts hebben?

Ik denk dat die rough-/misshifts meer gezocht moeten worden in de verdere instellingen. Een een heel klein beetje verloop op de threshold (want daar hebben we het dan over) gaat dat niet zomaar veranderen. Of je moet de boel al écht op het randje hebben, maar dan is het sowieso al wachten op een misshift (alleen de variatie in kracht bij het opschakelen gaat dan al voor problemen zorgen).

Berichten:
9.188
Reg. datum:
12 mei. 2008
:^

Mijn conclusie na een tijdje met een Translogic rond te rijden is dat de Healtech quickshifter heel geavanceerd is wat betreft de mogelijkheden. Dat zou je niet zeggen gezien de prijs die je er voor betaald.

Ik denk dat veel mensen hier de mist in gaan. Die zien een goedkopere quickshifter en kopen deze omdat die goedkoop is (had ik ook!).
De instelmogelijkheden komen echter veel overeen met de veel duurdere versies van andere merken (niet eens de instapmodellen van andere merken).

Als je een simpele quickshifter wilt moet je gewoon een andere kopen waar je niet zo veel bij kan instellen zoals een Translogic. Werkt die echter niet naar wens dan heb je pech zoals ik.
Mijn Translogic werkt ook niet vlekkenloos onderin en ik heb niet de geavanceerde instellingen van een Healtech qs waardoor ik het mogelijk kan verbeteren. Kill time instellen (1 kill time voor alles) en meer kan ik niet. Kut dus als dat niet voldoende is en zwaar klote mocht je z'n ding voor ruim €500 hebben gekocht!

Wil je wel zo'n geavanceerd ding dan moet je deze ook goed instellen. Dat geldt voor alles.

Op een HM site staat natuurlijk ook crap om hun product aan te smeren. Goed spul, daar niet van, maar let natuurlijk wel op de "marketing".

Ik zou zelf nooit een nieuwe Translogic kopen (ook self learning, je hoeft niets in te stellen, bla bla bla. Mooi niet dus.).
Over het algemeen werkt mijn qs goed maar niet perfect. Dat deed mijn Healtech ook niet maar die kost nieuw een stuk minder waardoor deze een betere prijs\kwaliteit levert naar mijn mening. Plus, je kan er een andere sensor op aansluiten!

Ik denk dat Willem zelf zijn bak heeft verkloot of gewoon pech had met zijn motor. Ik heb zijn qs overgenomen en mijn bak is nog prima (en die qs heb ik veel gebruikt en ook op het circuit). Deze zelfde qs wordt nu door Jaco-WL gebruikt en die heeft ook geen problemen voor zover ik weet.
Niks mis met die qs denk ik dan.

Goed instellen gewoon!
turboO wijzigde dit bericht op maandag 07 maart 2016 16:07 (4%)

Berichten:
71
Reg. datum:
10 apr. 2008
Locatie:
Amsterdam
OK duidelijk Rappie en TurboO.
Dan ga ik die Healtech QSE toch maar proberen want heb al teruggekregen van Translogic dat strain gauge sensors niet in mijn SES 'roadshift' rearset passen. Kan alleen als ik rearset ombouw naar race-shift en da's nie handig/veilig als ik mn SpeedTriple in roadshift wil blijven rijden....
S3r & D675

De Roze techneut ;-)

Berichten:
38.530
Reg. datum:
22 aug. 2010
quote:
bluf98 schreef op 15 maart 2016 @ 08:45:
OK duidelijk Rappie en TurboO.
Dan ga ik die Healtech QSE toch maar proberen want heb al teruggekregen van Translogic dat strain gauge sensors niet in mijn SES 'roadshift' rearset passen. Kan alleen als ik rearset ombouw naar race-shift en da's nie handig/veilig als ik mn SpeedTriple in roadshift wil blijven rijden....



