Waarvan is deze slang? komt benzine uit.

B07

MF veteraan
17 jul 2017
2.037
511
Spijkenisse
Techniek is een serieus forum waar je om raad kan vragen bij technische problemen. Om een degelijk advies te krijgen is wel goede informatie nodig.

Gebruik daarom het onderstaande lijstje als leidraad:
  • Merk:Suzuki
  • Type:gsx600f
  • Bouwjaar:2004
  • Kmstand:22000
  • Probleem:loopt stationair slecht liters benzine in luchtfilter
  • Wanneer is het probleem onstaan:na lang buiten staan
  • Wat is er al aan gedaan: carburateur gereinigd, alle sproeiers zijn open, vlotterniveau is goed, vlotternaalden zijn goed sluit netjes af.
  • mengselschroeven op 1.5 slag open gezet (weet niet wat standaard is?) ze stonden op 3 en meer, aangezien bougies zwart waren en hij niet bleef lopen heb ik de schroeven armer gezet zodat die wel blijft lopen, kan ook niet goed afstellen want loopt niet goed.
  • nieuwe bougies erin, die blijven mooi droog.
De garage wou er niet naar kijken, dus heeft iemand gevraagd of ik naar zijn motor wil kijken.
Uit deze slang komt veel benzine.
z0t1foypjm986.jpg

ngb6gb129w5nv.jpg

Er zat een paar liter in de luchtfilter, daar zit deze slang op aangesloten.
De ander kant van deze slang zit bovenop de kleppendeksel nummer 1
3ajr3v6uq.jpg

Als ik deze slang dicht hou bouwt die ook druk op, ik weet niet precies wat dit is, ik vermoed carterontluchting of aansluiting met uitlaatpoort?
hoe kan daar in godsnaam benzine uitkomen?

Ik heb geen duidelijke manual van deze motor.
 
Er kan benzine uitlopen als de kraan lekt via de vacuumslang, of de kraan niet dichtgezet was indien dat handmatig moet en de vlotternaalden lekken. Het blok zit nu vol benzine en dat smeert niet zo goed als olie. Niet meer starten, eerst olie verversen en filter vervangen.
 
Je carburateurs lopen over, dus of je vlotternaalden dichten niet goed af of de rubbers van de naald zitting zijn lek. Ik zou je adviseren om alsnog de carburateurs te reviseren.

De slang is je caterontluchting. Als daar benzine uitkomt is je blok volgelopen met benzine, ik zou hem ook niet meer starten ivm kans op een hydrolock.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ivan
ja heb net de olie afgetapt stonk ook naar benzine, had een wc papiertje erin gedempt en aangestoken vloog gelijk in de brand :)

zou best kunnen dat die voor het reinigen benzine lekte maar nu echt niet, daar heb ik heel goed naar gekeken, heb zelfs op de benzine slang staan blazen.
Carburateurs blijven netjes droog, er stroomt niks over, hangt na het reinigen ook al 2 dagen een benzine fles boven.

Ga even olie halen
 
Zou je de koeler ook niet ff legen dan?

Met de aansluitingen van boven blijft hier altijd een restant in achter, in jouw geval een mengsel met een aanzienlijk deel benzine ipv enkel olie :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan