Crossmotor rijd automatisch naar voren!

DATI

Rookie
14 jul 2017
10
0
16
de skuurtstraat 33
Hallo,
Sorry voor de titel kon niets beters verzinnen :)

Ik heb een vraag over mijn 125cc crossmotor. Als ik mijn motor in de eerste versnelling zet (natuurlijk met de koppeling in) rijd de motor zonder dat ik gas geef naar voren.... voor de duidelijkheid dan heb ik nog steeds mijn koppeling in. Wat zou dit kunnen zijn en hoe valt dit op te lossen?

Alvast bedankt voor de reacties!

Mvg Daan,
 

Disaster-Master

ùit De Haag
26 feb 2009
5.750
4.627
:^

De vereiste minimale speling op de koppelingskabel controleren en afstellen.
Als dat bij de hendel niet meer lukt zul je het bij het blok moeten doen..
 

Raymond W

Veter vast
23 okt 2006
7.154
221
54
Mijdrecht
Hallo,
Sorry voor de titel kon niets beters verzinnen :)

Ik heb een vraag over mijn 125cc crossmotor. Als ik mijn motor in de eerste versnelling zet (natuurlijk met de koppeling in) rijd de motor zonder dat ik gas geef naar voren.... voor de duidelijkheid dan heb ik nog steeds mijn koppeling in. Wat zou dit kunnen zijn en hoe valt dit op te lossen?

Alvast bedankt voor de reacties!

Mvg Daan,
Motor uitzetten


Heeft hij lang stil gestaan?
Is het ineens etc etc
 

DATI

Rookie
14 jul 2017
10
0
16
de skuurtstraat 33
Hallo Raymond W,
De motor heeft ongeveer een week stilgestaan. Ik zette hem daarna aan en probeerde te rijden. Toen kwam ik erachter. Vorige week heb ik de carburateur schoongemaakt en ik heb was zand uit de cdi aansluiting gespoten met lucht.

Mvg Daan,
 

BandY

RIPvH
17 apr 2008
33.568
3.006
norm-alert.nl
Hallo,
Sorry voor de titel kon niets beters verzinnen :)

Ik heb een vraag over mijn 125cc crossmotor. Als ik mijn motor in de eerste versnelling zet (natuurlijk met de koppeling in) rijd de motor zonder dat ik gas geef naar voren.... voor de duidelijkheid dan heb ik nog steeds mijn koppeling in. Wat zou dit kunnen zijn en hoe valt dit op te lossen?

Alvast bedankt voor de reacties!

Mvg Daan,
Het is kouder aan het worden, te dikke olie en platen kleven ? Of doet hij het ook als het blok warm is ?
 

Smit

MF veteraan
23 apr 2003
11.846
1
Hardinxveld
Wellicht rafelt je binnenkabel van de koppeling...en wordt die dus een stukje langer en wil de koppeling eerder aangrijpen?

Controleer die even, zal wellicht niet zo soepel meer gaan ivm de rafels.
 
Laatst bewerkt:

Speedphreax

MF veteraan
21 mrt 2003
4.322
10
48
Precies.. de korf is waarschijnlijk ingeslagen. Als afstelling en kabel goed zijn tenminste
 
Laatst bewerkt:

MasterTommy

MF veteraan
14 sep 2008
13.141
83
27
Amsterdam
Koppelingskorf in geslagen
Dan moet dat heel erg zijn. Een koppellingskorf heeft vrijwel altijd wel putjes van de nokken van de platen, maar het gebeurt veel vaker dat de stalen platen krom zijn en daardoor volledig ontkoppelen verhinderen. Mits het probleem de koppeling is.
 
Laatst bewerkt:

Speedphreax

MF veteraan
21 mrt 2003
4.322
10
48
Dan moet dat heel erg zijn. Een koppellingskorf heeft vrijwel altijd wel putjes van de nokken van de platen
Nee hoor... paar tienden diep en je krijgt deze ellende al. En bij een offroad motor zonder rubber demper in de aandrijflijn is het al snel te ver ingesleten. Paar keer met de powerfile erover en het is ook weer opgelost. Dat rekt de levensduur van de korf weer wat op. Nadeel is dat je koppeling wel iets rumoeriger wordt.
 

Ed HondaCB50J

MF veteraan
24 jun 2004
2.611
1
De Lier
Bezoek site
Platen kunnen ook kleven, probleem had ik ook altijd met mijn kleine cb'tje als die een paar dagen stilstond.

Motor starten, koppeling inhouden (ook al heeft dat geen zin), wegrijden, koppeling in blijven houden, beetje gassen, afremmen op de motor, achterrem indrukken en gas geven. Koppeling nog steeds in blijven houden, en dan schiet hij vanzelf wel los.

Ik heb er zelf nooit echt een oplossing voor gevonden, maar wat wel iets helpt is met stilstand gewoon af en toe de koppeling ff inknijpen.

Ik denk dat je wel wat kan proberen met olie, zelf nooit echt gedaan omdat ik altijd goede olie gebruikte. Andere motoren hadden er nooit last van, dus accepteerde ik de kwaal maar.
Eenmaal los schakelde en koppelde dat ding gewoon soepel, het was echt na een paar dagen stilstand, en hoe langer de stilstand hoe vaster het ging zitten.
 

midlifecrisis

MF veteraan
4 jan 2011
13.832
429
57
Enkhuizen
Ik zou met het simpelste beginnen, inspecteren van de koppelingskabel.
Bij (bijna) breuk wordt ie langer en dat kan het willen wegrijden verklaren.
 

edkedk

MF veteraan
16 okt 2007
1.556
1
Koppelingskabel versleten denk ik.
Kijk maar eens of de kabel bij de koppelingshendel aan het afrafelen is.
Heb dit gehad bij mijn vorige motor, op een gegeven moment merkte ik toen ik bij verkeerslichten stil stond met ingetrokken koppelingshendel dat de motor steeds meer langzaam naar voren wilde kruipen uit zichzelf. het werd met elke stop steeds erger.
Toen net thuis gehaald, toen was de kabel echt kapot.
 

BandY

RIPvH
17 apr 2008
33.568
3.006
norm-alert.nl
Platen kunnen ook kleven, probleem had ik ook altijd met mijn kleine cb'tje als die een paar dagen stilstond.

Motor starten, koppeling inhouden (ook al heeft dat geen zin), wegrijden, koppeling in blijven houden, beetje gassen, afremmen op de motor, achterrem indrukken en gas geven. Koppeling nog steeds in blijven houden, en dan schiet hij vanzelf wel los.

Ik heb er zelf nooit echt een oplossing voor gevonden, maar wat wel iets helpt is met stilstand gewoon af en toe de koppeling ff inknijpen.

Ik denk dat je wel wat kan proberen met olie, zelf nooit echt gedaan omdat ik altijd goede olie gebruikte. Andere motoren hadden er nooit last van, dus accepteerde ik de kwaal maar.
Eenmaal los schakelde en koppelde dat ding gewoon soepel, het was echt na een paar dagen stilstand, en hoe langer de stilstand hoe vaster het ging zitten.
Had hetzelfde met mn Virago 750.