Niet doen koop dan de HM

KTM 790 Duke

Berichten:
2.312
Reg. datum:
07 aug. 2010
Locatie:
ergens in FRL
Nieuwe healtechs iQSE) hebben nu ook een automatische of 'adaptive' instelling. Geen idee wat het is, maar uit de screenshots te zien hoef je dan niet meer alle intervallen zelf in te stellen etc. Is ook een andere app nu, ook voor ios.

Quickshifter gaat nu mee naar m'n nieuwe motor. Nieuw kabelboompje voor een paar tientjes en gaan met die banaan. Wel handig hoor :). Ik heb geen probleem met alles zelf instellen, alhoewel die nieuwe versie ook nu niet onaardig lijkt.. Lekker makkelijk.

Berichten:
4.781
Reg. datum:
24 jan. 2010
Locatie:
rijsenhout
quote:


Dat is een subjectieve mening he ;)
Ik zeg, gewoon doen !
CBR929RR Fireblade 2001 / Rickman CB750 1973

De Roze techneut ;-)

Berichten:
38.530
Reg. datum:
22 aug. 2010
Die QS healtech sensor is gewoon shit.Laat men die eerst maar eens verbeteren ;)

Als je naar de HM sensor kijkt dan hebben zij het veel beter voor elkaar . Het principe van beide is hetzelfde maar ook die HM kan less consistent zijn wat je soms her en der leest. Hm heeft zijn load sensor ook beter afgeschermd zitten.

De Roze techneut ;-)

Berichten:
38.530
Reg. datum:
22 aug. 2010
quote:
srad-rob schreef op 15 maart 2016 @ 10:11:

[...]


Dat is een subjectieve mening he ;)
Ik zeg, gewoon doen !



Zou zelf de HM ook niet kopen :+ Voor mij geen load-sensors meer :P

Banaan huh?

Berichten:
9.025
Reg. datum:
13 okt. 2006
quote:
Rappie schreef op 15 maart 2016 @ 09:54:
Nieuwe healtechs iQSE) hebben nu ook een automatische of 'adaptive' instelling. Geen idee wat het is, maar uit de screenshots te zien hoef je dan niet meer alle intervallen zelf in te stellen etc. Is ook een andere app nu, ook voor ios.

Quickshifter gaat nu mee naar m'n nieuwe motor. Nieuw kabelboompje voor een paar tientjes en gaan met die banaan. Wel handig hoor :). Ik heb geen probleem met alles zelf instellen, alhoewel die nieuwe versie ook nu niet onaardig lijkt.. Lekker makkelijk.


Wat bedoel je met intervallen zelf instellen?

Maatje van mij heeft de iQSe gekocht voor op zijn R1 2011 big bang. De waarden welk de sensor aangeeft werkt nu in procenten van 0 tot 100, dat is volgens mij het enige wat anders is. Half april eerste circuitdag, dus het is even afwachten hoe hij werkt.
s100spit wijzigde dit bericht op dinsdag 15 maart 2016 12:19 (10%)
For comfortable and safe use, read Safety & Comfort Guide ;)

Berichten:
9.188
Reg. datum:
12 mei. 2008
edit.
Zelf opgezocht.


Ik ben benieuwd hoe die nieuwe versie werkt. :)
turboO wijzigde dit bericht op dinsdag 15 maart 2016 13:42 (82%)

KTM 790 Duke

Berichten:
2.312
Reg. datum:
07 aug. 2010
Locatie:
ergens in FRL
quote:
s100spit schreef op 15 maart 2016 @ 12:14:

[...]


Wat bedoel je met intervallen zelf instellen?

Maatje van mij heeft de iQSe gekocht voor op zijn R1 2011 big bang. De waarden welk de sensor aangeeft werkt nu in procenten van 0 tot 100, dat is volgens mij het enige wat anders is. Half april eerste circuitdag, dus het is even afwachten hoe hij werkt.

Bij die nieuwe kun je kiezen om de cut-off (semi)automatisch te laten verlopen of dat je het weer per rpm helemaal handmatig invult. En dan zeggen ze bij volledig handmatig: for racing use only (ofzo :P).

Er zit ook iets nieuws in dat bepaalde storingen o.i.d. worden gefilterd. En verder is voornamelijk de interface anders ;). Oh ja, er zit nu een setup wizard in, woot! :+

Maar al met al wel nuttige toevoegingen/veranderingen denk ik.

De Roze techneut ;-)

Berichten:
38.530
Reg. datum:
22 aug. 2010
quote:
Rappie schreef op 15 maart 2016 @ 14:55:

[...]

Bij die nieuwe kun je kiezen om de cut-off (semi)automatisch te laten verlopen of dat je het weer per rpm helemaal handmatig invult. En dan zeggen ze bij volledig handmatig: for racing use only (ofzo :P).

Er zit ook iets nieuws in dat bepaalde storingen o.i.d. worden gefilterd. En verder is voornamelijk de interface anders ;). Oh ja, er zit nu een setup wizard in, woot! :+

Maar al met al wel nuttige toevoegingen/veranderingen denk ik.


Dat denk ook ik :+

Hypermotard 821 & GSX-R 60

Berichten:
172
Reg. datum:
13 sep. 2007
Ik heb inmiddels ook een Healtech qs aangeschaft en ligt klaar om te monteren.
Toevallig iemand die al ervaring heeft op een gsxr 600 k6 ?

Zou een hoop tijd schelen wanneer iemand zijn instellingen zou kunnen delen.

Al vast bedankt

KTM 790 Duke

Berichten:
2.312
Reg. datum:
07 aug. 2010
Locatie:
ergens in FRL
Zo, lekker laat reageren. Even oma weg kicken :+

Ik had de originele QS (versie 1 zegmaar) en heb deze nu voor 5 tientjes ge-upgrade naar een iQSE (nieuwe versie). Dan krijg je dus een verse QS samen met een nieuwe en verbeterde sensor. De software is ook beter geworden.
En.. weer 2 jaar nieuwe garantie, altijd handig ;)

Tevens kun je nu het e.e.a. op 'auto' zetten, wat wel zeer handig lijkt te werken. Afhankelijk van hoeveel cilinders je hebt gaan de ms wat omhoog en omlaag. En volgens Healtech wordt er nu ook een klein beetje rekening gehouden met 'load' (hoe hard je op trekt ofzo). Maar hoe ze dat precies doen kon (wilde) Norbert van Healtech me niet uitleggen. Misschien zit er wel een g-sensor in ofzo..

Anyway, werkt als een zonnetje. De sensor is wel bijzonder gevoelig bij me, dus heb de threshold op 100% gezet (wordt in nieuwe versie in procenten weergegeven) en moest hem iets losser zetten om hem minder gevoelig te krijgen.


Voor de 3 cil MT-09 Tracer op 'auto' stand: cut-off 90ms (auto), cut-off delay 15ms, 3.500 - 11.000 rpm, sensor threshold 100% (verschilt per motor/sensor wat de goede waarde moet zijn, liever hoger dan lager -> te gevoelig kan leiden tot false neutrals enzo).

Wellicht dat ik nog 85ms (auto) ga proberen.

Boem is HO! Plons is Water!

Berichten:
13.218
Reg. datum:
07 feb. 2004
Locatie:
Bernisse
quote:
Rappie schreef op 26 juli 2016 @ 22:25:
Zo, lekker laat reageren. Even oma weg kicken :+

Ik had de originele QS (versie 1 zegmaar) en heb deze nu voor 5 tientjes ge-upgrade naar een iQSE (nieuwe versie). Dan krijg je dus een verse QS samen met een nieuwe en verbeterde sensor. De software is ook beter geworden.
En.. weer 2 jaar nieuwe garantie, altijd handig ;)

Tevens kun je nu het e.e.a. op 'auto' zetten, wat wel zeer handig lijkt te werken. Afhankelijk van hoeveel cilinders je hebt gaan de ms wat omhoog en omlaag. En volgens Healtech wordt er nu ook een klein beetje rekening gehouden met 'load' (hoe hard je op trekt ofzo). Maar hoe ze dat precies doen kon (wilde) Norbert van Healtech me niet uitleggen. Misschien zit er wel een g-sensor in ofzo..

Anyway, werkt als een zonnetje. De sensor is wel bijzonder gevoelig bij me, dus heb de threshold op 100% gezet (wordt in nieuwe versie in procenten weergegeven) en moest hem iets losser zetten om hem minder gevoelig te krijgen.


Voor de 3 cil MT-09 Tracer op 'auto' stand: cut-off 90ms (auto), cut-off delay 15ms, 3.500 - 11.000 rpm, sensor threshold 100% (verschilt per motor/sensor wat de goede waarde moet zijn, liever hoger dan lager -> te gevoelig kan leiden tot false neutrals enzo).

Wellicht dat ik nog 85ms (auto) ga proberen.


goed om te lezen zo ervaring.

klinkt positief.
Hyperpro springs Martijns Motorkleding & Accessoires

Banaan huh?

Berichten:
9.025
Reg. datum:
13 okt. 2006
ik heb de eerste QSE en werkt nog steeds prima. Maatje van mij heeft de iQSE op zijn R1 bigbang en is ook helemaal happy en rijdt alleen circuit ermee.
For comfortable and safe use, read Safety & Comfort Guide ;)

Berichten:
71
Reg. datum:
10 apr. 2008
Locatie:
Amsterdam
Mijn eerste ervaringen met QSE op mn racefietsje vergeleken met OEM van Translogic op mn S3:
http://www.675.cc/675/index.php?posts/408938/
S3r & D675

Berichten:
140
Reg. datum:
09 jun. 2011
quote:
Rappie schreef op 26 juli 2016 @ 22:25:
Zo, lekker laat reageren. Even oma weg kicken :+

Ik had de originele QS (versie 1 zegmaar) en heb deze nu voor 5 tientjes ge-upgrade naar een iQSE (nieuwe versie). Dan krijg je dus een verse QS samen met een nieuwe en verbeterde sensor. De software is ook beter geworden.
En.. weer 2 jaar nieuwe garantie, altijd handig ;)

Tevens kun je nu het e.e.a. op 'auto' zetten, wat wel zeer handig lijkt te werken. Afhankelijk van hoeveel cilinders je hebt gaan de ms wat omhoog en omlaag. En volgens Healtech wordt er nu ook een klein beetje rekening gehouden met 'load' (hoe hard je op trekt ofzo). Maar hoe ze dat precies doen kon (wilde) Norbert van Healtech me niet uitleggen. Misschien zit er wel een g-sensor in ofzo..

Anyway, werkt als een zonnetje. De sensor is wel bijzonder gevoelig bij me, dus heb de threshold op 100% gezet (wordt in nieuwe versie in procenten weergegeven) en moest hem iets losser zetten om hem minder gevoelig te krijgen.


Voor de 3 cil MT-09 Tracer op 'auto' stand: cut-off 90ms (auto), cut-off delay 15ms, 3.500 - 11.000 rpm, sensor threshold 100% (verschilt per motor/sensor wat de goede waarde moet zijn, liever hoger dan lager -> te gevoelig kan leiden tot false neutrals enzo).

Wellicht dat ik nog 85ms (auto) ga proberen.





Ik ben ook bezig met de upgrade na aanschaf van een gebruikte.

Wat betrefd het rekening houden, het apparaatje zal wel het aantal pulsen meten op de bobines.

Verdrijvingsvlakken pakken!

Berichten:
12.837
Reg. datum:
14 sep. 2008
Locatie:
Amsterdam
Een QS die door de ECU aangestuurd wordt verdient altijd de voorkeur boven een losse schakeling, zelfde met een powercommander versus het direct mappen van de ECU.
Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
F800S 2010 - S1000RR 2012 - S1000RR 2014 - RSV4 Factory 2014
RSV4RF #65 2015
- RSV4RF 2017
Öhlins - Brembo - Akrapovič

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.